Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Laura visszatért, de még hogy

17 pontot dobott Laura az idei szezon első, még nem hivatalos edzőmeccsén.  Ez olyan gyakorlás, amelyen van 3 bíró, számolják az eredményt, de pl. 40 perc után még ráhúznak 5 percet a tartalékok számára is.

UMSL Szörényi Laura

Laura elmondása szerint a meccs jól sikerült (nagyon vicces, de a pontos eredmény nem árulható el), csereként állt be a 6. perc táján. Addig megfigyelhette az ellenfelet, amely egy kétéves főiskola (jukó) csapata volt. Csupa színesbőrú játékossal, azaz gyorsak, atletikusak voltak és dobtak és dobtak.

A Tritonok tizenkettese négy hármast vert be, de dobott tempót, lerohanást és egy büntetőt is.  Ami még érdemben várat magára az a védjegyének számító betörések. Egyet megpróbált, de beérte egy ellen elkövetett faulttal. Nem is várok többet.

Hosszú idő volt ez a 19 hónap meccs nélkül,

benne 11 hónap rehabilitáció a tavaly november műtét után. Embert próbáló. 10 évvel ezelőtti Laura jut erről az eszembe. Akkor a 12 évesen még brillírozó kislányt sorban hagyták el a nővé serdülő társai, neki pedig másfél év küzdelem jutott. Hinni abban, hogy jó vagyok, csak a biológia most mást diktál. Kitartani addig, amíg újra vezér lehet a pályán. Tudni, hogy ez bekövetkezik, és addig sem feladni. Megtörtént, serdülő- és kadetaranyérem lett a jutalma, hogy az U16-os válogatottban is biztos helye legyen.

De ez a múlt. Most ismét komoly fizikai és mentális csatát kell vívni a sikerért. Elhinni, hogy semmit sem felejtett, sőt, erősebb lett. Mi nem kételkedünk ebben, sőt, a helyszínen erősítjük ezt meg. Az anyai közelség ugyanis további csodákra képes, én pedig csendben elizgulgatok majd azon a három meccsen.

Tovább


Izgulunk, a jövő héten már meccs

Október 25-én játsszák a Tritonok az első szezonbeli meccsüket. Igazi edzőmérkőzés lesz, se közvetítés, se statisztika, még a bíróban sem vagyok biztos. Egy jukóval, azaz 2 éves főiskola csapatával mérkőznek meg. Sokat nem tudok róluk, de utána meccselnek még a szomszédos Washington Universityvel is.

UMSL

A WUSHU azért érdekes, mert tavaly, már Laura nélkül, simán kikaptak tőlük pedig a Washington divízió III-as csapat. Igaz, ott a legjobbak közé tartoznak. Az amerikai sportrendszerről már sokat írtam. Ők azért játszanak a harmadosztályban, mert egyszerűen korlátozott mennyiségű pénzt szánnak a sportra. Megtehetik, hiszen az egyetem tanulmányi szempontból országos, sőt világhírű. A tavalyi amerikai ranglistán 23-ak voltak, lényegében a Harvarddal, Yale-lel, MIT-vel vannak egy szinten. Méregdrága suli.

Természetesen féltő izgalom van bennem. A minap két csapatra osztva edzettek. Csak az "öregek" látták, hogy a kezdők és a cserék játszottak egymás ellen - legalábbis ezt mesélte Laura. Ő a jobbak között volt, "nagyon elvertük őket" jött a gyorsértékelés. Azt mondja, sok új dolgot csinál, de a védjegyének számító erőszakos betöréseket még visszafogottan próbálgatja. Megértem.

Mindent csak akkor, ha tökéletesnek gondolja.

Arról már nem is beszélve, hogy novemberben a helyszínen "ellenőrzöm" az állapotát. Remélem, mindenki számára szórakoztató lesz.

Tovább


Lauráék megszerezték a harmadik helyet

Laurával a csapatban harmadik lett a kosárlabdacsapat az UMSL házi úszóversenyén. A viadalt az úszók szervezték olyan csapatépítő-tréning jelleggel. Több számba is rajtkőre álltak a különböző sportolók. Alex és Laura vezetésével a kosarasok a 4x25-ös hátúszóváltóban tudták megcsípni a dobogót.

A gyorsot, amely 4x50 volt inkább hagyjuk, maradjunk annyiban hogy Alexa a második hosszon már sokkal inkább Ericre, az angolnára emlékeztett, mint Egerszegi Krisztinára.

Laura azonban egy diadalban is benne volt. A mixváltóban, amelynél fiú-lány és sportági vegyescsapatok mellúszásban versenyeztek már simán nyertek. Csak jól jött a 3 év óvodai úszóedzés!

Tovább


Hatodik helyen az UMSL

Hatodik helyre sorolták a szokásos év elejei rangsorban a tavaly 4 közé jutott Tritonokat. Mint ismert a GLVC, azaz a konferencia erősorrendbe állítja a gárdákat. Pontosabban az edzők szavaznak. Ez alapján az első helyre a Lewis került. Mindez azért érdekes, mert az előző szezonban nem ők voltak a legjobbak, sőt, még a döntőbe sem kerültek be. Ami mellettük szól, hogy itt játszik egy 182 centis center, Jessica Kelliher, akit viszont országos szinten is jegyeznek. Kicsit Barta Brigire emlékeztet, de a csatás lány izmosabb volt. Talán miatta gondolják úgy, hogy idén a Lewis lesz a bajnok, a 14 edzőből 7-en vélekedett így. A második, a mindig esélyes Drury, szerintem ők a favoritok már csak azért is, mert az év újoncát is ők adták az előző szezon végén.

UMSL Tritons

A Tritonok a hatodik helyen állnak 127 ponttal, ami érdemi előrelépés. Amikor 2 éve Laura érkezett még a 100-at sem érte el ez a mutató. Az UMSL honlapján a rangsort ismertetve azt is kiemelik, hogy

Laura visszatér.

Megemlítve, hogy benne volt a bajnokság harmadik csapatában és 14,2 pontot ért el a 2016/17-es szezonban. 

A helyezés hízelgő, hiszen kiöregedett a csapat domináns, 191 centis centere, a csupaszív négyes, Shawnta, és a kiváló pöttöm irányító Sammy is. Helyére úgy tűnik sikerült megfelelő kicsit igazolni, míg a center ponterejét Laurának, Shawnta küzdeni tudását pedig egy első osztályból érkező lánynak kellene pótolnia.

A helyzet tehát nem reménytelen, sőt! Márciusban a legjobb 4-ig jutott a gárda, onnan viszont már csak egy lépés a döntő. Miért is ne, ehhez csak 12 csapatot kell a végén megelőzni.

Tovább


Jönnek a meccsek, vettünk két jegyet

Az első idei hivatalos mérkőzés november 9-én lesz, de előtti még vannak olyan edzőmeccsek is, amelyekről nem készül statisztika. Zártkapus gyakorlásnak mondanám ezeket. Október 25-én egy NJCAA-gárdával játszanak. Ennyi a biztos, de lesz még legalább egy további felkészülési játék is.

UMSL TritonsAz előszezonnak hivatalosan hétfőn lesz vége, utána megkezdődhetnek az edzők által is felügyelt csapatedzések. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kevesebb lesz a futás és a konditerem, hogy a labda vegye át a hatalmat. Utána derül ki, hogy az edzők elsősorban kikre számítanak. Pár nap és sejteni lehet a kezdő ötöst és valószínűsíteni az aktív rotáció tagjait.

Írnék okosakat, de nem tudok biztosat. Tavaly ilyenkor simán hátradőltem volna, de most más a helyzet. Mindenesetre bízakodva vettünk egy nagy levegőt, de főleg két repülőjegyet, és a csapat három meccsét már kint tekintjük meg.

Novemberben utazunk.

Remélem élvezni tudjuk majd a mérkőzéseket. Még sosem láttuk Zsuzsával Laurát egyetemi csapatban előben játszani. Megérdemelnénk.

Tovább


Mi az az "rs" Laura neve előtt?

Az Amerikábon oly népszerű Twitteren mutatják be az idei szezon csapatát az UMSL-nél. Egyenként töltik fel azt, hogy mit gondolnak magukról és a világról a játékosok. 

Azért jöttem az UMSL-hez, mert egy győztes akartam lenni

 Ezt mondja ebbe a rövid bemutatkozásba és egyben megköszöni szüleinek, hogy segítették, támogatták abban, hogy elérje céljait úgy, ahogy azt ők is tették. Köszi Laura, szép szavak!

Laura támadó! Jó, ezt eddig is tudtuk, de a Tritonok honlapján is így szerepel, ami azt mutatja, hogy a sérülése után is a pontszerzést várják el tőle. Azért szokatlan ez a megjelölés, mert vannak nála magasabbak, akiket hátvédként aposztrofálnak. Ők azonban újoncok.

Mondjuk Laura tényleg nem a legendás védekezéséről híres, sokkal inkább a dobjunk több gólt, mint amennyit kapunk elv mellett szokott érvelni.

És akkor a címben feltett kérdésről, amely egyben válasz arra is, hogy meddig marad a lányom Amerikában. Pontosabban, hogy meddig tanulhat még az UMSL-en.

Másfél évvel számolhat.

A neve előtti "rs" azt jelenti, hogy "redshirt", azaz igazoltan kihagyott (sérülés) egy sportolói évet és ezért 5 évet maradhat, mint igazolt játékos az adott egyetemen. Alapesetben ugyanis 4 évet lehet sportolói ösztöndíjjal eltölteni egy egyetemen. Idén idén végez a tanulással, kommunikáció és reklám diplomája lesz, és ha minden rendben lesz, akkor jövőre még egy speckó marketing képesítésre is szert tehet, hiszen 5 évig járhat az egyetemre. 

Így három végzettséget adó diplomája lesz.

Már kinézte az ehhez szükséges órákat. Semmi akadálya sincs, hogy a 2019-2020-as szezon a sportolói karrierje mellett az iskolában is értelmesen és hasznosan teljen el. Rajtam nem múlik, még másfél évig szívesen melózom olyan keményen, mint amennyire Laura volt képes a talpraállása érdekében.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek