Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Laura előkelő helyen

Amerikában mindenről vezetnek statisztikát és a listákat közzé is teszik. Érthetően, rendszerezetten. Laura előkelő helyen szerepel az egyik fontos mutatóban.

A büntetődobó-listán az 5. helyen található, 10 meccsen 34 büntetőből 29-et értékesített és ez 85,3 százalékos átlagnak felel meg.

Ebből is látszik, hogy dobásbiztonsága fejlődött, a legutóbbi meccsen pedig már jónak láttam a mozgáskoordinációját is. Senki ne értse félre, ahhoz mérem, amilyen volt! Dinamikus, de mégis ütemtelen megindulásai ugyanis komoly terhelést jelentenek a lábaknak.

UMSL  statisztika

A Tritonokat mások is képviselik ezeken a listákon. A csapat egyik erőssége, a 182 centis Alex pl. első a lepattanók megszerzésében, és labdaszerzésben is az 5., míg az idei pontfelelős Ariel a 6. a pontátlagban. Teljesítménye nagyjából megfelel Laura 2 évvel ezelőtti számainak. Labdaszerzésben Kaitlynn tudott még elcsípni egy 8. helyet.

Ezek persze csak számok, a lényeg, hogy meglegyen a rájátszás abban a bajnokságban, amelynek első három csapata nagyon erősnek tűnik és az UMSL számára idén a legjobb 8 megcsípése lehet a reális cél.

Tovább


Idegenben a fontos mérkőzések előtt

Hat órányi buszozás egy gyönyörű nemzeti parkon keresztül turistának minden bizonnyal felejthetetlen élmény, de egy sportolónak, különösen, ha ez este történik, inkább fárasztó megpróbáltatás egy idegenbeli mérkőzés előtt.

Az Arkansas Tech ellen játszották utolsó felkészülési mérkőzésüket a Tritonok a jövő évi nagy bajnoki menetelés előtt.  64-55-re nyertek, amely nem várt eredmény. A Tritonoknak így már 7 győzelmük van, szemben a 4 vereséggel.

UMSL Arkansas Tech

Laura a második negyedben lépett először pályára. A szokásos 4-es posztra cserélték, amelyet szerintem sosem fog megszeretni. Aztán kikerült a megszokott posztjára, a szélre. Itt már kialakított magának helyzeteket és eredményes is volt. Nem annyiszor, mint azt korábban megszoktam, de a kosárlabda, amelyben egy viszonylag kicsi gyűrűbe kell bejuttatni egy nagyobbacska labdát, a bizalomról is szól. Ebből, úgy érzem, hiányt szenved, így a vállalásai olykor dacosak. Sebaj,

ma is játszott 18 percet, szerzett 6 pontot, leszedett 2 lepattanót és ezekkel is építi magát. 

Arról már nem is beszélve, hogy a harmadik negyedben, 8 pontos hátránynál szállhatott be ismét, és része volt annak az 5 perc alatt lezavart fordításnak, amely megalapozta a későbbi győzelmet.

Az igazán fontos mérkőzések 2019-ben jönnek, mindjárt január 3-án az első, a Bellarmine ellen. Inkább nem mondok semmit, és bár ez a mai meccs bíztató volt, de a tippmixen csak hendikeppel fogadnék az UMSL-re.

Tovább


Újra Lou-nál, karácsony Kentucky-ban

Eljött a karácsony és Laurával ismét a technika segítségével találkoztunk az ajándékozás estéjén. Köszönet Sir Timothy Berners-Lee-nek, az internet, a "www" kifejlesztőjének.

9000 km ellenére egy pillanat alatt Stamping Ground Budapestre érkezett és viszont.

Közösen bontottuk az itthoni ajándékokat, hogy Laura szívből örüljön unokahúga ajándékainak és elcsodálkozzon a miénken.

Amerikában 24-e még nem ünnep, holnap, azaz ma lesz az ajándékozás, hogy 26-a ismét munkanapnak számítson.

A Tritonok 12-e idén tehát újra amerikai szüleinél ünnepel. Köszönet érte Marcia és Gary! 2012-ben ők voltak azok, akik Kentuckyban befogadták és felejthetetlen 10 hónapot töltött náluk. Belecsöppentve őt egy másik, amerikai és egyben világian elkötelezett vallásos világba. Gary ugyanis egy helyi kisegyház vezetője. Új, más életforma, amelybe a kutyatenyésztés éppen úgy beletartozik, mint a megkérdőjelezhetetlen hitt Jézusban.

Szia Lou, te vegyesszemú pitbull!

UMSL  Szörényi Laura

Közösség, amely Lorka élettapasztalatához sokat tett hozzá. Szeretet, tisztelet, keresztényi odaadás. Családi örömmel fogadták, immár másodszor, Kevint, lányom amerikai barátját. Na jó, Gary célzása: "örömmel jövök Magyarországra, ha én celebrálhatom Laura esküvőjét" meglepetéssel ható egyértelműséggel figyelmeztetett az élet realitására.

Ebben a blogban persze a kosárlabda sosem maradhat el, Laura az utolsó meccs óta minden nap másfél órás dobóedzést tart magának, így volt ez tegnap is. Helyes, 30-án meccs egy erős gárda ellen. Utolsó felkészülési mérkőzés a bajnokság érdemi megkezdése előtt. Láb rendben, dobóformán mindig van csiszolnivaló, már csak a játékhitet kell megacélosítani és eljuttatni az edzők felé. Továbbra is bízom a rájátszásban, amelyet idén nehez lesz elérni a tavalyi álomszerű bajnoki elődöntő után.

Tovább


Nagyarányú győzelem egy gyenge csapat ellen

Statisztika-javításra jó volt, egy kicsit mozogni szintén, de sportértéke kevés volt az Oakland elleni meccsnek. A szerény ellenfél ellen sorokat cseréltek a Tritonok. A vége sok-kevés (86-38) lett.

Laura kicsit lassan kezdett, hogy a végére 6 pontig, 3 labdaszerzésig és két lepattanóig jusson.

Mint apa keveseltem a játékidejét (12 perc), de hát ez van, mindenkit pályára léphetett.

UMSL

Most hosszú szünet következik a karácsonyra való tekintettel, hogy a bajnokság beindulása előtt meg egy erős ellenféllel megmérkőzzenek az óév végén.

Tovább


3,9 - ez egy remek félévi eredmény

Hajszál híján színjelesre teljesített Laura a félév végén. Pontosabban az lett, hiszen a németből kapott "A mínusz" magyar osztályzatban olyan ötös alának felel meg.

Ha jól emlékszem, ez a legjobb tanulmányi eredménye Saint Louisban.

Ez nem csoda, hiszen negyedikben már csupa olyan tantárgyat választhatott, amelyet szívesen tanul. A nevüket nem tudom, de kreativitás, szervezőkészség, reklám- és arculattervezés, a fejemben így áll össze az egész. A lényeg, hogy 5 tantárgyból ez csodálatos eredmény, mert Amerikában a 4.0 a csúcs. Jó, Charlestonban volt már neki ennyi is.

UMSl Szörényi Laura

Szerdán egyébként meccs, újra pályára léphet, a hétfői orvosi ellenőrzésen simán átment az agyrázkódásgyanúja után. Könnyű ellenfél vár rájuk karácsony előtt, hogy az ünnepek után beinduljon a bajnoki nagyüzem. Kosárlabdában a január és a február a két legfontosabb hónap. A tavalyi 21-6-os szezont lehetetlen volna megismételni, de ha a 8. helyen becsúsznának a rájátszásba, az már nagy szó volna. Ehhez Laurának is sok pontot hozzá kellene tennie, különösen a verhető ellenfelek ellen.

Tovább


Agyrázkódás-protokoll

Egy agyrázkódást nagyon komolyan vesznek Amerikában. Egy agyrázkódást mi is komolyan veszünk, különösen, ha Lauráról van szó. Történt, hogy a keddi edzésen saját csapattársa könyökölte le Lorkát. Az a lány, aki a tavalyi súlyos sérülésénél is ott volt.

Hatalmas dudor a fejen, hogy este jöjjön a fejfájás, enyhe szédülés, fényérzékenység és korai lefekvés.

Látták ezt rajta a másnapi edzés előtt és azonnal csináltak egy agyrázkódástesztet. Olyasmit, mint amilyet az NFL-játékosoknál is végeznek a mérkőzések alatt.

UMSL

A lényeg, hogy 4 nap teljes pihenő, még sétálni is csak lassan szabad, így pénteken és vasárnap nem játszik. Aztán hétfőn még egy orvosi ellenőrzés. Itt remélhetőleg azt állapítják majd meg, hogy enyhébb sérülése van csupán és újra edzhet.

Megjegyzem jókor és egyben rosszkor jött ez a kényszerű szünet. Pont kezdett formába lendülni, a mérleg másik serpenyőjében viszont a vizsgaidőszak beadandói és térdének pihentetése áll.

A meccseken tehát ott lesz, de nem léphet pályára. Egy könnyebb ellenfél, majd egy divízió I-es csapat vár rájuk. Laura közelről tanulmányozhatja a hétvégén társai játékát, taktikáját. Az edzők pedig meglátják, hogy nélküle mennyit is ér a csapat.

Tovább


Az első bajnoki győzelem, Laura 15 pontjával

Minden győzelemnek örülni kell, még az olyannak is, mint amilyen a szombati volt. Lehet, hogy a mezőny leggyengébb csapatával játszottak a Tritonok, de legalább 28 ponttal nyertek (82-54), amely elvárás ilyen esetben.

Laura első csereként lépett a pályára, 23 perc alatt 15 pontot szorgoskodott össze.

Ehhez hozzátett még 4 lepattanót, 3 gólpasszt és 2 szerzett labdát is.

UMSL  Szörényi LauraA pontjait a palánk alól szerezte, de ebben volt leindítás és egy, a sűrűben összeszedett labda utáni nagyon laza csuklóval kivitelezett pöttyintés is.

Mondjuk a második félidőben vagy 12 percig közelről nézhette a meccset, de a végén újra megmutathatta, hogy mit tud.

Konferencia meccsen idén először jutott 10 pont fölé, amelyet Amerikában nagyra tartanak. Olyannyira, hogy a meccsösszefoglalót az ő fotójával illusztrálták. Jó volt látni, hogy helyenként már élvezte a játékot, de azért még van hová gyorsulnia. Jön majd az is, ha megérkezik a szakvezetés felől is a bizalom. Mintha már lennének erre utaló jelek.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek