3 órás buszozás és a tavalyi bajnok vár Lauráékra hétfőn este. Ráadásul a West Liberty idén is vezeti a tabellát olyannyira, hogy

jelenleg 19-ek az országos ranglistán.

Ez utóbbi pedig nagyon nagy szó. Így joggal reménykedhetnek abban, hogy a konferenciameccsek után mehetnek az NCAA divízió II-es országos főtáblájára is. Tavaly a 64-es táblán sikerült egy kört menniük, magyarán az első meccsüket megnyerték, hogy utána a későbbi országos bajnoktól kapjanak ki.

Ami az idei statisztikájukat illeti.

Eddig egy meccset buktak el, és azt sem a konferenciában,

ahol egyébként 4 győzelmük van. Három olyan gárdával találkoztak, amelyekkel a WVSU is meccselt. Mindhármat magabiztosan győzték le. A csapat amúgy nem túl magas, de futnak mint az őrültek, nagyon jól dobnak és remek a védekezésük is.

Kiemelkedő játékosuk, az amúgy Lauránál alacsonyabb, Liz Flowers,

aki 18,8-as pontátlaggal bír meccsenként és tavaly ő volt a MEC legponterősebb játékosa. Az idei 9 meccsén eddig 25 hárompontost dobott. Meccsenként tehát csaknem 3-at. Erre mindenképpen figyelni kell. Ha lehet - teszem hozzá.

A kérdés ezek után az, hogy mire lesz jó a hétfői derbi? Nos arra, hogy erős csapat ellen bizonyítsák a sárga-fekete lányok, idén jobbak, mint tavaly.

Múlt januárban ugyanis 36 pontos zakóval buszoztak haza Charlestonba.

Azóta azonban van egy Szörényi Laurájuk, aki eddig 16 plusz pontot jelent meccsenként a mérges darazsaknak.