Lorkával adja el a szombati forduló összefoglalóját a MEC honlapja. Az éllovas legyőzése természetesen nagy szenzáció. Külön kiemelik, hogy a WVSU az országos rangsor 17. helyezettjét gyűrte le. Bár szerintem rossz eredményt írnak, a tudósításban 99-93 áll, holott 99-90 lett. Sebaj.

Személyre szabott értékelés

A második félidőben 7 percre magához ragadta a kezdeményezést - így értékelte az egyetem honlapján Laura teljesítményét Smith edző, aki annak is nagyon örült, hogy a cseresorból előrelépett másik centerük 16 ponttal segítette a csapatot.

A coauch különösen közlékeny volt, ami egyáltalán nem jellemző rá, az öltözőben arról beszélt, hogy lám senkitől sem kell féljenek, mindenkit meg tudnak verni.

Lélekemelő győzelem

Ezzel a sikerrel a WVSU megszilárdította  6. helyét. Sőt, a jövő héten a 7. helyen álló Urbana lesz a vendég, akiktől egy bosszantó meccsen csupán 1 ponttal kaptak ki idegenben. Ha nyernek, és remélem ez történik, mert az ellenfél nem jobb, akkor kedvező helyen várhatják majd a rájátszást. Igaz, addig még 8 forduló van hátra.

A mostani pozíció mindenesetre sokkal jobb a tavalyinál,

amikor is a 10. helyen végzett a csapat a 12 fős mezőnyben. A 6. hely ugyanis azt jelentené, hogy a 11-kel kezdenék a play-off-ot.

A statisztika ritkán hazudik, döntő mozzanatok

A tavalyi bajnok a 3. negyed végén egy kis időre átvette a vezetést, sőt, a negyed befejezése előtt már 3 ponttal ment, amikor Lorka egy kierőszakolt ziccerrrel hozta közelebb a hazaiakat. A Smith edző által említett 7 perc pedig a 32-ben jött el.

Egypontos WVSU-előnynél (72-71) érkezett egy 2+1, majd sorozatos betöréseit csak faultokkal tudták megállítani.

A lényeg, hogy ebben a játékrészbem 11 pontot termelt a második félidei 24-ből.

Rivális jön

Csütörtökön tehát az Urbana lesz a vendég. Ők eggyel kevesebb győzelemmel állnak. Mint írtam, a rájátszás miatt fontos volna nyerni ellenük. Az pedig külön presztizsharc lehet, hogy az ellenfélnél játszik egy szintén ponterős, főleg hármasokat dobáló újonc. A mérges darazsak tehát ismét készíthetik a fullánkokat.