Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Lorka a konferencia hivatalos oldalának címlapján

Lorkával adja el a szombati forduló összefoglalóját a MEC honlapja. Az éllovas legyőzése természetesen nagy szenzáció. Külön kiemelik, hogy a WVSU az országos rangsor 17. helyezettjét gyűrte le. Bár szerintem rossz eredményt írnak, a tudósításban 99-93 áll, holott 99-90 lett. Sebaj.

Személyre szabott értékelés

A második félidőben 7 percre magához ragadta a kezdeményezést - így értékelte az egyetem honlapján Laura teljesítményét Smith edző, aki annak is nagyon örült, hogy a cseresorból előrelépett másik centerük 16 ponttal segítette a csapatot.

A coauch különösen közlékeny volt, ami egyáltalán nem jellemző rá, az öltözőben arról beszélt, hogy lám senkitől sem kell féljenek, mindenkit meg tudnak verni.

Lélekemelő győzelem

Ezzel a sikerrel a WVSU megszilárdította  6. helyét. Sőt, a jövő héten a 7. helyen álló Urbana lesz a vendég, akiktől egy bosszantó meccsen csupán 1 ponttal kaptak ki idegenben. Ha nyernek, és remélem ez történik, mert az ellenfél nem jobb, akkor kedvező helyen várhatják majd a rájátszást. Igaz, addig még 8 forduló van hátra.

A mostani pozíció mindenesetre sokkal jobb a tavalyinál,

amikor is a 10. helyen végzett a csapat a 12 fős mezőnyben. A 6. hely ugyanis azt jelentené, hogy a 11-kel kezdenék a play-off-ot.

A statisztika ritkán hazudik, döntő mozzanatok

A tavalyi bajnok a 3. negyed végén egy kis időre átvette a vezetést, sőt, a negyed befejezése előtt már 3 ponttal ment, amikor Lorka egy kierőszakolt ziccerrrel hozta közelebb a hazaiakat. A Smith edző által említett 7 perc pedig a 32-ben jött el.

Egypontos WVSU-előnynél (72-71) érkezett egy 2+1, majd sorozatos betöréseit csak faultokkal tudták megállítani.

A lényeg, hogy ebben a játékrészbem 11 pontot termelt a második félidei 24-ből.

Rivális jön

Csütörtökön tehát az Urbana lesz a vendég. Ők eggyel kevesebb győzelemmel állnak. Mint írtam, a rájátszás miatt fontos volna nyerni ellenük. Az pedig külön presztizsharc lehet, hogy az ellenfélnél játszik egy szintén ponterős, főleg hármasokat dobáló újonc. A mérges darazsak tehát ismét készíthetik a fullánkokat.

Tovább


A mérges darazsak leszúrták a listavezetőt

Egy thrillernek is beillő végjátékkal, végül 9 ponttal, csaknem 100-at dobva nyert a WVSU a bajnokságot vezető West Liberty ellen. A győzelmet tovább ízesíti, hogy a WLU az országos ranglistán is a 17. helyen állt. Eddig.

Lorka 30 pontot dobott, 17 büntetőjéből 16-ot értékesített.

A meccset közvetítő két kommentátor a végén arra jutott, hogy ő lehet a konferencia (bajnokság) legjobb újonca. Nagy elégtétel volt ez a meccs neki, hiszen a csütörtöki nem róla szólt.

Amerikában azonban nem szoktak azon rágódni ami elmúlt, hanem felemelt fejjel mennek tovább, hiszen kosarazni nem szokás elfelejteni 3 nap alatt. Nem is. A két szpíker csak ámult, amikor egy alapvonali bedobásnál, társ híján, az ellenfél hátára pöttyintette a labdát, majd kosárra csavarta a játékszert.

A WVSU egyébként szinte végig vezetett, a meccs 81,3 százalékában (ezt is mérik) náluk volt az előny.

A vége előtt 1.50-nél már 11-gyel mentek, ekkor azonban a bajnoki cím várományása letámadott, a bírók is melléjük álltak, így

24 másodperccel a vége előtt már csak 3 pont volt a mérges darazsak előnye

és az ellenfél támadhatott. Sőt, a centerük még dobni is tudott, de jól bezárták a hazaiak, így a lapattanó után fault, majd újabb fault, majd labdaszerzés és látszólag sima 99-90-es győzelem lett a vége. De nem volt az. A vérnyomásmérő most keményen dolgozott volna.

Lorka meccsértékélese holnap reggel. Addig alszunk egyet, ha tudunk!

Tovább


Ha egy csapatot nem szeretünk, azt nem szeretjük

A Wheeling Jesuit nem az a csapat amelyik ellen Lorka szeret játszani. Végig zóna, ami persze átjátszhtó, de ha bejön, akkor nagyon hatásos.

Maradjunk annyiban, hogy a bajnokság második helyén álló csapat egy csúnya meccsen nyert a mérges darazsak ellen. Ennyi.

Szombaton a listavezető következik, van min javítani.

Tovább


Fényes győzelem idegenben

Ha arra gondolok, hogy ettől a csapattól az idény elején hazai pályán 6 ponttal kikaptak a mérges darazsak mentem megüt a guta. A Concord Egyetem ugyanis kicsit sem világverő csapat. Ez most bebizonyosodott, mert a WVSU idegenben nyert meggyőző fölénnyel. 86-57 lett a vége.

Lorka ezúttal 9 pontig jutott. 

Értékelésében csak annyit mondott, hogy bár fura, de nagy fölény esetén valamiért kevesebb pont jut neki. Mindenesetre a magabiztos vezetés tudatában olyanok is játéklehetőséghez jutottak, akik eddig a cserepadról figyelték a meccseket. A győzelem azért is fontos volt, mert így megint döntetlenre állnak.

A konferencián belül 6-6, az összesítésben pedig 9-9 a győzelem/vereség mérleg.

Ezzel túlszárnyalták a tavalyi mutatót, akkor ugyanis csak 8 győzelmet tudhatott magáénak csapat.

Csütörtökön és szombaton azonban a bajnokság élén állók jönnek. A meglepetésre hétfőn kikapó, de továbbra is éllovas West Liberty, előtte pedig a második Wheeling Jesuit látogat Charlestonba.

Tovább


Elállt a havazás

Ahogy jósolták, szombat délutánra megszűnt a havazás. Olyannyira, hogy a 3 órakor kezdődő edzésről már takarított ösvényen jöhettek vissza a lányok.

A hó magasságát azonban jól mutatja az iskolai csoportokat fémjelző tábla kikandikálása a hómezőből.

A helyzet azonban kétségkívül normalizálódik, így minden esély megvan arra, hogy hétfőn elindulhassanak a mérges darazsak bevenni Athens városát, ahol a Concord Egyetem nem túl ügyes lányai várnak rájuk. Az is egy tipikus kétszemélyes csapat, bár legutóbb pont egy ilyen leckéztette meg Lorkáékat.

Hétfőre mindenesetre már plusz 6 fokot jósolnak, addig is gyönyörködjünk a remek havas tájban, mert utána jön a loccs-poccs.

Tovább


Fehér autó a hóban

Pontosan 24 órája zuhog a hó Charlestonban, West-Virginiában. Nem kevés esett eddig. Az alábbi fotó még tegnap, a hóesés megkezdése után 4 órával készült. Lorka autója már alig látszik. Az ajtaját pedig képtelenség volt kinyitni.

Mára annyit változott a helyzet, hogy nem tudja megnézni az állapotokat, mert lehetetlenség eljutni a parkolóig. Ami azért érdekes, mert az edző gyakorlást rendelt el délután háromra. A lányok még csak tervezik, hogy miképpen jutnak el a csarnokhoz, ami nincs messze, de most alagutat kellene ásni odáig.

A bezártság persze a strébereknek jól jön. Lorka nem tartozik közéjük, de a matekot kedveli, így elővette a feladatokat. Már csak azért is, mert az online tanítás üzemel, így készülni kell a jövő hétre.

Ha az égiek és a hókotrók is úgy akarják, akkor hétfőn meccs,

elvben másfél órát utaznának Athensbe. Az a Concord volna az ellenfél, akiktől még az idény elején szenvedtek bosszantó vereséget és azóta kiderült, szó sincs világverő csapatról. Előtte azonban a hóakadályokat kell leküzdeniük a mérges darazsaknak és szombat dél körül ez komoly kihívásnak tűnik.

Tovább


Tovább durvult a hóhelyzet

Magyarországon értelmezhetetlen mennyiségű hó esik Charlestonban. Azért írom jelen időben, mert szombat délutánig valószínűleg nem áll el. Ráadásul nem szállingózik, hanem zuhog.

Péntek késő délutánra már térdközelben járt a mennyisége. A csizma sem nagyon segített akkor, amikor megpróbáltak kosárlabdás lányok a 80 méterre lévő ebédlőhöz átbotorkálni.

Ez a fotó azonban nem adja igazán vissza a fehérség hatalmas voltát. A WVSU központi térének padjára azonban most egy darabig nem lehet leülni.

A képek elküldése után azon még elmerengtünk Lorkával, hogy milyen jó volna síelni, de egyrészt a szezon alatt ez kizárt, másrészt a legközelebbi síközpont is vagy 3 órás autózásra van. A havas élmény azonban visszahoz valamennyit a kosárlabdakorszak előtti ausztriai telelésekből. Lorka ugyanis kiválóan síel, igaz a pattogtatás miatt erre 3 éve nem került sor. Térd, boka, izületek, ugye érthető?

Tovább


Magyar lány az évszázad hóviharában

3 óra alatt térdig érő hó esett - ecsetelte az charlestoni állapotokat Laura. Azt a magyar híradásokból is tudni lehetett, hogy az USA keleti partvidékére szokatlanul erős vihar csap le. Átélni azonban más.

Az egyetemi kampuszt bezárták, erre a Facebookon és a honlapon is  felhívták a figyelmet.

Ez nem csak egy olyan "nem lesz tanítás" üzenet volt, hanem lényegében megbénült az élet. Nincs konyha, takarítás, tanítás. Az edző délelőtt 9.30-ra még edzést vezényelt, hiszen a műholdak pontosan mutatták, 11 körül éri el Charlestont a vihar. Percre pontosan érkezett. Az edzés végén már alig tudtak visszatalálni a kollégium épületéhez a játékosok. Hátra volt azonban még a bevásárlás, hiszen az étterem sem nyitott ki.

Rachel hatalmas amerikai terepjárójával próbáltak eljutni a 3 kilométerre lévő szupermarkethez. A 40 centis hóban ez nem volt könnyű, még a gigantikus kerekű jármű is csak farolva, csúszkálva tudott haladni, pedig harckocsira illő abroncsai vannak.

Spagetti, szósz, innivaló és némi rágcsa, ezek kerültek a képzeletbeli szatyorba, hiszen most 2 nap bezártság következik. A konferencia szombati meccseit is hétfőre tették át. Jogosan, hiszen holnap útnak indulni lényegében az öngyilkossággal érne fel.

Apropó utak, annyi hó esik, hogy semmit sem tisztítanak, felesleges, megvárják, hogy szombaton délután elálljon a folyamatos havazás.

Addig lényegében 48 órás pizsamaparty veszi kezdetét, de persze

a szorgalmasabbak kihasználják az alkalmat a tanulásra is.

Lorka is nekiveselkedett az angolnak. Fogalmazást kellett írjon egy szöveg szóhasználatáról. Még a kérdést is nehez értem, így nem próbálkozom meg a feladat kifejtésével. Ez a félév mindenesetre jóval nehezebb lesz, mint a kitűnőre teljesített előző. Ezzel persze semmi baj sincs, hiszen végül is turizmus diplomáért is ment a csajszi az Egyesült Államokba. Ezen pedig az évszazad hóvihara sem tud változtatni.

Tovább


Elbukott városi rangadó

,Pedig az utolsó negyed elején, 9 perccel a vége előtt még 9 ponttal vezettek a WVSU lányai a nagy rivális, a Charleston Egyetem ellen. Aztán jött egy rövidzárlat, amely vagy 5 percig tartott. A vége idegörlő faultkényszerbe torkollott, amelyből nem sikerült jól kijönni. 3 ponttal nyert az ellenfél.

Lorka 25 pontot szorgoskodott össze, de a végén kénytelen volt elvállalni egy 9 méteres rádobást, ami lejött a gyűrűről. A további részletek miután beszéltünk vele.

Sajnos két embert nem tudtunk megfogni, a többi szóra sem érdemes - értékelt hajnalban Laura. Ez a beszélgetésünk rövid volt, mert a városi riválistól kikapni nem jó dolog. A 25 pont sem vígasztalta, de az hírlik, hogy február végén a 11000 fős városi csarnokban lesz a visszavágó, ott akár 2000 néző is lehet, ez pedig mindig feldobja őt. Az sem lesz piskóta meccs.

Tovább


Iskolakezdés, avagy kosárlabdán túl is van élet

Akkor tarts előadást Magyarországról! Nem sokat cicózott a turizmus tanár a második félév első óráján megtudván, hogy Lorka Európából érkezett.

A feladat éhgyomorra sem könnyű, de a csajszi naprakész a Magyarországot érintő hírekből, így simán tolt egy 20 perces szpícset. 

Nem csupán Párizs, London és Róma létezik Európában.

Ezt rögtön felmérésekkel is alátámasztotta. Például, hogy az amerikaiak az egyik legbarátságosabb városnak tartják a világon Budapestet. Arra is emlékezett, hogy egy New York-i lap fővárosunkat a világ második legjobb városának találta.

Magyarán jól sikerült a bemutatkozás, azt mondta, hogy ezt az órát szeretni fogja. Egyébként is azt veszem észre, hogy bár szorgalma nem mérhető Kati nagynénjééhez, de Amerikában több tantárgyat is szívesen tanul. Egyszerűen hasznosnak tartja azokat.

Tovább


Érvényesítették a papírformát

A bajnokság utolsó helyezettje ellen játszottak a WVSU lányai.

Idegenben nyertek 6 ponttal.

Szerencsére a meccs nem volt ilyen szoros, végig vezettek, olykor 17 ponttal is. A végén kiengedtek, az ellenfél tepert, így a 2,37-tel a vége előtti 13 pont 6-ra olvadt. 87-81 áll majd statisztikákban. Ami még fontosabb, hogy ezzel

a csapat 5-5-re javította a győzelem/vereség mutatóját.

Lorkának ezúttal "csak" egész jól ment. Mondjuk úgy négyesre. Ez azonban apai felfelé kerekítés, mert ő csak 10-ből 5-ösre értékelte magát.

17 pontot termelt, közte 3 hármast.

Hogy miért jogos a visszafogottság? Nos, mert egy hajtós, de nem félelmetes ellenfél ellen több is összejöhetett volna. Arról nem is beszélve, hogy az egy-egy elleni védekezésben is van még tartalék. Mentségére szolgál, hogy 3 napja antibiotikumon és köhögéscsillapítón él. Remélem kedden már tünetmentes lesz.

Természetesen soha rosszabbat, de a legutóbbi 33 pontjával nagyon elkényesztett bennünket. Csütörtökön újra meccs, a helyi rivális, a charlestoni magánegyetem lesz az ellenfél. Minden évben ez a legfontosabb derbi, olyan kosárpályán vívott Fradi-Újpestnek felel meg.

Tovább


100 pont és hatalmas győzelem

Őrjítő meccs lehetett a jóval esélyesebb Glenville ellen. Bár a hazai pályán játszó WVSU lányai már 18 ponttal is mentek a 3. negyed elején, 3 perccel a vége előtt 96-92 volt oda. Aztán minden jóra fordult. Lorka büntetőzött, Brianna ziccerezett, hogy a végén Shea betermeljen 4 pontot. A győzelemhez azonban kellett Laura és Brie közös védekezése 3 másodperccel a vége előtt.

Rátereltem a támadót Brie-re, ő pedig pankásan kivette a kezéből a labdát - adott gyors leírást az esetről Laura.

Ez azért nagy szó, mert az ilyen szerelést Amerikában többnyire faulttal büntetik.

Végül is 100-98 lett a mérges darazsaknak.

Lorka remekül játszott, hiszen egyéni amerikai rekordot (career-high) állított fel. 33 pontja mellé kiosztott 5 gólpaszt és lekapott 4 lepattanót.

Micsoda hülye taktika

Az ellenfél az egész bajnokság során mindent vagy semmit taktikával lép a pályára. Egészpályás letámadás, a labdás állandó kergetése, rohanás és dobás a támadásban. Nem véletlenül ők dobják, de kapják is legtöbb pontot a meccseiken.

Átlag 94 pontot dobnak, cserébe 88-at kapnak.

Arra egyelőre nem jövök rá, hogy ebben mi a poén, hiszen ez már nem középiskola, ahol a jobb játékosok egyetemi ösztondíjban reménykedhetnek. A taktikájuk része még az is, hogy 15-en lépnek a pályára, folyamatosan 3 ötös sort cserélve, olykor másfél percenként is. Igen, Amerikában nem 12 embert írnak be a jegyzőkönyvbe.

Laura ellen ez nem működött

A Glenville ellenfelei tehát arra törekszenek, hogy az első védelmi vonalon valahogy átmenjenek, utána már egy-egyben lehet megverni a szembe jövő védőt.  Lorka billentős csele ellen pedig nem volt ellenszerük. Így

hét ziccer, három hármas, egy tempó és 8 büntető után állt össze a 33 pontja.

Az általam nem várt siker után 4-5-re javult a WVSU mérlege. A következő meccs a bajnoki utolsó otthonában lesz. A Bobcats azonban 8 vesztes mérkőzés után szombaton nyerni tudott, így nem lehet ellazázni ezt a küldetést sem.

Tovább


Ez nagy zakó volt

Élő közvetítés híján csak a statisztikára tudok alapozni. Lorka 18 pontot dobott úgy, hogy a csapat csak 49-re volt képes. Az ellenfél viszont erődemonstrációt tarthatott. 82 pontot értek el. Ez nem sok jót ígért a meccs utáni öltözői értékelésnél.

Smith edző berágott

Ilyen még nem volt. Az edzőnek senkihez sem volt jó szava. Hozzáállást, akarást, tartást emlegetett, melyet összefüggésbe hozott az ösztöndíj meglétévél. Magyarán, aki nem változtat, annak ugorhat az ösztöndíja. Olyan amatőr világ ez, amelyet azért itthon erősen profinak mondanánk.

18 pont kevés volna?

Lorkán a lepattanózást kérte számon, a 18 pont és 2 gólpassz ugyanis azért nem olyan rossz teljesítmény. Mondjuk leszedett 2 lepattanót is, de elmaradt az eddigi csaknem 5-ös átlagától. Érezhetően őt sem akarta kihagyni a kollektív leszúrásból.

Szombaton is nehéz lesz

A mostani kínos vereség rosszkor jött. Szombaton ugyanis az a Glennville jön, amelyik erősnek tűnik. Sok pontot dobnak, igaz olykor sokat is kapnak. Erős, dinamikus játékosokból áll az ellenfél. Ha a lányok tudnak legalább 80 pontot dobni akkor van esély a győzelemre, ha nem..., ilyesmivel Amerikában nem szoktak foglalkozni. Én sem teszem.

Tovább


Győzelem négy hármassal, így 3-4

Bocs ezért a sportriporteres szófacsarásért, de végül is minden benne van ami a Shepherd elleni meccset illeti.

Lorka 7 távoli kísérletéből 4 bement.

Szükség is volt rájuk, különösen a harmadik negyed elején, amikor az ellenfél 15 pontos félidei hátrányból próbált visszakapaszkodni. Ekkor esett be a negyedik hárompontosa.

A negyedik negyedben aztán még egy roham az ellenfél részéről, amellyel 5 perccel a vége előtt 9 pontra zárkóztak fel, de ezt a kísérletet Lorka két remek tempóval verte vissza. A végén faultok utáni büntetőkkel sikerült hízlalni az előnyt, hogy az utolsó két perc már nyugiban teljen el.

A csapat legponterősebbje ismét Laura lett, 21 pontot és 7 lepattanót szorgoskodott össze.

A csapat leghasznosabb játékosának a számok alapján a center Shealyn Shafer mondható, aki 19 pontot és 12 lepattanót tett a közösbe.

A 18 pontos győzelemmel a mérges darazsak a bajnokságban is megelőzték mai ellenfelüket és feljöttek a 7. helyre.

A csapat statisztikája (győzelem/vereség) a konferencián belül 3-4-re javult, összességében pedig 6-7-re. Kedden újabb meccs, az egy győzelemmel jobban álló Fairmont State-et kellene hazai pályán legyűrni, hogy eléjük lehessen lépni.

Tovább


Elegem van az alig vereségekből

Egy végig zónázó csapattól kaptak ki 6 ponttal a WVSU lányai. Ráadásul az ellenfél, a Wheeling Jesuit University a bajnokság második helyezettje. Lorka utálja a zónát, csak 5 pontig jutott. (Ennyit írtam még az éjszaka)

Napközbenre sem lett jobb a kedvem, így csak pár fontos mozzanatról.

  1. A lányok első három hármasa (köztük Lorkáé) bement, így 9-0-ra vezettek 2 perc után.
  2. Az ellenfél ennek ellenére sem adta fel a zónát.
  3. A 37. perctől két és fél percig nem változott az eredmény, akkor kettővel ment a Wheeling.
  4. A mínusz 6 pont az utolsó fél percben alalkult ki.

Most jönnek az elvben nyerhető meccsek, de nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, nagy veréseket nem osztanak ki egymásnak a csapatok, csak van három olyan gárda, amelyik mindig egy kicsivel nyer. Ezen kellene változtatni.

Tovább


A riporterek Lauráról beszéltek

Az első 16 percről nem beszélünk - ez volt Lorka első mondata a meccs után. Értehető volt az elutasítása mert ezen idő alatt dobott két méretes homályt, egy kilátástalan horgot és passz gyanánt fejbe lőtt egy védőt. Már fogalmaztam a rövid tudósítást, amely arról szólt volna, hogy az eredményen kívül erről a meccsről nem írunk. Ezt erősítette az is, hogy Lorkát kétszer is leültették a cserepadra. Itthon a második félidőt már biztosan elfelejthette volna, Amerikában azonban másképpen értelmezik a bizalmat.

Münchausen bárónő kihúzza magát a bajból

Három perccel a félidő vége előtt újra pályára léphetett. Az ellenfél 6 ponttal ment. Lorka ezek után dobott két keresztátütéses tempót, majd egy hárompontos is a helyére került, amelyek után 3 pontos előnnyel mehettek a WVSU lányai a szünetre a sokkal esélyesebb West Liberty ellen. Ráadásul idegenben. A helyi szpíkerek nem győzték méltatni a fekete-sárgák 23-asát. Great player, amazing crossover...

Hat pont kellett volna a csodához

A második félidőben aztán a bajnoki címvédő mindent bevetett. Egész pályás letámadás, leindítások és valóságos hármas záport is zúdítottak a mérges darazsak gyűrűjére. A WVSU a 34. percig tartotta a lépést a hazaiakkal, akkor sikerült nekik 10 ponttal ellépniük. A vége végül is csak 5 pont lett közte köszönhetően Lorka emberről bedobott, leütés utáni hármasának is amellyel összességben 20 pontig jutott.

Amúgy az eddigi meccsek alapján

ők játszották ebben a szezonban a legszorosabb meccset a West Libertyvel,

ami a tavalyi 35 pontos zakó után nagy eredmény.

Magyarország is szóba került

A már említett riporterek végig méltatták Lorkát. Egyikőjük járt már Magyarországon és ezen felbátorodva még egy magyar mondattal is próbálkozott. Sajnálom, de egy szót sem értettem belőle, pedig meg is ismételte. A második félidőben dicsérték Smith edzőt, hogy milyen jó érzékkel és bátorsággal választott egy ilyen tehetséges játékost Magyarországról. Szavaik nyomán a kamera az időkérésekkor és a levonuláskor hosszasan mutatta a magyar 23-ast.

Egy magyaros edző a közelből

A meccs krónikájához tartozik, hogy ott volt Szamosi Amadea és Kuttor Enikő csapatának, a divízió I-es Duquesne-nek az edzője. Arról az úrról van szó, aki a magyar felesége okán sokat segít a magyar lányoknak az ottani csapathoz kerülésben.

Laurára volt kíváncsi, hiszen hosszan elbeszélgetett a "remekül játszó magyarommal". Tényleg így fogalmazott. Szóba került, Aho Nina is, aki ugye Lorkával együtt pattogtatott itthon és augusztustól Amadea és Enikő csapattársa lesz. Mielőtt bárki többet gondolna ennél, Duquesne mindössze 30 percre van West Libertytől és itt az edzők tényleg érdeklődnek a tapasztalatokat is hozó meccsek iránt. Jót beszélgettek.

A lepattanókon ment el a meccs

Smith edző is értékelt. A meccs alapvetően a palánk alatt dőlt el. Az ellenfél 59 lepattanót szerzett amiből vagy azonnal leindultak vagy támadó esetén másodszándékű könnyű kosarakat értek el. Tényleg ezen múlt, az ellenfél kapusként is működő centerével nem tudtak mit kezdeni, aki 2 pontja mellett 21 lepattanót gyűjtött be. Ezt még a legendás Dannis Rodman is megirigyelte volna.

Szerdán újra meccs, a változatosság kedvéért a bajnokság második helyezettjéhez látogatnak Lauráék.

Tovább


Vállalható, de bosszantó vereség a bajnok otthonában

Laura 20 pontot tett hozzá ahhoz a 73-hoz, amely kevésnek bizonyult a West Liberty ellen. A tavalyi bajnok ugyanis 78-at dobott. Részletek később.

Tovább


Jön a tavalyi bajnok

3 órás buszozás és a tavalyi bajnok vár Lauráékra hétfőn este. Ráadásul a West Liberty idén is vezeti a tabellát olyannyira, hogy

jelenleg 19-ek az országos ranglistán.

Ez utóbbi pedig nagyon nagy szó. Így joggal reménykedhetnek abban, hogy a konferenciameccsek után mehetnek az NCAA divízió II-es országos főtáblájára is. Tavaly a 64-es táblán sikerült egy kört menniük, magyarán az első meccsüket megnyerték, hogy utána a későbbi országos bajnoktól kapjanak ki.

Ami az idei statisztikájukat illeti.

Eddig egy meccset buktak el, és azt sem a konferenciában,

ahol egyébként 4 győzelmük van. Három olyan gárdával találkoztak, amelyekkel a WVSU is meccselt. Mindhármat magabiztosan győzték le. A csapat amúgy nem túl magas, de futnak mint az őrültek, nagyon jól dobnak és remek a védekezésük is.

Kiemelkedő játékosuk, az amúgy Lauránál alacsonyabb, Liz Flowers,

aki 18,8-as pontátlaggal bír meccsenként és tavaly ő volt a MEC legponterősebb játékosa. Az idei 9 meccsén eddig 25 hárompontost dobott. Meccsenként tehát csaknem 3-at. Erre mindenképpen figyelni kell. Ha lehet - teszem hozzá.

A kérdés ezek után az, hogy mire lesz jó a hétfői derbi? Nos arra, hogy erős csapat ellen bizonyítsák a sárga-fekete lányok, idén jobbak, mint tavaly.

Múlt januárban ugyanis 36 pontos zakóval buszoztak haza Charlestonba.

Azóta azonban van egy Szörényi Laurájuk, aki eddig 16 plusz pontot jelent meccsenként a mérges darazsaknak.

Tovább


Flagrant 1

Aki nézi az NBA-t (amarikai profi kosárlabdaliga) pontosan tudhatja, hogy milyen szabálytalanságot követtek el Laura ellen csütörtökön. A bírók a helyszínen flagrant 1-nek minősítették a szilveszteri meccsen történteket. Magyarán büntetővel és labdával jött a WVSU miután a labdát szerző Lorkát hátulról letarolta a sértődött ellenfél.

A flagrant olyan szabálytalanság, amely szándékos és szükségtelen, és különösen súlyos esetben automatikus eltiltás jár érte.

Bluefielden tehát flagrant 1-et ítéltek a bírók, azaz az ellenfél játékosa maradhatott a pályán, de a következő, hasonlóan sportszerűtlen cselekedetnél már eltiltást kap.

Charlestonba visszatérve Lorkát megvizsgálta a csapatorvos. Rendben találták, úgy tűnik, hogy nincs agyrázkódása és már könnyített edzésen is részt vehetett.

Lelkére kötötték azonban, hogy szédülés vagy fejfájás esetén azonnal szóljon.

Mindenesetre a szilveszteri buli szolídabbra sikerült, így másnap, sok pihenés után, már tudtunk vele beszélni. A lényeg, hogy készülnek a hétfői mérkőzésre, amely ismét idegenben lesz, ráadásul a konferencia éllovasa ellen.

A West Liberty nehéz ellenfél,

és újra csaknem 4 órát kell majd buszozni West-Virginia északi csücskébe. Viszont lesz közvetítés, így lemérhetem, hogy mennyire viselte meg Lorkát a csütörtöki mészárlás.

Tovább


Most egy kicsit megrémültünk

Sima, 44 pontos győzelmet aratott a WVSU a Bluefield egyetem ellen, ezzel ötre növelte sikerei számát, de ez most kevésbé számít.

Durva szabálytalanság

Lorkát ugyanis felkenték a falra az egyik labdaszerzése után. Valószínűleg unhatták már, hogy a magyar lány ennyi labdát lop el. A harmadik után, ziccerdobás közben, kilökték a pályáról. Mivel a meccset egy viszonylag szolíd, középiskolai csarnokban rendezték, nem volt kicsúszási lehetőség az alapvonalnál.

Ez egyszer már előfordult vele

Lorka, elmondása szerint, nekivágódott a falnak, beverte a hátát a derekánál (ez kényes pontja), beütötte a nyakát és fejét, és a hüvelykujjára is ráesett. Azt mondta, hogy felrémlett előtte az a10 évvel ezelőtti kengurumeccs, amelyen hasonló módon bántak el vele. Akkor Horváth Pisti karjai közt került autóba, majd vittük agyrázkódással kórházba, és bent kellett maradjon 4 napot.

Amikor Amerikában is technikait ítélnek

A fault tényleg komoly lehetett, mert az utólagos jegyzőkönyv szerint az ellenfél játékosa ellen technikait ítéltek, ami Amerikában kirívó esetnek számít. Szintén a jegyzőkönyv szerint Lorka nem is tudta ledobni a büntetőket. Azt mondja percekig feküdt a fal tövében.

Ami a sportot illeti végül is 8 pontot dobott úgy, hogy csak 20 percet tölthetett a pályán, de most ez kevésbé fontos.

Aggódunk, doki lesz ebből

Valahogy éreztük ezt Zsuzsával, mert szilveszter ide, vagy oda, eléggé feszültek voltunk a mérkőzés alatt, amelyről szokatlan módon nem volt élő közvetítés. A hangja alapján ő is megijedt, és megígérte, hogy ma elmegy az egyetemi dokihoz. Utána okosabbak leszünk.

A súlyos szabálytalanságról az ellenfél honlapja mindenesetre mélyen hallgat.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek