Aki nézi az NBA-t (amarikai profi kosárlabdaliga) pontosan tudhatja, hogy milyen szabálytalanságot követtek el Laura ellen csütörtökön. A bírók a helyszínen flagrant 1-nek minősítették a szilveszteri meccsen történteket. Magyarán büntetővel és labdával jött a WVSU miután a labdát szerző Lorkát hátulról letarolta a sértődött ellenfél.

A flagrant olyan szabálytalanság, amely szándékos és szükségtelen, és különösen súlyos esetben automatikus eltiltás jár érte.

Bluefielden tehát flagrant 1-et ítéltek a bírók, azaz az ellenfél játékosa maradhatott a pályán, de a következő, hasonlóan sportszerűtlen cselekedetnél már eltiltást kap.

Charlestonba visszatérve Lorkát megvizsgálta a csapatorvos. Rendben találták, úgy tűnik, hogy nincs agyrázkódása és már könnyített edzésen is részt vehetett.

Lelkére kötötték azonban, hogy szédülés vagy fejfájás esetén azonnal szóljon.

Mindenesetre a szilveszteri buli szolídabbra sikerült, így másnap, sok pihenés után, már tudtunk vele beszélni. A lényeg, hogy készülnek a hétfői mérkőzésre, amely ismét idegenben lesz, ráadásul a konferencia éllovasa ellen.

A West Liberty nehéz ellenfél,

és újra csaknem 4 órát kell majd buszozni West-Virginia északi csücskébe. Viszont lesz közvetítés, így lemérhetem, hogy mennyire viselte meg Lorkát a csütörtöki mészárlás.