Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Hölgyeim és Uraim! Kezdődjék a rájátszás!

10. hely az alapszakaszban és kiesés már az első körben - ez volt a WVSU sorsa tavaly. Akkor a 7. helyezett Glennville ütötte el őket a 8-as döntőtől egy elég sima meccsen. A 10. hely okán ugyanis idegenben kellett játszani.

Reális álom a Elite Eight

Idén más a helyzet, 8. hely (jobbra számítottam) és ez a hazai pályát jelent az első körben.

Az ellenfél az az UVa-Wise lesz, akiket pont csütörtökön vertek meg idegenben 10 ponttal a mérges darazsak.

Laura azon a meccsen 31 pontot termelt.

Milyen erős a Wise?

Egy szóval? Verhető! Bővebben? Kellemetlen, viszonylag nagytestű centerekkel is rendelkező gárda. A pontjaikat azonban két kisebb játékos dobja. Az egyikük, Blair Harding 11. a pontlistán, 14,9-es átlaggal. Sőt, tavaly benne volt a konferencia első csapatában is.

A dobólistán Laura 16,2-es átlaggal a 7.

Győzelmeiket leginkább otthon szerzik, ez a meccs viszont Charlestonban, azaz nekik idegenben lesz. Nyerni idegenben csak az utolsó és az utolsó előtti helyezett ellen tudtak. A WVSU otthon, még tavaly, 26 ponttal nyert ellenük.

És utána?

Legyünk optimisták és induljunk ki abból, hogy nyerünk. Nos, akkor az országosan is rangsorolt, ligaelső jön, azaz a West Liberty. Csakhogy őket már legyőzték Lorkáék és az idegenbeli vereség is 10 ponton belül volt.

Ennyire azonban ne szaladjunk előre. Szerda hajnalban nem alszom, hiszen a mérkőzés a legjobb 8-ért magyar idő szerint hajnal 1-kor kezdődik. Már most remeg a gyomrom...

Tovább


Hm, pedig Laura a vérét adta

Reggel azt hittem, hogy megvan a 6. hely. Erre a 3. helyezett kikap az Urbanától egy sima meccsen, a WVSU pedig gyötrelmes játékon múlja alul önmagát a másik charlestoni egyetem ellen.

Lecsúsztak a 8. helyre.

Komolyan, az ellenfél 2 játékosból áll. Egy jó formában lévő Kiss Lenke megverte volna őket. Mindent elmond, hogy a csütörtökön remeklő irányítónk 17 kísérletéből 3 ment be.

Laura 14 pontig jutott

úgy, hogy a többiek úgy gondolták, majd ők elintézik a meccset. Mikor ez nem ment, akkor odatolták neki a labdát: van háta a támadásból 2 másodperc, próbáld meg megoldani.

Arról már nem is beszlve, hogy 3 pontos vezetésnél az egyik támadó lefejelte Lorkát. (Mondjuk a védekezés szép volt.) Ömlött a vér, padlófelmosás, azonnali csere. 3 perc után ugyan visszatérhetett, de ez alatt fordított az ellenfél.

Március elsején, kedden a Wise-zal játszanak a legjobb 8-ba jutásért.

Nyerhető a meccs, csak nem ilyen játékkal.

Tovább


Laura a legjobbak között, avagy meghökkentő statisztikák

Nálunk esik a legtöbb pont egy mérkőzésen - ezzel szeret dicsekedni Lorka csapatának bajnoksága. A MEC-ben tényleg pontzuhatagos meccsek tömkelege található.

Rábukkantam egy statisztikai aloldalra, ahol meghökkentő szempontok alapján gyűjtötték össze az adatokat.

Egy mérkőzésen hány...

... pont esett. 41-re volt szükség a listavezetéshez. Lorka itt a 6. a Glenville-nek dobott 33 pontjával.

... sikeres tripla volt. 8-at két játékos is elért. A WVSU Rachel Ward révén, 7 tripla, ott van az élmezőnyben. Itt érdemes megemlíteni, hogy volt olyan játékos, aki 16-szor próbálkozhatot egy mérkőzésen.

... rádobás történt. Döbbenetes szám, a Glenville lányai 110-szer próbálkoztak a Chestnut Hill ellen.

... büntető ment be. Ezt a listát Laura vezeti, 16-tal. Megjegyzendő, hogy 17-szer állhatott a büntetővonalra, ami 94%-os teljesítmény. (Köszi Puskás Artúr.) Ha már a büntetőkről van szó, többen voltak 100%-osok egy meccsen. Lorka is köztük van egy 11/11-es stattal.

... faultot ítéletek egy csapat ellen. Nos, 31-et. Itt a WVSU szerencsére nem található meg.

A legrosszabbak

Természetesen azt is összegyűjtik, hogy ki a legbénább. Nos a legkevesebb pontot dobó csapat egy meccsen csak 37-et ért el. A legtöbb kapott pont pedig 117 volt. (Ez utóbbi úgy lehetséges, hogy egy nem konferencia meccsen verték el a Glenville-t). De meghökkentő az is, amelynek sajna a mérges darazsak voltak az elszenvedői, hogy 22 hárompontost kaptak egy meccsen.

Laura más érdekességei

Háromszor dobott legalább 30 pontot és 10-szer került 20 pont fölé. Az előbbivel holtversenyben második, az utóbbival hatodik.

Az alábbi videón éppen egy a 33-azást és a királyozást vegyítő versenyben dob 2+1-et az egyik edzésen.

Mindezeken a számokon még javíthat, hiszen ma, azaz szombaton rendezik az utolsó alapszakasz-fordulót. A realitás az, hogy a csapat marad a 6. helyen, ez hatalmas előrelépés a tavalyi 10. hely után, és a Wesleyennel játszik majd a legjobb 8 közé jutásért kedden.

Amúgy a részletes, akár órákon át böngészhető statisztikát itt találjátok.

Tovább


Laura, Laura, te csodás

31 pont Lorkának és létfontosságú győzelem idegenben a Wise ellen a mérges darazsaknak. Ezzel a sikerrel megvan, hogy a rájátszás első körében otthon játszik majd a WVSU. Az utolsó fordulóban dől el, hogy a 6., 7., vagy a 8. helyen végeznek az alapszakaszban.

A 8. hely szinte kizárt. Csak akkor következhet be, ha rosszul ismerem a versenykiírást és az egymás elleni eredményeket számolják pontegyenlőség esetén (százalékot számolnak, de ez mindegy).

Ami játszik, az a 6. vagy 7. hely

7. helyen akkor végezne a csapat, ha kikapnak a Charlestontól és a jelenleg 7. Urbana nyerni a listavezető West Liberty elle, ráadásul idegenben.

Minden más esetben megőrzik a 6. helyet. Ez pedig azt jelentené, hogy a bajnokság utolsó előtti helyezettjével kezdenék a rájátszást. Ami fontos, hogy hazai pályán.

Mi az esélyek?

Mondjuk a jelenleg 11. helyem álló Wesleyen nem rossz csapat annak ellenére, hogy 4 győzelmük van. Ott játszik a tavalyi év újonca, aki a szezon elején sérült volt, így sok nyerhető meccset elbuktak. 2016-ot nullla, azaz 0 győzelemmel kezdték.

A mérges darazsak kétszer is nyertek ellenük, idegenben 6, otthon 5 ponttal. Nem lenne sima a mérkőzés.

Ha a 7. helyről kezdenék a rájátszást, akkor a Shepherd jönne. Hm, otthon magabiztos 18 pontos győzelem volt, de idegenben fájóan széteső játékkal 13 pontos vereség. Kellemetlen ellenfél a Shepherd. Nem túl magasak, de futnak és kiméletlenül mennek előre. Ráadásul ismerik a WVSU gyenge pontját, azaz képesek zónázni.

Jön a charlestoni Fradi-Újpest

Egyelőre ennyi gyorsértékelésnek. Szombaton városi rangadó a másik egyetem csapatával. Az otthoni zakóért és a renoméért jó volna visszavágni.

Tovább


Az a fránya matematika

Baromi gyenge voltam matekból. Maradjunk annyiban, hogy az érettségi 1979-ben nem volt megugorhatatlan feladat, ha az ember droid módjára bemagolt néhány képletet.

Így lett meg a kettes.

Lorka ebben nem rám ütött. Szerencsére. Mára már lesajnálóan értekezik tudásomról. Joggal. Történelemmel pedig nem illik visszavágni, hiszen

ő négyest kapott belőle a tavalyi érettségin.

Mindez azért érdekes, mert Amerikában is tanul matekot. Mit tanul, élvezi.

Sajnálja, hogy nem járhat valódi órákra

Online órára jár, pontosabban néz, hiszen a feladatokat videón kapják meg. A tanár szintén így magyaráz, majd feladatokat küld emailen. Ezek abszolválása heti 3-4 órát vesz el az életéből. Az már csak hab a tortán, hogy legutóbb beszélgetésünk közben oldotta meg a szerdára beadandókat. 

Apa, neked ez egy rémálom volna, mert egy hét alatt sem értenéd meg a dolgokat.

Tudod mi az a nevezetes azonosság? - intett le, amikor kevésnek véltem a matekre fordított heti időt. Ezen elgondolkodtam, a nevezetes izét aztán megnéztem a Google-ban és arra jutottam, hogy igaza van.

Így már nem is tűnik olyan könnyűnek a WVSU 

Ezt mi sem mutatja jobban, hogy csapattársai naponta küzdenek a számokkal, gyökökkel, meg vonal alatti területekkel. (Ok, Jill barátnő kap segítséget, ha már nagyon megszorul egy feladattal)

Mit mutatnak a dolgozatok?

Amúgy kapott már jegyeket is, pontosabban osztottak ki teszteket. Ha jól értettem, akkor kettő hibátlan lett, kettőben pedig 1-1 pont úszott el apró figyelmetlenség miatt. Magyarán ötösnek tűnik ez a tantárgy is. A nagyob kihívást jelentő angolról majd holnap...

Tovább


19 pont, de a csapat katasztrófa

Laura a mai meccsen elkezdte magát visszaépíteni. Ismét a

WVSU legponterősebb játékosa lett,

de a dobásbiztonságon még mindig volna javítani való. Láthatóan lélekben kell visszatérnie korábbi önmagához.

A tudósítást pedig azért nem a csapattal kezdtem (ahogy eddig mindig), mert csapat jelenleg nincs.

Kapkodó, egyénieskedő, a védekezést csak külsőségekben mímelő gárdáról van szó.

Pedig az ellenfél a mezőny egyik leggyengébb alakulata volt. A Shepherdtől 86 pontot kapni több mint kínos.

Így most már tényleg elúszhat a hazai pálya előnye a rájátszás első körére. Áhhh, hagyjuk és

reménykedjünk egy olyan feltámadásban, amilyen csak hollywoodi sportfilmmesékben vannak.

Tovább


Zóna, zóna, zóna

Komoly hátránya van annak, ha egy csapat látványosan nem tud valamit. A csapatokról ugyanis mindenki majd egy órás összefoglalót kap és így nyugodtan lehet elemezni az ellenfelet.

Lorkáékról kiszúrták, hogy a zóna elleni a játékuk harmatos,

így most már szinte mindenki ezzel a fegyverrel él ellenük.

Persze hamar el lehetne hagyatni ezt a nem túl szimpatikus védekezési rendszert, ha külső dobásokkal ellehetetlenítenék azt. A WVSU lányai közül azonban jelenleg csak egy lány képes hárompontost dobni. Rachel termelt rendesen, 6 hármasig jutott, de csak belőle nem lehet megélni, hiszen egy idő kiemelten figyeltek rá.

A többiek távolról egész meccsen csak hajigálnak.

A bajt még tetézi az is, hogy elég lassan jár a labda, és a betörések is nélkülözik a hatékonyságot.

A Fairmont igy beállt zónázni és csak a közepesnél valamivel jobb WVSU-védekezésnek volt köszönhető, hogy

a félidőben csak 23-20-ra vezettek.

A második félidőben aztán végig a házigazdák vezettek, 10 ponttal is, hogy az utolsó 1 percre a mérges darazsak szorossá tegyék a meccset. A hazaiaknak azonban maradt 3 pont előnyük.

Lorka 9 pontig jutott, sajna nagyon sok kihagyott hármas után.

A vereség azért is bosszantó, mert ezzel távolodni látszik az óhajtott 6. hely, ami fontos pozíció a rájátszás miatt.

Tovább


Megszenvedett győzelem

A mindössze 4 győzelemmel álló, de idén már játékba lendülő West Virginia Wesleyan volt az ellenfél az alapszakasz utolsó hazai meccsén. Bár a félidőben simának tűnt a mérkőzés, 9 pont ide,

a vége hallatlanul izgalmasan alakult.

A negyedik negyed 3. percében ugyanis az ellenfél elment 5 ponttal.

Két és féllel a vége előtt viszont ismét a WVSU-nál volt a 7 pontos előny, hogy aztán egyre olvadjon. A hajrá azonban all right, így 5 pontos győzelemmel zártak a mérges darazsak.

Lorka 13 ponttal és 9 lepattanóval segítette a csapatot.

A dobáspontosságon kellene javítani, de legalább a másfél héttel ezelőtti fásultság múlni látszik.

Tovább


Zóna

A Glenville is rájött, hogy a WVSU ellen zónázni kell és akkor meghal a mérges darazsak támadójátéka. Mondjuk ez nem magyarázat arra, hogy miért kell egy meccsen 22, igen huszonkettő hárompontost kapni. A méretes zakó a számok nyelvén: 108-80.

Lorka még a hét elején azt írta: "nem vagyok jó passzban". Ehhez képest azért dobott 10 pontot, de a mozgásán tényleg látszott, hogy zavarja valami. Ez van.

Tovább


Ez nem sikerült

 VaNem tudták a lányok megismételni csütörtöki remeklésüket, a Notre Dame, akiket idegenben 6 ponttal legyőztek, ünnepelhetett.

A statisztika végig akadozott, így csak annyi biztos, hogy az ellenfél már 19 ponttal is vezetett a második félidőben. A végére a mérges darazsak 5 pontra felzárkóztak (77-82), de a fordításra már nem volt energia. 7 pont nyert az ellenfél, 78-85 lett a vége.

Lorka 11 pontot ért el, közte egy hármast. A folyton szakadozó közvetítésből annyit vettem ki, hogy mindössze 6 rádobása volt, ami tőle szokatlan. Valami nem százas nála.

Csütörtökön kemény meccs jön, Glennville-be látogatnak. Otthon kiélezett meccsen 100-98 volt a WVSU-nak. Nem lesz könnyű.

Tovább


Ritka nagy verést osztott ki a WVSU

Egyszerűen elsöpörték a riválisukat a mérges darazsak. Csütörtökön az az Urbana volt az ellenfél, akiktől egy irodalmian bosszantó meccsen kaptak ki a sárga-fekete lányok. Hazai pályán azonban nem volt kegyelem.

Már a félidőben 63-19 volt az állás.

Csupán azon lehetett matekozni, hogy már a harmadik negyedben meglesz a 100, vagy a meccs végéig várunk rá. Ilyen előnynél azonban a koncentráció már nem az igazi, így "csak" 84-46-tal fordultak az utolsó 10 percre.

A 40 pontos előny birtokában pedig az eddig keveset játszók léptek pályára.

Lorka hozta szokásos formáját

Amikor nagyon nyer a csapat, akkor Lorka valamivel visszafogottabb. Most azzal is nehezítette saját dolgát, hogy 4 perc alatt összeszedett 2 faultot, amely Amerikában automatikusan a kispadot jelenti.

Kimagasló statisztikai mutató

Így mindössze 14 percet adott magának, hogy pontokat szerezzen. Azért így is összejött 15, ami ennek fényében remek teljesítmény.

A PPM-mutatója 1.071 lett,

amire ritkán van példa, azaz több találata volt, mint ahány percet játszott.

Aki először szerzett pontokat

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a helyi barátnő, a 18 éves Jill először szerzett pontokat a WVSU színeiben. Összesen 9-ig jutott.

Csak a százért izgultunk

A legutóbbi egy pontos vereség után a lelkemnek jól esett a 100-as, amelyet a 38. percben értek el a lányok. A vége tekintélyt parancsoló 107-66 lett.

Ezzel a győzelemmel immár 2 nyert meccsel előzik a 6. helyért folyó küzdelemben az Urbanát. Ennek a pozíciónak a védése a rájátszás miatt nagyon fontos. További értékelés Lorka véleményével péntek délután.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek