Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Az első az utolsóban

Arról az eddzésről van szó, amely hétfőn volt. Hivatalosan is megkezdődött a felkészülés az új szezonra, amely Laurának minden bizonnyal az utolsó amerikai éve lesz. Az elején, írtam már erről, heti 8 órát edzhetnek. 4x1 óra labdás edzés, 3x1 óra erősítés, valamint kétszer fél óra speciális futóedzés. 8 hétig nagyjából így áll össze a heti program. Utána pedig már jöhet a heti 20 óra gyakorlás. 

A futástól már most fázik a kisasszony, de hát nem nyúlnak szerződtették. Túl lesz rajta és remélem, hogy sokkal magabiztosabban mozog majd, mint az előző, visszatérő szezonjában. Erre minden esély megvan, mert az edző nélküli gyakorlások során összehasonlíthatatlanul jobban érezte magát.

UMSL Szörényi Laura edzés

Végezetül egy csapatkép, amelyen az edzőkkel együtt már mindenki ott volt.

Tovább


Gift card-őrület

Semmi, de tényleg semmi köze nincs a következő pár mondatnak a kosárlabdához mégis oly jellemző ránk. Laurának ugyanis kettős énje van. A mindennel pontosan elszámoló, beosztó, (ez vagyok én), valamint a hedonisztikus, pazarlós (ez volna Zsuzsa). Szeretném azt látni, hogy én győzök, de ez hamis illúzió amikor olyan marhaságokra költődik a pénz, mint mondjuk reptéri ételvásárlás, mert otthon reggelizni túl korán van. A gépen pedig vacak ételt adnak. Szemben azzal, hogy borravalót csak kirívó esetben adunk, hiszen ő sem kalapozza körbe a csarnokot, ha bedob egy hármast.

Három napig gift card mizéria zajlott. A diplomakiosztóra ugyanis számos ismerősétől, amerikaiaktól, ilyen vásárlási jogosítvány kapott. Ezek plasztiklapok, amelyek eltüntek. Huss, nincs.

UMSL  Szörényi Laura  Laura Szorenyi

Természetesen biztos helyre eltéve feküdtek valahol, hiszen spórolósak vagyunk, én vérem. Videós távírányítással azonban itthon is minden zugot fel kellett kutatni értük, semmi. Aztán a harmadik napon, egy szekrény legfelső polcán ott lapult a rózsaszín boríték, benne a sok, sok gift card. Kerek lett a világ, az Amazon pedig számíthat hűséges vásárlójára.

Ilyenekkel szórakoztatom magam a hivatalos edzések megkezdéséig, amelyek augusztus 26-án indulnak. Hoppá, mégis van kosárlabdás vonatkozása a posztnak!

Tovább


Bemutatták az új csapatot

Megvan az új csapat, két érkezővel. Egy újonc, Breanna Diestelkamp csatlakozott a Tritonokhoz. Különleges története van. A bajnokság legjobb csapatában, a Druryban játszik ugyanis egy másik Diestelkamp, csakhogy ő mix, azaz félig fekete lány. Breanna viszont kimondotta világos bőrű. Pedig egy családról van szó. Érdekes lesz, hogy miképpen meccselnek egymás ellen.

Breanna magas és még növésben van.

Ezt Laura mondta, mert tavasszal még alacsonyabbnak tűnt. Hivatalosan 6,2-nek, azaz 187 centisnek mondják, de ugye még fejlődésben van. Szép jövő előtt állhat, mert gimnáziumi videói szerint simán eldobja a hármast is, de azért a mozgása centeres, miközben sok blokkot is kioszt. Hogy miért nem a nővére csapatához került, talán a következő hetekben megtudjuk.

A másik lány irányítónak jön. A divizio I-ből érkezik, fehér és állítólag sokat passzol. Játszani még nem látták a többiek, de már ismerkednek vele. Nem is túl alacsony, mint amilyen Sammy volt. A fotón jobbra alul, Laura előtt látható. Danielle Berrynek hívják. Az előző bajnokságban megsérült és kevesett játszott. Az azt megelőző szezonja viszont jó volt. 7,2 pontátlag, 62 gólpassz és 48 labdaszerzés. Ez utóbbira nagy szükség lesz az UMSL-nél. A gárda, az EIU a 2017/18-as évadban 3-26-os mutatóval rendelkezett. Legutóbb 11-18-cal zártak, ekkor 8 meccsen tudott játszani.

UMSL

Kitették a szezon menetrendjét is. A lányok már tudtak róla, de most végleg megerősítették, hogy decemberben Puerto Ricóba mennek két meccset játszani. Nagyon örülnek neki, 5 évente jutnak el ilyen helyre. Laura pont elcsípte.

Apropó Laura, már egy kicsit játszogattak, csak visszafogottan, de azt mondja, hogy teljesen rendben van a lába, semmi zavarót nem érez. Ha Derrick Rose-nak is másfél év kellett a térdsérülés utáni teljesértékű visszatéréshez, akkor mi sem sietünk sehová és a suli is nagyon fontos. Egy mestert várunk haza 2020-ban.

Tovább


Az utolsó NCAA-év előtt

Bár szokásos izgulós amerikai utazás volt, Laura megérkezett St. Louisba. A philadelphiai járat másfél órát késett, így csak abban lehetett bízni, hogy a gép St. Louisba szintén nem indul pontosan. Kellett még, hogy Laura itthon rendesen eddzen, hiszen volt egy kb. 10 kilós hátizsákkal nehezített félmérföldes iszkolása is, amellyel elérte a csatlakozást. Sikerült, és így már átérzi a görög ókori harcosok menetfelszereléses futásának nehézségét is. Mindenesetre London felett még minden szép és jó volt, később a BA 747-esét vizsgálgatták órákon át. Ez volt a késés oka.

UMSL Szörényi LauraBár még csak két nap telt el és hivatalos edzés csak augusztus végén, de a kosárlabdával már lehet foglalkozni. A bajnokságában, a GLVC-ben két új csapat is lesz. A már ismert Lindenwood (itt magyar pólósok is játszanak) és Southern Baptist. Az előbbi kimondottan erős gárda, tavaly bejutott a divízió II. országos rájátszásába. Arról már nem is beszélve, hogy a Tritonok sima, majd 20 pontos zakót kaptak tőlük az előző szezonban. Talán nem lesznek a konferencián belül csoporttársak, bár alig 20 percre vannak busszal St. Louistól.  A másik gárda, 9 új játékost is igazolt, de tavaly gyenge csapatnak számított ugyanabban a ligában, a MIAA-ban. Na velük nincsenek egy csoportban Lauráék, de az már tudható, hogy az UMSL januárban játszik velük, méghozzá idegenben.

Laurának minden jel szerint ez lesz az utolsó NCAA éve. A középiskolai bajnoksággal együtt 6. amerikai szezonját húzza le. Lába, az itthoni tapasztalatok alapján teljesen rendben. Elmúlt a szúró izomfjádalom is, amelyet végig érzett az előző szezonban. Amennyiben bátran ugrik és vállalja az ezzel járó érkezéseket és eséseket, akkor ismét régi fényében csilloghat. Sokat gyakorolt itthon, speciális munkát is végezve.

A Tritonok legponterősebb játékosa és markáns védője végzett, de jön egy fiatal, ígéretes center, valamint egy bedobó az első osztályból. Utóbbira volt példa tavaly is, ő kevésbé vált be. Idén talán másképpen lesz, szeretném, ha sikerélményekben gazdag évet zárva térne vissza Európába a lányom. Itthon érdekes kihívások és kalandok várják. Persze Amerika komoly csáberő. Minden tekintetben.

Tovább


Visszaengedjük Amerikába

Huss, elment a bő két hónap. Volt benne marokkói nyaralás, balatoni másfél hét és persze az utolsó hónapban edzés. Keményen nyomtuk (én inkább küzdöttem) a konditeremben, majd a végén a szokásos speciális egyéni felkészítés. A Barázda utcában jó fej trénerekkel, különleges gyakorlatokat végzett Steph Curry inspirácója alapján. Nem olcsó, de ha nekem ez a szórakozás. Más olasz autót, fine dining vacsorát, csili-vili vitorlást esetleg 40 ezres koncertjegyet vesz.  Én (mi) ezt még mindig a kosárlabdára költjük. Ha egyszer ez szórakoztat.

UMSL  Laura Szorenyi  2019  Budapest  practiceNa jó, nem szaporítom tovább a szót, lássuk a felkészülési videót.

Néztem Laurát és megértem, hogy 4 éve miért nem tudom megverni a medencés ügyességi labdás játékokban. Idén, ha 2 menetet tudtam nyerni az 50-ből és ezeknél is kellett egy kicsit csalnom.

Vasárnap elindul vissza Amerikába, többen várják már. Egy kicsi otthona ott is van. Nekünk jön egy újabb szűk esztendő, amely a kosárlabdáról és a mesteri végzettség megszerzéséről szól. Utazom mégegyszer?! A kosárban ez lesz az utolsó NCAA-év. Teljesen egészséges lábbal sokat segíthet csapatának, a Tritonoknak. Csak mégérte a mindennapi kenőcsös masszírozás kedves papa!  Aztán vége lehet a gyerekkornak, nincs több suli, de van anya, apa, Muki, macska, kosárlabda és még ki tudja mi. 9 hónap hosszú idő. Visszavárunk!

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek