Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Az elszakadt keresztszalag története

Kevés bejegyzés lesz ebben a szezonban a Tritonok meccseiről. Nem lesz ugyanis mit írni Lorkáról. Pályafutása során másodjára sérült meg úgy, hogy hosszú kihagyás vár rá. 16 éves korában a bokája fosztotta meg egy Eb-részvételtől, most a bal térdében szakadt el a keresztszalag.

Szinte nem is látszik, pedig a baloldali lábbal van a baj

Október 23-án, szerdán, az edzés közbeni játéknál történt. Az esetet leírni nehéz, és nem is érdemes. A lélekmarkolászás most nem segít. Ziccerdobás, kontakt, hasító fájdalom, könny, alig enyhülő fájdalom. Két napig próbáltuk a 21 évvel ezelőtt hasonlóan megsérült térdem tapasztalatán elűzni magunktól a legrosszabbat. Nem sikerült. Hétfőn orvos, kedden MRI, szerdán diagnózis. A keresztszalagnak annyi. Két nappal az első edzőmeccs előtt. A divízió III-as bajnokság 3. legerősebb csapatával játszottak. Sima 14 pontos zakó lett belőle. A még tavasszal műtött center térde sem tökéletes, ez látszott a játékán. Amikor valaki megúszni akar egy meccset, elkerülendő a fájdalmat, a nagyobb bajt. Lorka és Jordan nélkül nagyon nehéz idény elé néznek a Mark Twain csarnokban. Szinte kilátástalanba.

Lorka azonban nagyon erős. A mára virradó hajnalban elképesztően nyugodt hangon tudtuk megbeszélni a következő nyárig szóló menetrendet. Az iskola, kosárlabda, karrier hármasát hangoltuk össze. A lényeg, hogy erre a helyzetre is van terv. B-terv, de jónak, reálisnak látszik. A mostani körülmények között kiváló. Egy élsportoló ugyanis lélekben is erős és úgy készül vissza a pályára, hogy az a civil életét is erősítse. Legfeljebb kettő helyett három évig tart még az amerikai álom megvalósítása. Most ebbe a bajnokságba neveztek be, tehát ezt nyerjük meg.

Tovább


Kéne egy új öltöző

Itt van az ősz, és itt van újra az adománygyűjtés. Ezúttal az öltőző felújítását szeretnék elérni az UMSL-lányok. Készült egy videó amelyen pl. Laura egy kézzel feléd nyújtja a 6-os labdát. Meghökkentem, ügyes. Nézd meg, hogy milyen az az ország, ahol nincs tao!

25 dollárt kérnek, ha adsz nekik, és főleg a lányomnak, akkor ide kattints! Az amerikai körülmények közül ez az egyetlen hely, amelyre azt szokta mondani: mintha otthon érezném mgamat. Ugye nem kell tovább ragoznom, egy magyar öltöző különben néz ki. 25 dollár mai árfolyamon 6500 Ft. Mi megtesszük Zsuzsával. Ezen a héten inkább lemondunk a KFC-ről.

Tovább


Kezdődik, apa (majdnem) kezdődik!

Bár még legalább két és fél hét Helloweenig a csapat máris egy tökfigurával búcsúztatta az előszezont. Azt az időszakot, amely alatt elvben, de tényleg csak elvben, bárki részt vehetett volna az edzéseken. Utána jött volna az amerikai sportfilmekben többször visszatérő elem, a csapathirdetés. A faliújságon lévő névsor. Amúgy ez nem csak a hollywoodi producerek képzeletében van így, hanem több egyetemen is. Járnak vagy 20-an edzésre és a végén 12-15-en maradhatnak.

Középen, sapkában

Mindenesetre mostantól kétpalánkos játék, csapatgyakorlatok, formációk betanulása következik. Mondanám, hogy rendes edzések. Azonban a súlyzózások sem maradnak el, sőt. Az edzésterv a hét napból hatra gyakorlást ír elő.

Lorka szűkszavú az edzésekről, jól vagyok, rendben mennek a dolgok, majd meglátjuk - ilyeneket szokott mondani, ha róla vagy csapattársairól kérdezzük. Ami jó hír, hogy a márciusban megműtött center is szinte teljesértékű munkát végez. Szükség van Jordanre, hiszen a "majd meglátjuk" újoncok egyelőre csak ígéretek, hogy valóban élvezni fogják a tritonos életet, az novembertől a pályán dől majd el.

Tovább


Jobb a kedve

Csapatépítő szándékkal fura játékban vettek részt a Tritonok. A dodzsem és a lacrosse keveréke egy kis Rollerball-feelinggel vegyítve. Ez a Demolition Ball. 

A lényeg, hogy egy dodzsemben ülve kell egy teniszlabda méretű gömböt egy fura kosár segítségével bejutattni a lyukba. Játéknak és kedvderítőnek is kiváló.

Lorka 2 pontot ért el, de mint mondta, azért a labda gyakran beragadt a fura szerkezetbe. Három hét múlva remélhetőleg ilyen akadály már nem lesz, a kosárlabdát megabiztosabban pöttyinti majd be az ellenfél gyűrűjébe az UMSL idén már 12-es mezben feszítő magyarja.

Tovább


Épül, szépül a csarnok

Megújul a lelátó a Tritonok csarnokában. Ezekben a napokban hozzák az új székeket és változtatnak a mozgatható lelátók működésén is, de pontos részleteket nem tudok. A lényeg, hogy folytatják a tavaly megkezdett felújítást, akkor a parketta lett igazán modern. Ami hátra van, az az öltöző, ráférne.  Laura szavaival élve, az "simán lehetne itthon is". Talán jövőre.

Lorkának most fáj a torka, amikor beszéltünk elég sokat köhögött, ez szinte már rendszeres az amerikai visszatéréskor. Nem szeretem, mert ez nem tesz jót az edzésnek (egészségtelen ilyenkor erőteljesen mozogni) és a szakvezetés is árgus szemmel nézi, hogy ki teljesít jól. Na mindegy, Lorka szerint sokkal jobban áll, mint tavaly ilyenkor. Na ja, akkor az első meccsen még pályára sem léphetett.

Ha már megfázás, a pénztárcájuk kényszerítheti ki, hogy az amerikai lányok leszokjanak a dermesztő, 17 fokos légkondiról. Egyértelmű ugyanis, hogy már a 19 fok is jelentős spórolást jelent az áramszámlánál, amelyet ugye nekik kell fizetni. Megjött az első idei "bill" és láss csodát, másnap már senki sem ragaszkodott 70 Fahrenheithez. Apró győzelem, amelyet az élet kényszerített ki. Csak tanulnak valamit Amerikában a jó öreg Európától.

Tovább


Két új meccs

Hivatalosan is két új mérkőzéssel gazdagodott a Tritonok szezonja. Felkerült a menetrendbe az a két bemutató mérkőzés, amelyeket divízió I-es csapatok ellen vívnak majd meg. Nem lesz könnyű egyik sem, mert a SIUE tavaly a 206. helyen végzett a legmagasabb osztályban, és ez már komoly középcsapatot feltételez.

A másik gárda, a Northwestern már sokkal keményebb dió, ők a 69-ek voltak. Ez a pozíció már kimondottan erős gárdát feltételez. A statisztikájuk is erre utal, a 20-11 tekintélyt parancsoló. A bajnoki rájátszásukban az igazi topcsapatnak számító, az országos rájátszásban a legjobb 16 közé jutó Ohio State-től szenvedtek vereséget.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek