Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Megjártuk Amerikát, UMSL-diplomával jöttünk haza

Egy hét, amely megváltoztatta az életünket. Van benni egy csöppnyi túlzás, de csak egy csöppnyi. Láttam a 24 éves lányomat átvenni a diplomáját, őszintén örülni a sikerének, ahogy a ceremónián jól hallhatóan a neve mellé elhangzott a cum laude minősítés. Kicsit több, mint 1600 egyetemi társa. Pont pár nappal az utunk előtt bukkant rá Zsuzsa asszony az én 1984-es oklevélátadómra. Túl azon, hogy az egy fekete-fehér fotó és egy fura képet vágó figura veszi át a dokumentumot, Laurájé grandiózusabb volt. Tartalmában pedig össze sem hasonlítható az enyémmel. Ha nagyon megértő vagyok magammal, akkor is legalább egy osztállyal feljebb szerzett remek papírt Laura. Üzleti kommunikációról és pr- és reklám végzettségről van hivatalos pöcsétje.

UMSL  Szörényi Laura  2019 classSzinte már hazamentünk Saint Louisba, amely út most pikáns részletet is tartalmazott. Megismerkedtem Laura barátjával, akivel több mint két éve vannak jóban. Apa ennél mélyebben nem taglal kapcsolatot - ez csak olyan szolgálati közlemény. A lényeg, hogy rendes pasasnak látszik. Kedves, figyelmes, sokkal hülyébb voltam 25 éves koromban. A kulturális különbségeket pedig leszarom. A lányom rajtam 24 másodperc alatt felidegesíti magát, Kevinnel egy hét alatt egyetlen hangos szava sem volt. A végén, hiszen a 203 centi magas srác egy ottani telekommunikációs cég egyik boltjában dolgozik, fülhallgatókat, töltőket, menő napszemüveget hozott ajándékba. Mint amikor 200 éve az indiánok elszívták a békepipát a fehér emberrel. Csak itt nem volt háború, hanem ismerkedés. Rendben van a dolog, no, sőt megígérte, hogy legközelebb megtanít NBA-t játszani a play stationon. 36 éve biztosan nem vert volna el a Commodore 64-en.

UMSL  Szörényi Laura  2019 classAztán együtt jöttünk haza, hogy augusztus 5-én visszamenjen még egy évre. Mesteri oklevelekért, mert digital marketinget és social mediát tanul majd. Remek, ahogy ezt kollégáimnak szoktam írni, ha valaminek tényleg örülök.

UMSL  Szörényi Laura  2019 classLesz még utunk tehát a tengerentúlra, de jós nem vagyok, tehát senki se húzza mosolyra a száját! Mindenesetre a jövő évi certificate-átadáson ott a helyünk.

UMSL  Szörényi Laura  2019 classAddig is a kalapja, amely önmagáért beszél. Kreativitás és magyarságtudát egy igazi kozmopolita lánytól (itthon ez nem érthető, minek is magyaráznám), akinek a kosárlabda úgy cél, hogy közben eszköz is céljai elérésében.

Tovább


Jövőre, veled, ugyanitt - immáron a mesterképzésen

Mi is a keresztneve? A vezeték nevét hogyan írják pontosan? Legalább 5 percig keresgélte az adminisztrátor Laura I-20-as formját. Aztán meglett, ami nem elhanyagolható, hiszen ez jogosítja fel arra, hogy ismét Amerika területére lépjen. 5 éves tanulói vízuma ugyan van, de az mit sem ér iskolalátogatási papír nélkül és volna az a bizonyos I-20-as form. Miért ez a neve nem tudom és tök mindegy, de már annyit hallottam, hogy valahogy a szívemnhez nőtt.

UMSL  cum laude  diploma

Ez volt az utolsó papír ami ahhoz kellett, hogy jövőre ismét az UMSL tanulója legyen Laura, immáron mesterképzésen. Digital marketing és social media - ő még ezt is tudja tovább árnyalni, de ennyit biztosan értek belőle. Amúgy érdekes volt, a lányom élőben közvetítette ahogy megkapta az ominózus papírt, mert ez tényleg papír és nem egy virtuális dokumentum.

UMSL  cum laude  diploma

Majd elfelejtem, frászt, csak eddig lazázva titkoltam, hogy a diplomája "cum laude" minősítésű lesz. Tegnap megvolt az utolsó vizsga, ötös, azaz itt négyes lett, 97 százalék. Ezzel csak bebiztosította azt, amit pár hónapja tudtunk, hogy

a 4 éves átlaga 3,60-nél jobb lesz. Ez jelenti a "cum laudét".

Kíváncsi vagyok, hogy milyen egy amerikai diploma, nekem csak két magyar főiskolai oklevelem van. Amúgy a kiemelt minősítés főleg az amerikai munkaerőpiacon jelent pluszt az álláskeresésnél. Ezt hűvös nyugalommal jegyzem meg, semmi következtetés nincs benne, csak jó megnyerni azt a bajnokságot, amibe benevezték. Itt pedig ennél többről van szó, mondjuk úgy, hogy legalább 20 pont volt közte.

Tovább


Oklevelek, oklevelek és a büszkeség

Két oklevél fotóját küldte el Laura pénteken. Ezek azt tanúsítják, hogy a gyakorlatban végzett az UMSL alapképzésén, azaz diploma vár rá május 18-án. Nem is akármilyen,

cum laude,

azaz dicséretes teljesítménnyel. A gépelés közben is kihúzom magam a büszkeség okán, még akkor is ha se ö, se é betű nincs a nevében.

UMSL  oklevélAz mondjuk érdekes, hogy ezt a két oklevelet már előre átadták, de a diplomájára még két hétig várni kell. Mindenesetre már komoly papírjai vannak arról, hogy pr- és reklámszakember. Nem együtt, hanem külön külön. Nagyjából olyasmi ez mintha egy TF-t végzett egyetemista kapna egy papírt kosárlabda edzői végzettségéről és a sportmenedzseri tanulmányairól is. A diplomája pedig üzleti kommunikációról szól majd.

UMSL  oklevélAmúgy már készülődünk, másfél hét múlva felszállunk a philadelphiai járatra, áhhh, Boeing 767 valamikor a 20. század végéről (köszi AA), de a kalapdobálás kedvéért kibírom a központi filmet és a fapados zeneszolgáltatást, hogy utána már diplomával a hátizsákban, együtt jöjjünk haza. Diplomás nagylány, de ezzel még nincs vége. Már lázasan végezzük a papírmunkát, Amerikában is van ilyen, hogy 2020 májusában egy hasonló, de mesteri certificate-t tudjak megosztani. Visszafelé mondjuk az üzleti osztályon utazva, ahogy a végzettséghez illik? Elkezdek gyűjteni rá!

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek