Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Hosszabbításos vereség

,Egy egyszemélyes divízió I-es csapattól kapott ki a WVSU. Bosszantó vereség volt, mert a gárda kétszer is 21 pontos hátrányból állt fel és megnyerhették volna a mérkőzést. Olyannyira, hogy a hosszabbításban, 1,56-tal a vége előtt 2 pontos előnye volt a fekete-sárgáknak.

Azt azonban el kell ismerni, hogy a ráadás 5 percében már nem ment igazán a dobás és így végül a hazaiak 72-72 után 84-78-ra nyertek.

Az ellenfélnél volt egy erőteljes dobóhátvéd, bizonyos Jessica Kovatsch. 39 ponttal zárt, ha ő nincs, akkor komoly gondban lettek volna.

Laura 17 pontjával ismét a legeredményesebb volt a társai között.

Egy kicsit azért sajnálom a dolgot, az azonban bebizonyosodott, hogy ez a szint, azaz a divízió I. harmadik harmada, látótávolságra van a lányok számára.

Tovább


Köszi Wbasket!

Minden héten összefoglalót írni az Amerikában játszó magyar lányokról szép feladat. Nem én, hanem a magyar szakportál, a Wbasket teszi ezt meg. Minden elismerésem, hiszen lássuk be nem tüntetnek milliók az utcán annak érdekében, hogy olvashassanak Szabó Fanniról, Szamosi Amadeáról, Kuttor Enikőről, Barta Brigiről, Hegedűs Jankáról, Vukov Szonjáról, Udvardi Saciról és persze a lányomról, akiről ez a blog is szól. Mégis jó átfutni az odafigyeléssel készülő sorokat.

Hetente átbogarászni az eredményeket, majd cikket írni belőlük. Respect! Köszi haver, hogy megteszed!

Itt a legutóbbi is. A lelkemnek is kedves ilyen Wbasket-montázst látni és egyben megtiszteltetés is Szabó Fanni és Szamosi Amadea társaságában szerepelni. Hoppá még egy apróság, mind a három magyar lány ballal bűvöli a labdát.

Nagy utat tettek meg ezek a lányok. Ők és családjaik tudják ezt legjobban.

Van, aki szinte semmit sem tudva a körülményekről, egyedül utazott ki, más a jogi csűrcsavarok miatt a préri szélét is elvállalta álmai érdekében. Volt, aki a minőségi iskola kedvéért egy erősebb csapatról mondott le, aztán van, aki kosárkarrierje érdekében vállalta a bivalyerős gárdában az 1-2 éves kispadozást. És persze olyat is találunk, aki a játék szeretete miatt választotta azt a csapatot, ahol azonnal megmutathatta magát.

Különböző személyes történetek ezek, de mindegyik példaértékű.

Ügyesek vagytok lányok és főleg kemények. Ha úgy tetszik útmutatóak azoknak, akik mernek nagyot álmodni, majd cselekedni. Amúgy pedig egész jó kis Universiade-csapat lenne belőletek, ha volna olyan, aki ezt észrevegye.

Tovább


Karácsony a távolban

Második karácsonyunk Lorka közvetlen közelsége nélkül. Mindkétszer Amerika volt a ludas. Az elsőt még szinte gyerekként élte meg. Nagy kalandban vett részt, amely összességben hasznos volt. Angoltudás, kosárlabdaélmény, világlátás. 2012-13 tele volt.

Azóta három év telt el. Most az internet segítségével ágyából csodálta meg anya és apa ajándékát. Zoliék örömét. Emma önfeledt csicsergését.

Amerikai szülei egy kajának fura, lelkünknek kedves étellel kedveskedtek neki. Őszintén megmondva nem tudom, hogy mennyire volt ez tudatos, de a szeretet ünnepén jól esett.

Mondjuk ki nem találnám, hogy ez mi lehet, de ma isten bizony megkérdem. Amerikában ugyanis ma ünneplik a karácsonyt, tegnap "csak" ajándékosztás volt.

Update! A megfejtés: joghurtos pudingszerű egészségesnek mondott (komolyan) édesség. Tényleg kedveskedni akartak Lorkának.

Tovább


Újra otthon, azaz majdnem otthon

Lorkát hazakísértük Stamping Groundra. Itt laknak az amerikai szülei. Autóval 3 óra az egyetemtől.

Végig beszélgettünk.

Kosárlabdáról, tanulásról, az amerikai autózási szokásokról, a gps furcsaságairól, az utak állapotáról. Az utóbbit eléggé leszólja, mert olykor meghökkentően rosszak. Nem kátyúsak, mert az azonnal kártérítési perek tucatjait hozná, de az egykori betonos M7-as zúgó, döcögő lármája nem ismeretlen. Sebaj, a csajszi ügyesen odatalált.

Újra Stamping Gorundon

Az érthetőség kedvéért, ez olyasmi, mintha egy eldugott 600 fős zalai falucskába kellene eljutni este Budapestről egy fárasztó meccs után. Ja, kézcsók annak, aki kitalálta az internetet. Ilyenkor egy csodának gondolom, mondjon bárki bármit az elidegenedésről.

Teszi a kötelességét

Egy hét pihenő jön. A kocsit is ellenőrizteti, hiszen olykor gyanús ikonok világítanak a műszerfalon, viszont

az öreg Toyota csak elvitte őt A pontból B pontba.

Köszönet ezért is. Iman barátnő sem marad ki, meg Indiana, ahol a család másik fele él. Lesz program bőven.

Karácsonyi csokidömping

A karácsony nélküle lesz és megis vele is. Ott leszünk vele, lélekben, hangban, videón, igen az a jó megénekelt internet. A karácsonyi ajándékcsomag még úton.

Tisztelt Magyar Posta tessék belehúzni

vagy/és sürgetni az amcsi partnert is, hogy 24-re legyen ott a másfél hete feladott doboz. Marciáéknak akarunk kedveskedni. Mintha csak Gombóc Artúr állította volna össze,

magyar csoki jobbról és balról,

mert imádják a hazait, van benne sportszelet is (apa kedvence), az édesszájú újviláglakók.

Lou az örök barát

Aki nagyon örült Laurának az Lou. Amikor a csajszi kocsija felkapaszkodot a telek tetején lévő házhoz állítólag már nagyon izgatott volt. Amikor pedig belépett őrülten nyaldosni kezdte a kezét, ugrált, futott.

Nyugi, kutyáról van szó.

Este elalvás előtt is vele volt a hálószobában, egyszerűen nem akart kimenni.

Magyar idő szerint hajnal negyed kettőkor köszöntünk el Lorkától. Ügyes voltál vasárnap (is)!

Tovább


Megvan a negyedik

Győztes meccsel mehetnek el karácsonyozni a mérges darazsak. A videók alapján erősnek tűnő Salem Egyetemet verték meg 13 ponttal és nyertek 63-50-re.

Laura ismét a legtöbb pontot dobta

Lorka 20 pontot tett a közösbe, különösen a második negyedben villogott.

Akkor 11-et rámolt be az ellenfél gyűrűjébe,

ezzel is megalapozva a félidei 8 pontos előnyt, amely a 4. negyed közepére már 18 pontosra hízott. Ekkor kicsit idegeskedhettünk itthon Budapesten, mert az elkeseredett vendégek produkáltak egy 9-0-as rohamot, de ezt a futást Laura két pontos büntetővel visszaverte.

A meccsen kiosztott egy sapkát is, amelynek elszenvedője egy színesbőrű, de svéd korosztályos válogatott lány volt.

Volt egy jó kapusuk is

Na jó, ez egy gyenge tréfa akar lenni, de a WVSU centere, Shealyn Shafer 17 lepattanót kapott le. Ez is nagyon fontos kelléke volt a győzelemnek.

Jöhet a karácsony

A lányok most kapnak 7 nap szabadságot, NCAA előírás, hogy 29-én ismét egy divízió I-es csapattal mérkőzzenek meg. Ők nem annyira erősek, de a sárga-feketék idegenbe utaznak, így az sem lesz könnyű.

Ráadásul a meccsnek van egy különös érdekessége Lorka számára, de ezt majd az akkori beharangozóban, ha a leányzó hozzájárul.

Tovább


Laura négyes lett

Ez nagyon jó. Amerikában ugyanis a 4-es jelenti az 5-öst. Nagyjából eddig értem az osztályzást. A lényeg, hogy mindegyik tantárgyából a legmagasabb osztályzatot kapta és ezzel 4-es lett a GPA-je. Ez,

ha jól értelmezem, akkor kitűnőt jelent.

Apró érdekesség, hogy ezt elsőként az edzőnek mondják meg. Tőle tudta meg Laura is. Van benne logika, hiszen az edző kérésére kapta meg a teljes sportösztöndíját, tehát a felelősséget az egyetem felé a coach viseli.

A következő félév kemény lesz

Arról már korábban is írtam, hogy a bevezető félévben valamivel könnyebb tantárgyakat lehetett választani. 2016-ban aztán jön a kémia (a suli ebben nagyon erős) és az angol. Miért gond ez, jól beszél már angolul? - tehető fel a kérdés, de ennél többről van szó. Ez olyasfajta  angol irodalom lesz. Azaz idegen nyelven olvasni, elemezni, véleményt formálni. Lássuk be, ez azért nem könnyű.

Hétvégén újra meccs

Az ellenfél a számok alapján valamivel erősebb, de megoldható feladat. Sajna Lorka a hét elején megfázással küzdött, egy napot ki is hagyott, de végre otthon játszanak, így a hazai publikumnak újra megmutathatja magát.

Tovább


Tényleg más kávéház

Vereségről nem szívesen írok. Nem vagyok mazochista. A lényeg, hogy a WVSU divízió II-es lányai tapasztalhatták, hogy mit jelent a divízió I. 82. helyén állni. 43 pontnyi különséget. 92-47 lett a vége a Northern Kentucky ellen.

Lorka 4 pontot dobott. Az ellenfél magasabb és gyorsabb volt, mint az eddigiek. Ilyenkor pedig nincs tiszta dobóhelyzet. Talán, ha egy hármas indíthatott szabadon, sajna az sem ment be.

Sebaj, ezt is érzékelni kell, hogy világos legyen, hol tart amerikai kosárlabdás karrierjében.

Tovább


Fegyelmezés, ami többről szól - Ez is Amerika

Történt, hogy a pulykaünnepen a fiú kosárcsapat maradt csak a kollégiumban. A kezdeti közös bohóckodás kissé elfajult és a végén már az egyik poroltó is lekerült a falról, hogy egy égő zacskót eloltsanak.

Az eseményeket rögzítették a biztonsági kamerák

és három srác számára fegyelmi lett belőle. A kezdő ötös tagjairól van szó.

Amerikában az ilyesmivel nem viccelnek,

kirúgással fenyegetik őket.

Utolsó szalmaszálként azonban levelet írhattak az egyetemi vizsgálóbizottságnak és innen érdekes a történet. Kérelmükben nem a cselekményt akarták bagatelizálni, nem másra tolták a felelősséget, hanem olyasmire hivatkoztak, ami nagyon is jellemző az USA-ra.

Arról írtak, hogy honnan jöttek. Fekete gettókból, szlömösödött városrészekből, ahová ha visszaküldik őket, ott a totális lecsúszás, és a bűnözás vár rájuk. Ráadásul igazat írtak. Két srác divízió I-es ajánlatot utasított vissza, csak ne kelljen Clevelandban maradnia. Azt mondták,

ha nem költöznek egy jóval békésebb kisvárosba, akkor beszívja őket a bűnözés határán billegő nagyvárosi élet.

Hát ez is Amerika. Így jobban érthető, hogy az egyetemek jelentős részén miért nincs ereszdelahajam élet, hogy miért élnek inkább a campuson a diákok és sportolók, hogy miért nincs bulinegyedbe rohangálás.

Védik magukat a környezettől és, ne szépítsük, olykor saját maguktól is.

A három srác ügyét pénteken tárgyalták, hétfőn verdikt. WVSU vagy az utca? Bizakodnak. Az utolsó figyelmeztetésben, amely itt tényleg életről és halálról dönt.

Tovább


Ez most nehéz lesz

Azért sem örülök a Urbana ellen egy ponttal elvesztett meccsnek, mert 4-4 lehetett volna a győzelem-vereség mutató. Ez pedig jól jött volna karácsony előtt. Addig ugyanis jön két olyan mérkőzés, amelyek kevés sikerrel kecsegtetnek. Mindjárt vasárnap, 13-án egy remek formában játszó divízió I-es csapathoz látogatnak Lorkáék.

Northern Kentucky

Még leírni is borzongató, hogy az első osztály jelenlegi 82. helyezettje ellen lépnek pályára. Ahogy szokták mondani ez már egy másik kávéház. Divízio I-ben aki bent van az első 100-ban az magyar élcsapatok szintjén játszik. Mindenesetre 6-2-es a mérlegük és augusztusban Costa Ricában voltak felkészülési tornán, ahol a honlapjuk szerint megverték a házigazdák válogatottját. Hm...

Miről ismerszik meg egy ilyen csapat, miben jobb pl. a WVSU-nál? Egyszerű a válasz. Mind a 12 játékosuk kifogástalan.  Ennek az az egyszerű oka, hogy itt bővebb anyagi lehetőségek okán 15 játékost szerződtetnek, azaz adnak nekik sportösztöndíjat.

Lorkáénál hatan játszanak teljes sportösztöndíjjal.

Ezen kívül a válogatásnál nem csak a kosártudást, hanem a testi adottságokat is figyelembe tudják venni. Lorka mesélte, amikor a szezon elején egy másik első osztályú egyetemmel játszottak, hogy a kosárlabdáról nem tudtak többet, de mindegyik 5-15 centivel magasabb volt nála. Ha nem ment másképpen, akkor erőből oldották meg a feladatokat.

Geryék is jönnek

Állítólag az amerikai szülei is ott lesznek, hiszen az egyetem alig 1 óra autózásra fekszik lakhelyüktől, Stamping Groundtól. Sőt, azt ígérték, hogy a gyülekezet egy-két tagja is elkíséri őket megnézendő Laurát. Ez mindenképpen jó lesz, mert a gyerkőc szeret szurkolók előtt játszani.

Tudásfelmérés

A kérdés ezek után az, hogy mi értelme egy ilyen megmérettetésnek. Laura számára biztos nagy kaland lesz élesben lemérni egy ilyen csapat játékerejét. Helyre tenni a dolgokat. Belőni saját tudását. Még akkor is, ha csapat szinten macska-egér harc várható. Láttam már olyan meccset, amelyen az első osztályú gárda 151-72-re nyert a WVSU szintjén játszó csapat ellen.

Ha minden igaz lesz élő közvetítés. Akkor pedig a hitelkártyának is szerepe lesz, mit nekünk (Zsuzsa) 10 dolcsi, hogy hd-ban lássuk a 9400 embert befogadó, újonnan épült arénát és benne Szörényi Laurát.

Tovább


Statisztikával nyalogatom sebeimet

A következő meccsre koncentráljunk, ami megtörtént, azon ne bánkódjunk - ez az amerikai szemlélet és szerencsére Lorkára már kezd átragadni. Én azonban a kádári rendszerben szocializálódtam, erre pedig alaposan rányomta a "mi lett volna ha" és az "úgy sem tudunk rajta változtani" mondatkombója.

De kész, vége, haladjunk a korral a lányom kedvéért, így erőt merítek a számokban jól megmutatkozó részsikerekből.

A negyedik játéknap után vessük pillantásunkat a statisztikákra!

Mindjárt mosolygósabban látjuk a jelent.

Benn az első tízben

Itt mindenre van adat, de tényleg. Kedvencem a winning streak, azaz a nyerő széria. A szombati vereség miatt ez most nem érdekes számunkra, de Laura 20 dobott pontja annál inkább.

Ezzel a szezont tekintve feljött a 9. helyre, 15,8-as átlaggal. Ebben benne vannak az összes, tehát konferencián (bajnokság) kívüli meccsek is. Még jobb helyen áll,

ha csak a bajnokikat nézzük, ekkor a 8., 16,5-ös átlaggal.

Erről az adatról tudni érdemes, hogy csak azokat veszik számításba, akik a bajnoki meccsek 75%-án szerepelnek. Világos, 2-3 jó mérkőzéssel nem lehet arcoskodni.

A számok mögött

A 8. helyet 25 mezőnygóllal, 4 hármassal és 12 büntetővel érte el. Ez utóbbin van még javítani való, de nem vagyok telhetetlen. A listát vezető lány amúgy 23,5-ös átlaggal rendelkezik.

Mérik azt is, hogy ki milyen hatékonyságból dob a mezőnyből. Itt

Lorka a negyedik, 0,521-es mutatóval, tehát több mint minden második dobása kosár lesz.

Az első helyet 0,737-tel tudja magának a tavalyi bajnok centere.

Még egy érdekes adat. A hárompontosakat 0,706-os átlaggal vezeti egy shooter.

17 dobásából 12 volt jó.

Az ilyen játékosokról tudni kell, hogy nekik szinte nincs is más dolguk, csak kívülről dobni. Nem kell betörjenek, védekezésben többnyire a leggyengébb támadót kapják. (Olyasmi, mint az NBA-ban Ray Allen volt.) A WVSU is szerződtetett már a következő szezonra egyet. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy jó 4-esre nagy szükség lesz. Lexi ugyanis jövőre végez.

Itt, mármint a hárompontosoknál, csak azokat veszik figyelembe, akik legalább meccs/2 hármast érnek el. Hmm, ha mondjuk a bajnokság végén Lorka is szerepelne ezen a 10-es listán. Na, milyen pozitív lettem a végére?

Tovább


Ilyen vereség nincs

Hogy lehet kikapni 30 másodperces támadóidővel mért mérkőzésen akkor, amikor egy csapat 2,29-cel a vége előtt 9 ponttal vezet? Sőt, 1,38-cal a vége előtt náluk van a labda és vezetnek 7 ponttal. Érthetetlen. Az Urbana mégis nyert 1 ponttal a WVSU ellen. A hazaiak utolsó 4 dobása bement, a mérges darazsak pedig sorban adták el a labdákat pedig nem volt szó letámadásról.

Ami még bosszantó, hogy

a vezetést 6 másodperccel a vége előtt egy gól plusz büntető szerezték meg a hazaiak.

Az utolsó másfél perces bénázásra az tette fel a koronát, hogy a csapat egyik legjobbja az utolsó pillanatban, bár tisztán kapta a labdát, fordulásból akarta bedobni a ziccert. Ekkor valószínűleg agyonütötték, de ezt magának köszönhette, hiszen simán fel kellett volna tegye a labdát nem bevárva az akkor még másfél méterre álló, de egy alabárddal közelítő védőt.

Laura amúgy dobott 20 pontot, közte 3 hármast, de mindez kevés volt.

Ehhez hozzátett még 6 gólpasszt és 4 lepattanót, sőt volt egy labdaszerzése is.

Most ennyi...

Tovább


Utazás és utazás

Tiszta NBA, legalábbis ami az utazást illeti. Szombaton, azaz ma, ismét útra kelnek a lányok. Újra Ohio az úticél, 3 óra 17 perc buszozással. A tavalyi utolsó, de az idén egy 5,8-as dobóhátvéddel megerősödött Urbana az ellenfél.

Nehéz lesz

Egy nem túl magas lány mit változtat az erőviszonyokon - tehető fel a kérdés. Sokat, tavaly ugyanis krónikus ponthiányban szenvedtek az urbanai lányok, most azonban rendre 80 dobott pont közelében végeznek. Danie Shafer a legutóbbi két meccsén 31 és 32 pontot rámolt be az ellenfél gyűrűjébe, közte a bajnokéba is. Mellesleg 3 forduló után vezeti a konferencia egyéni ponttáblázatát 25-ös átlaggal.

Ki az a Danie Shafer?

5,8 magasnak írják, azaz 172 centi körül lehet. Agresszív, pattogós, már már kegyetlen kosárlabdát játszik. Ha hagyják, akkor bárhonnan a gyűrűt támadja és hármast is dob.

Tiszta Laura, csak valahogy van benne valami fura könyörtelenség.

Érdekes, hogy egy másik Divizió II-es csapattal jött, ahol viszont csak epizódszerepeket kapott. Az a statisztikákból nem derül ki, hogy miért.

151 pontos zakóval nyitottak

Én sem nagyon akartam elhinni, de minden oldalon az áll, hogy az urbanai lányok 151-72-re kaptak ki egy Divizió I-es csapattól a nyitó meccsükön. Igaz a Ball State jelenleg 121. a ranglistán, ami kimondottan erősnek számít. Ebből az következik, hogy

ha megfelelő nyomást gyakorolnak az Urbana játékosaira, akkor bizony zavarba hozhatók.

Az már egy másik kérdés, hogy WVSU lányai képesek-e erre.

Pontzuhatagra számíthatunk, hiszen az Urbana a MEC-en belül 3. a dobott pontokat illetően, 79-es átlaggal, a WVSU itt csak a 11., érzékelhetően alacsonyabb, 66,3-as átlaggal. Ami azonban a kapott pontokat illeti, itt mi állunk jobban, 5. hely, 67,4-es átlaggal, míg az Urbana meccsenként eddig 88 pontot szedett be, és ezzel utolsók.

Laurán sok múlik

Magyarán, a csütörtöki 25 pont jól mutat Lorkától, de az az érzésem, hogy ismét ennek közelében kellene teljesítenie, mert

a mai meccs nem a védelmek csatája lesz.

Persze ettől még Smith edző még kitalálhat valami csodataktikát az ellenfél üdvöskéjének megfékezésére. Mondanám, hogy meglátjuk, de az előzetes adatok szerint még élő statisztika sem biztos, hogy lesz, így este 8-kor látatlanban szorítunk a lányunkért. Bízom benne, hogy ez is elég lesz. Mi mindenesetre ma sem alszunk.

Tovább


Ez a Notre Dame, nem az a Notre Dame

Nagy bátran már a félidőben elkezdtem írni a beszámolót. Addigra ugyanis Lorka 17 pontot szorgoskodott össze és a csapat 4 ponttal vezett.

A második félidő azonban egy krimire emlékeztetett, amelyet azonban a WVSU lányai írtak. A mérges darazsak Laura további 8 pontjával, 10 pontos hátrányból felállva, idegenben nyertek a Notre Dame ellen, de menjünk sorjában.

Rémálom a harmadik negyedben

38-34-es előnnyel fordultak a csapatok. Mivel volt élő közvetítés, ezért nyugodtan állapíthattam meg, hogy minden sínen van. A gyereknek jól megy, a csapat is vezet, az ellenfél sem tűnik lehengerlőnek, tehát minden ok. Ezek után egy ideig vesszőfutássá vált a második félidő.

A hazaiak 2 perc alatt fordítottak,

amelyhez kellett, hogy beessenek a hármasaik. Lorka is csak 2 büntetőt tudott hozzátenni, az irányító, Dee rendszeresen belevezette a labdát az ellenfél védőibe, a hármasokért felelős Ward pedig a számához, dupla nulla, méltó módon játszott. Lényegében összeomlott a csapat. 11 perccel a vége előtt már 60-50 volt oda, a nézők pedig ünnepeltek.

Ellentámadás a negyedik negyedben

Az utolsó felvonás sem indult jól, ismét beesett egy Notre Dame-es tripla, így 9.32-vel a vége előtt 63-53 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban megkezdőtt a fekete-sárga varázslat. Lexi végre beállította a katapultokat, az ő hármasával indult meg a felzárkózás. Keserves volt, hiszen 4.50-nel a vége előtt még 69-62 volt oda. Ekkor

Laura ismét elkezdte szétzilálni az ellenfél védelmét,

6 ponttal (és 8 lepattanóval) segítette a fordítást, amely 2 perccel a vége előtt következett be, 69-70.

Büntetős végjáték

Lexi továbbra sem állt le, végül 9 pontot termelt a záró 10 percben, és Shae is bepöttyintgette büntetőket, hiszen ekkor már kétségbeesetten faultolt az ellenfél. Így látszólag sima, 77-71-es győzelmet arattak a darazsak.

Az edző tánca

A siker értékét az is növeli, hogy az amúgy tavalyi döntős Notre Dame-nél játszott a MEC legjobb játékosa.

A mindig visszafogott Smith edző állítólag táncra perdült az öltözőben

és a good job-nál is magasztosabb jelzőket használt az értékelésnél.

Lorka is elégedett volt, a meccs után élvezhette a fiúcsapat (sajna ők kikaptak) játékosainak pacsiözönét. Mint mondta, a meccs alatt is hatalmas biztatás érkezett tőlük, ami jól volt hallható a nem túl nagy, de azért kb. 700 nézőt (telt ház volt) befogadó csarnokban.

Mit ér a siker?

A győzelemmel a WVSU feljött a negyedik helyre a konferenciában. Immár 2 sikerük és csak egy (bosszantó) vereségük van. Szombaton ismét utaznak. A tavalyi utolsó, de idén megerősödött Urbana lesz az ellenfél. Beharangozó szombat délelőtt.

Tovább


A ranglista nem hazudik

A ranglisták hazájában nem rossz érzés jegyzettnek lenni. Aki csak egy picit is nézett már amerikai sportokat az tudja, szinte mindenről van statisztikai adat. Sőt, gyakran ezek alapján ítélik meg a játékost. Nem csoda, hiszen számtalan sportoló közül válogathatnak az egyesületek és

az első amit szemügyre vesznek az a ranking.

Laurát pontgyárosnak szerződtették a WVSU-hoz. Olyannak, aki akkor is bátran dob, ha 2-3 dobás nem megy be. Erről mindig Kriszta edző mondata jut az eszembe: ha baj van kérd el a labdát, ne törödj a figurákkal. Csak csendben jegyzem meg, a csapatban van még legalább két ilyen lány, csak sajna az egyikőjük sérült.

Szószaporítás helyett jöjjön az az oldal, ahol megnézhető a MEC (bajnokság) összes statisztikája. 

Lorka a pontátlagban a 20. helyen van a teljes mezőnyben. 

Ez egész jó, hiszen 13 és feles átlagot tudhat magáénak, sőt még a lepattanóban is bekerült a jegyzett első 50-be.

Ínyencek és kosárbolondok itt böngészhetik az adatokat.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek