Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Apáknak és lányaiknak

Ha nincs fájdalom, akkor nincs előrelépés. Ha nincs egy jó sportanya, akkor nincs boldogság. A pályán és azon kívül. Anyák napja előtt ki az a sportszülő, aki nem könnyezi meg, ezerrel bízva gyermekében, az alábbi filmet.

Az apák pedig ott állnak szorosan az anyák mellett, hogy mindent megadjanak lányuk boldogságáért. A pályán, a tanulásban, az életben.

A Missisippi mentén új élet, új karrier kezdődhet. Várjuk, hogy Tom Sawyer hazájában Lorka új kalandokba keveredjék. Ezeket ugyan nem egy tutajon, hanem sportcsarnokokban élheti majd át, de a modernkori Indián Joe-k most is lesben állnak. Készen arra, hogy ellopják az aranyat, a boldogságot.

Okozhatnak fájdalmat, de mint tudjuk csak azért, hogy legyőzzük őket. Gyerünk Lorka, csináld meg!

Tovább


Irány a Vadnyugat kapuja

Mr. Henry és Saint Louis. Old Shatterhand oda igyekezett az Old Death című regényben. Mármint a fegyverkovácshoz, aki a legendás 25 lövetű karabélyt készítette a híres vadásznak. Gyermekkori emlékek, 10 évesen sokszor próbáltam elképzelni a várost, a széles Mississippi partján Karl May Winnetou-ját olvasva.

A Vadnyugat kapuját.

Bújtam a térképeket, fejemben elhelyezendő regényhőseim kalandjainak helyszínét. Most lehet, hogy újra aktuális lesz a dolog.

Semmit nem elkiabálva, azonban túl néhány bíztatót tárgyaláson, elképzelhető, hogy Lorka ebbe, a papíron 300 ezres városba teszi át székhelyét.

Hívják erősen, és hajlandóság is van rá.

A WVSU-n egyértelművé vált, hogy nagy átalakítások jönnek a csapatnál. Három lányt is elküldtek, új játékstílust akarnak meghonosítani, az érkező edző pedig bár sajnalja, de elengedné Laurát. A kölcsönös tisztelet mellett vagy ellenére nem találták meg a közös hangot.

A MEC-be nem mehet

Fájó szívvel, de elengedné, azt azonban kikötötte, hogy az eddigi ligájába nem igazolhat, pedig az ezüstérmes Wheeling Jesuit is érdeklődött iránta. Persze az új edző, aki Glennville-ből érkezett, még emlékszik arra a meccsre, amikor Lorka 33 pontot rámolt be a gyűrűjükbe. Hasonlót remélnek az esetleges új csapatnál, a Tritonsnál is.

Kell egy gólvágó

Annyi már kiderült a vezető edzővel történő első beszélgetésből, hogy nagy szükségük van (kinek ne volna) egy minden helyzetből dobni akaró és tudó játékosra. A MEC év újonca cím és a liga második csapatának tagsága úgy tűnik megfelelő ajánlólevél. A küldött videóról már nem is beszélve.

Még bő 3 hét van hátra az első amerikai tanévből. Felpörögtek tehát az esemény sportvonalon és a tanulmányokra is oda kell figyelni. Miközben apa szülinapjáról sem feledkezett meg.

Felnőttes ajándék, a könny is kicsordult a szememből. Köszi Lorka, tárgyalj ügyesen, itthonról segítünk, Krisztáékkal pedig majd itthon készülhetsz az új csapathoz! Good luck, az öreg vadász kései örökösei már várják az új shootert!

Tovább


Sportolni jó, élsportolni még jobb

Magyarországon forrnak az indulatok az úszók szövetségi kapitányának 55 évvel ezelőtti erőszakolási ügye miatt. A közösségi oldalakon sokan, tényleg sokan, az élsportot szitokszóként használják, szörnyűlködve beszélnek a benne élőkről. Árnyalom egy kicsit a képet.

Lépjünk egy kicsit távolabb az alaphírtől, az 55 évvel ezelőtti erőszaktól. Akkor és ott élsportolók egy nem élsportoló lányt támadtak meg. Börtönt kaptak érte, helyesen. Ennek azonban közvetlenül nincs köze ahhoz, hogy hogyan születnek az olimpiai bajnokok.

Nézzék meg Hosszú Katinkát!

Katinka jól felfogott marketingértéke miatt szinte minden nap mosolygós vagy kemény munkában megfáradt képeket posztol magáról. Élvezi, máskor pedig érti, hogy mit és miért csinál. Olimpiai bajnok akar lenni (hoppá, dicsőség Magyarországnak) és ebből üzeletileg is sikeresen akar kijönni.

Az élsportoló gyerek más. Más, mint a többség.

Saját példánkon tudom, hogy mi, élsportoló család, mások vagyunk. Egyrészt, szinte minden sportágban 12-14 éves kor körül kiderül, hogy fejben és lélekben is alkalmas-e valaki élsportolónak. Ha neki nyűg a heti 12-13 edzés, a bentlakásos akadémiai rendszer, az érted haragszom, a civilek számára durva edzői hang, akkor felhagy a sportolással. Bármilyen tehetséges is fizikailag. Semmi baj! Ez a zongaraművész-jelöltekkel vagy az általánosban mindig ötös éltanulókkal is megesik. Ha marad, akkor kemény, de

a többségének boldog élet jön, amelyben egy-egy sportági siker bőven ellensúlyozza a plázázást, videójátékozást, vagy a néptáncszakkört.

A szülőkkel közös élményei lesznek egy 4 napos országos döntő alatt. Reggelente megsimogatja kedvenc érmeit, amelyekre az osztálytársak amúgy szent áhitattal néznek. Sőt, sportsikerei segítenek abban, hogy pl. Amerikában tanulhasson.

Az élsport ugyanis lehet eszköz is egy sikeres felnőtt élet felé, nem csupán cél.

Örülök, hogy a lányom élsportoló.

Boldog vagyok, hogy Lorkának közös élményei vannak velem és a mamájával, örülök, hogy az edzések, a versenyek, rendet teremtettek az életében, örülök, hogy barátai lettek a sport által, örülök, hogy a sérülések megtanították keménynek és elszántnak lenni, és nem utolsó sorban örülök, hogy sikerei vannak. Plusz remélem, hogy az esetleges nehézségein is átsegíti a sport. Van ugyanis valami, amihez vissza lehet nyúlni, ha megbillen a talaj. A sport, és benne az élsport ugyanis nemes dolog.  Kár volna pellengérre állítani!

Szorenyi Named MEC Freshman of the Year.

wvsuyellowjackets.com

Tovább


Elkezdődött valami új

Istenkirály voltam papa. Jó ezt hallani még akkor is, ha csupán egy edzésről van, pontosabban volt szó. A lényeg, hogy beindultak a gyakorlások a WVSU-n. Lorka kapkodva és kissé szófukaran mesél az új mesterről és annak módszereiről.

Újra edzés

Kiscsoportokban gyakorolnak, hiszen csapatedzésről a szezon utáni időszakban nem lehet szó. Futás, erősítés, speciális dobásgyakorlatok szerepelnek a menüben. Az utóbbiak között volt egy érdekes.

Plusz/mínusz és a hármasok

Hármasok a körív 5 pontjáról. Alapvonaltól, 60 fokról és középről. 11 pontról indulnak és 21-et kell elérni. Ha nem dobod be, akkor mínusz 2 pont, ha bemegy, akkor plusz kettő. Két ötös csoportban csinálták, és Laura elsőként végzett a sajátjában. Volt azonban olyan is, aki lenullázta magát. Mondjuk ez nem nagy dicsőség.

Az erőnlét is fontos

100 felülés, 100 fekvőtámasz, 100 felhúzódzkodás és így tovább. Saci és Panka valószínáleg nagyon élveznék a gyakorlatokat, de Lorka is helyt állt, sőt a fekvőtámaszban az elsők között volt. Köszi Kriszta! A húzodzkodás inkábba fiúk sajátja, de ott Amerikában a lányoknak is (némi könnyítéssel) meg kell küzdeniük ezzel az erősítőelemmel.

Hajnali futás

Biztos annak is van valamilyen sportélettani oka, hogy az edzők szeretnek reggel 6-ra futóedzést előírni. Kérdésemre, hogy ez hogy ment, sommás válasz jött.

Láttál már reggel 6-kor ébredni?

Valóban nem volt értelme további kérdésnek. Hacsak a hogyan továbbról nem. A Freshman of the Year elismerés tulajdonosa ugyanis kapós tud lenni. De ez már egy másik történet, ha egyáltalán lesz ilyen sztori.

Tovább


Egy hét csúszás

Úgy volt, hogy már ezen a héten elkezdik a tavaszi alapozó edzéseket, de ez valamiért nem így történt. Lorka is csak rángatja virtuális vállát kérdésünkre. Ő sem tudja, hogy mi a helyzet. Mindenesetre döccenővel indul az új edzővel a közös munka, hiszen korábban másról volt szó.

Érződik a feszültség a hangjában. Leválás a szülőkről, nem várt gondok, bizonytalanság a sport körül, megannyi megoldható szituáció, de egyedül szokatlan lehet. Még függni anyáék érzelmi és anyagi biztonságától, de már új utakat taposni.

Miközben az "amíg az én kenyeremet eszed" kijelentés 35 évre visszagondolt bornírtságával küzdöm, szeretném jó életpályán tudni Lorkát. Megkímélni a kudarcoktól úgy, hogy tudom, pofára esések nélkül végzetes védőburok övezheti. 

Nem vagyunk könnyű helyzetben. Sem ő, sem én. És hát ő biztosan fontosabb. A kérdés már csak az, hogy én ebben hogyan tudom segíteni őt. Újratanulom a felnőttéválást. Ez is egy kaland.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek