Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Öt vesztes meccs után győzelem

Hosszú idő után sikerült mérkőzést nyerniük a Tritonoknak. A Missouri S&T gyűrték le. Ez egy nem túl izmos gárda, de ellenük is szenvedni kellett a győzelemért annak ellenére, hogy a második félidőben már 15 ponttal is vezettek a hazaiak.

Laura jól kezdett, az első tempója szépen bement, de utána egy tiszta hármas kimaradt és később sem volt pontos. Ezúttal csak 19 perc jutott neki, amelybe

2 pont, egy lepattanó, egy blokk (!) és egy gólpassz fért bele.

A győzelem ellenére is minimális az esély a rájátszásra ugyanis a McKendree is nyert. A végén, ha esetleg az UMSL idegenben tudna győzni, és a rivális még kétszer kikapna, akkor bonyolult számítgatás jönne, amelyhez ismerni kell az összes meccs eredményét.

Végül is szinte mindegy, mivel a 8. hely csak arra volna jó, hogy a rájátszásban kapjanak egy iszonyatos nagy zakót a mezőnyből kimagasló Drurytól.

Tovább


Semmi meglepetés

A Drury jött, látott és győzött. Sima meccs volt a nyomasztó gyorsasági fölényben levő vendégek részéről, akik nem mellesleg az idén meg senkitől sem szenvedtek vereséget. Ezzel ők a legjobb divízió II-es csapat egész Amerikában.

A kemény nyomásra jellemző, hogy Laura 24 perc után jutott először dobáshoz, igaz ekkor beverte a hármast.

A vége sok, kevés lett úgy, hogy Laura is pöttyintett még két pontot. Két mérkőzés van hátra, amelyet illik harcosan lejátszani.

Tovább


Ágyő rájátszás!

Bár matematikai esély még van a rájátszára, reálisan nézve idén nem lesz szezonvégi utazás a 8-as döntő helyszínére. Kár, de ez a csapat nem igazán érdemelte volna meg a döntőt. Mármint a mutatott játék alapján. Az utolsó szalmaszál szombaton az Indianapolis ellen kínálkozott, de 66-63-as vereség lett a vége. A Tritonok végig az ellenfél után futottak, a negyedik negyed közepén már 13 pont is volt a hátrány.

Laura magabiztosságát az első negyedben elvették a bírók. Nem szoktam a vereséget a csíkosokra fogni, de ezúttal nagyon komoly hazai pályát fújtak. 10 perc alatt Laura ellen ítéletek egy támadó hibát, egy gól jó + fault helyett, még a hazai spíkereket is meglepve, lépéshibát fújtak, az pedig, hogy elvették az első hármasát, már csak hab volt a tortán. Mondván előtte faultolták a passzt adó játékost. Mi van?

Utána már nagyon pontatlan volt a játéka és

bár leszedett 5 lapttanót, a statisztikába bekerülő 5 pont nem segített az UMSL-en.

Jön hazai az eddigi szezonban veretlen és ezzel az országos ranglistát is vezető Drury. Kimondhatjuk, semmi esély sincs ellenük, max Laura tornászhatja fel a statisztikájat, ha jó napot fog ki.

Tovább


Laura 13 pontja a Lewis ellen

Jól indult Laura számára a Lewis elleni mérkőzés. Az első negyedben 9 pontot termelt. Ebben a 10 percben az UMSL 5 ponttal is vezetett, de utána beindult az ellenfél centere. Jessica Kelliher, akit tavaly a bajnokság legjobb játékosának választottak, 27 perc alatt 34 pontot szerzett úgy, hogy 19 dobásából 15 sikeres volt. A lány nem igazán magas, de mindig jó helyre áll és biztos a keze. Más kérdés, hogy mondjuk a magyar NB I-es mezőnyben simán betakarnák. Itt azonban nem tudnak mit kezdeni vele.

Laura 13 pontot gyűjtott és mellette adott két gólpasszt is

úgy, hogy a negyedik negyedben alig volt már a pályán. Sok értelme nem lett volna erőlködnie, hiszen akkor már több mint 20 volt közte. A vége végül 23 pontos zakó formájában jött el.

UMSL  Lewis

Szombaton nyerhető mérkőzés következik. Idegenben kellene legyőzni az Indianapolist. Ez lenne az a bizonyos utolsó szalmaszál a rájátszás elérésére. Mondjuk, ha meglenne a nyolcadik hely, az sem volna valami nagy boldogság. A listavezető Drury ellen ugyanis ugyanolyan vesszőfutás volna várható, mint amilyent a múlt héten szenvedtek el a Tritonok Springfieldben.

Tovább


A Drury más kávéház

Egész Amerika első számú divízió II-es csapata ellen léptek pályára a Tritonok. 33 ponttal kaptak ki. Hogy csak ennyivel, abban két játékos játszott szerepet. Alex, az UMSL magasbedobója és Laura. Ketten együtt dobták a csapat pontjainak 60 százalékát.

Laura 12 ponttal ,3 lepattanóval és két szerzett labdával zárt.

A csapat fiataljai, illetve az eddig szinte minden magára vállaló két irányítója pedig egy tapasztalással lettek gazdagabbak. Vannak náluk tehetségesebbek és jobbak. Olyanok, akik ismerik a passzolás, koncentrálás, összjáték fogalmakat és alkalmazzák is.

A bajnokság érdekessége, hogy ezzel a gárdával hazai pályán még megmérkőzik az UMSL. Addig pedig lehet mire szerénynek lenni annak érdekében, hogy a nyerhető meccseket legalább képesek legyenek behúzni a Tritonok.

Tovább


A kosárlabdázás megcsúfolása

Kosárlabdázás szabályrendszere szerint törték a labdát ezen a csütörtökön a Tritonok. A szomorú az, hogy az ellenfél, a Missouri S&T egy kimondottan gyenge csapat. Ezúttal az UMSL is hozzájuk simult.

Laura sem villogott. Két gyenge dobással vette el saját kedvét az elején, így nem csoda, hogy mindössze 4 pontig jutott.

Tényleg mintha egy magyar diákolimpiai meccs területi selejtezőjében lettünk volna. Ehhez képest 6 perccel a  vége előtt még csak 2 pont volt a hátrány, de utána béna dobások, bambuló védekezés és a Köbdarázs B máris 7 ponttal vezetett, majd nyert. Ha nem látom, nem hiszem el. Mit csinálnak a lányok az edzésen? 30 százalék alatt dobni egy meccsen? Borzalom.

Tovább


Sosem játszanak nyugis meccset

Harmadik, sorozatban aratott győzelmükre készültek a Tritonok szombat délután. Diadal esetén egy olyan mérkőzést húztak volna be, amelyik nehéz, de nyerhető kategóriába tartozott. Ne csigázzuk tovább, megnyerték, de 32 percig izgulni kellett.

Laura 16 pontot tett be a közösbe és ezzel csapata legeredményesebb játékosa lett.

Hozzá lehúzott még 2 lepattanót és adott egy szép gólpasszt is a William Jewell elleni 68-60-ra megnyert meccsen.

UMSL WJC

A győzelemmel az UMSL rájátszást jelentő helyre küzdötte fel magát, de sajna még hátra van 3 olyan mérkőzés a 7-ből, amely nyerhetetlen. A bajnokságban szerepel ugyanis Amerika legerősebb divízió II-es csapata, a Drury. Velük ráadásul kétszer játszanak majd.

Legközelebb idegenbe mennek a Tritonok, nagyon kellene a győzelem, mert a Missouri S&T pont mögöttük van. Arról már nem is beszélve, hogy a sorozatban begyűjtött négy W-betű jól mutatna az UMSL neve mellett a bajnoki menetrendben.

Tovább


Ez már megint milyen meccs volt

Csodálatos kezdés, 13 pontos előny az első negyedben, sem volt elég a Tritonoknak ahhoz, hogy könnyedén megnyerjenek egy simának indult hazai meccset.

Laura, ahogy a csapat, remekül kezdett, labdalopás, majd könnyű ziccer, de utána megállt.

Végül 5 ponttal és két gólpasszal zárt.

A Rockhurst 29 perc után utolérte az UMSL-t, hogy utána igazi iszapbírkózás kezdődjön a pályán. Az utolsó percek kengurus őrületbe mentek át. Beesett világvégi hármas, kézből kicsúszó labda, lépéshiba, mázlival becsorgó horog, sportszerűtlen hiba, minden volt, ami egy edzőt azonnal 5 évvel öregíti.

UMSL Rockhurst

A lényeg, hogy a Tritonok nem ki mázlival, és némi hazai pályával kiszenvedték a győzelmet. Két siker egymás után, hurrá, ilyenre még nem volt példa a bajnoki szakaszban.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek