Egy thrillernek is beillő végjátékkal, végül 9 ponttal, csaknem 100-at dobva nyert a WVSU a bajnokságot vezető West Liberty ellen. A győzelmet tovább ízesíti, hogy a WLU az országos ranglistán is a 17. helyen állt. Eddig.

Lorka 30 pontot dobott, 17 büntetőjéből 16-ot értékesített.

A meccset közvetítő két kommentátor a végén arra jutott, hogy ő lehet a konferencia (bajnokság) legjobb újonca. Nagy elégtétel volt ez a meccs neki, hiszen a csütörtöki nem róla szólt.

Amerikában azonban nem szoktak azon rágódni ami elmúlt, hanem felemelt fejjel mennek tovább, hiszen kosarazni nem szokás elfelejteni 3 nap alatt. Nem is. A két szpíker csak ámult, amikor egy alapvonali bedobásnál, társ híján, az ellenfél hátára pöttyintette a labdát, majd kosárra csavarta a játékszert.

A WVSU egyébként szinte végig vezetett, a meccs 81,3 százalékában (ezt is mérik) náluk volt az előny.

A vége előtt 1.50-nél már 11-gyel mentek, ekkor azonban a bajnoki cím várományása letámadott, a bírók is melléjük álltak, így

24 másodperccel a vége előtt már csak 3 pont volt a mérges darazsak előnye

és az ellenfél támadhatott. Sőt, a centerük még dobni is tudott, de jól bezárták a hazaiak, így a lapattanó után fault, majd újabb fault, majd labdaszerzés és látszólag sima 99-90-es győzelem lett a vége. De nem volt az. A vérnyomásmérő most keményen dolgozott volna.

Lorka meccsértékélese holnap reggel. Addig alszunk egyet, ha tudunk!