Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Laura és Louie

Elkezdődtek az edzések, és ez már komoly kihívás Laura lábának. Most derül ki, hogy az itthon végzett munka mennyire segítette a teljes gyógyulást. Úgy tűnik, minden egyes futás, gyakorlat, erősítés hasznos volt. Bírja a munkát, igaz edzések után szükség van a jeges zacskóra. UMSL

A Tritonok kabalájával

Az edzők mindenesetre késznek látják a lábát, különösen a korábban hasonló sérülésen átesett játékosokhoz képest. Azt azért tudni kell, hogy a visszatérés folyamat, hol jobbnak, hol bizonytalanabbnak érzi majd a térdét, de az eddig tapasztalatok alapján jól halad.

A dobásokkal nincs gond, a tempók is ülnek, a védekezés is elfogadható, a többi pedig majd jön. Laura megfontolt és mi sem sürgetünk semmit. Az edzők is számítanak rá, ez derült ki az év elejei egyéni elbeszélgetéskor. Az már egy másik kérdés, hogy a kiváló center, Jordan távozása után muszáj lesz átalakítani a csapat stílusát. Bár érkezett egy hasonló magasságú és meglehetősen testes lány, de ügyességben azért sokat kellene még előrelépnie.

Valószínűleg több lesz a kinti dobás és a kombinációs játék, de ez már tényleg a következő két és fél hónap végén derül majd ki. Laura intelligens, szinte bármihoz tud alkalmzkodni. Ja, és a német is jól megy, eddig csupa ötöst kapott a házikra.

Tovább


Mindenki megjött, teljes a csapat, de hogy jön ide a német nyelvlecke?

Mosoly, várakozás, elszántság - ez olvasható le az arcokról az első csapatfotón. A 2018/19-es szezonra alaposan kicserélődött a Tritonok gárdája. Hatan maradtak a tavalyi nagy menetelésből. Közülük hárman meghatározó tagjai voltak a csapatnak, hozzájuk csatlakozik Laura. A hét új lányra nehéz feladat vár, megismételni a 21-6-os szezont nem lesz könnyű. Ehhez sokat adhat hozzá Amaria, aki egy 5'11-es lány és a divízió I-ből érkezett. Ott nagyon keveset játszott, ezért választotta St. Louist.

UMSL  basketball  Tritons

A Tritonok 2018/19-es csapata

Aztán a centerkérdés. Jordan távozásával nagy űrt hagyott maga után. Elvész meccsátlagban 15 pont és 10-nél több lepattanó. Egy 6'3 magas, és súlyban 100 kiló körüli lány pótolhatja. Videója alapján uralja a palánk alatti teret, de talán nem elég mozgékony. Meglátjuk. Nehezen tippelek a várható kezdő ötösre. Az biztos, hogy Laurának a kihagyott szezon után ismét bizonyítania kell, így megy ez Amerikában. Szerintem rendben van a lába. Erőnléti edzője is ezt mondta. Apropó bal láb. Megkapta az orvostól a teljes játékengedélyt. Az alábbi videó alapján számítottam is rá.

Az augusztus 6-ai, Amerikába történő visszatérése óta már kint is fut, dob, mozog. Persze a szobáját is fel kellett frisítenie, bevásárlás, rendezkedés, csupa nőcis dolog. Ez nagy élvzet a Facetime segítségével Zsuzsának is.

UMSL  basketball  Tritons

Látkép az apartman ajtajából. Medence, strandröplabda, grillsütő.

Az első közös, de még open gym edzés 27-én lesz, akkor köszönnek majd a pályán is egymásnak a lányok. Akkor indul a harc a kezdőcsapatba kerülésért. 

Közben megkaptam az első házi feladatomat, hiszen a suli hétfőn kezdődött. A kisasszony ugyanis németül tanul, ma hajnalban már érkezett is a nem túl rövid szógyűjtemény. Az angol és az olasz után furcsa a német kiejtés, ebben segíthettem, ugye Mr. Tájfel (Teufel)? Senki ne sajnáljon, nekem is jól jön egy kis gyakorlás!

Tovább


Laura visszatérésre készen, kész a szezon menetrendje

Már augusztus elején elkészült a 2018/19-es szezon menetrendje. Szokatlanul korán. Ami első ránézésre is látszik, hogy az ellenfelekből óvatosan válogatott a szakmai stáb. Míg tavaly két divízió I-es csapattal is megmérkőztek a lányok, (egyiket megnyerték), idén csak az UMKC-vel, a testvéregyetem gárdájával csapnak össze és a találkozó is csak december elején lesz. A visszafogottság érthető, hiszen alsó hangon is 7 új játékossal vágnak neki a bajnokságnak. Közülük 5-en gimnáziumból érkező 18 évesek. A tavalyi sikerkovácsokból csak hárman maradtak, két biztos kezdő, és az első számú csere is kiöregedett, köztük a domináns center és a hatalmas küzdő, 4-es poszton uralkodó Shawnta.

UMSL Laura Szorenyi

Laura, Arielle, Kaitlynn - ők lehetnek az idei szezon meghatározó játékosai

Amúgy idén 14 tagú lesz a bajnokság miután egy északi egyetem, főleg területi okokból, elhagyta a GLVC-t és egy másik pedig csődbe ment. Azonban érkezett egy új is, a Southwest Baptist, amely bár teljes tagja lesz a konferenciának, de meccsei csak 2019-től számítanak bele a bajnokságba. Mindenesetre az UMSL játszik velük még 2018-ban. A tavalyi eredményeiket nézve közepesnél jobb játékerőt képviselnek, azokat általában legyőzték, akikkel az UMSL is játszott.

A tervek szerint 28 alapmeccs lesz és ehhez jöhet a rájátszás. 18 bajnoki csatát írtak, ha jól számolom egy 4-es csoportban lesznek a lányok. Közülük a Drury a legkomolyabb ellenfél, velük (is) tehát kétszer játszanak majd. 

Laura megnyomta az utolsó itthoni hetet, szombattól péntekig 7 speciális edzésen vett részt.

Ez már komoly megterhelést jelentett a lábának, amely jól bírta a gyűrődést, persze azért még mindig a fokozatosság elvét betartva halad a visszatérésben.

Hétfőn indul vissza, hogy este már találkozzon a régi és főleg az új csapattársakkal. A furcsa az, hogy pályán mindössze egyedül Kaitlynnel játszottak együtt bajnoki mérkőzést. Ha úgy tetszik, akkor az ellenfelek számára Laura olyan fekete ló, akire jobb, ha nem tesznek. Ő ugyanis nem egy árnyék a szürke házfalon.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek