3 óra alatt térdig érő hó esett - ecsetelte az charlestoni állapotokat Laura. Azt a magyar híradásokból is tudni lehetett, hogy az USA keleti partvidékére szokatlanul erős vihar csap le. Átélni azonban más.

Az egyetemi kampuszt bezárták, erre a Facebookon és a honlapon is  felhívták a figyelmet.

Ez nem csak egy olyan "nem lesz tanítás" üzenet volt, hanem lényegében megbénült az élet. Nincs konyha, takarítás, tanítás. Az edző délelőtt 9.30-ra még edzést vezényelt, hiszen a műholdak pontosan mutatták, 11 körül éri el Charlestont a vihar. Percre pontosan érkezett. Az edzés végén már alig tudtak visszatalálni a kollégium épületéhez a játékosok. Hátra volt azonban még a bevásárlás, hiszen az étterem sem nyitott ki.

Rachel hatalmas amerikai terepjárójával próbáltak eljutni a 3 kilométerre lévő szupermarkethez. A 40 centis hóban ez nem volt könnyű, még a gigantikus kerekű jármű is csak farolva, csúszkálva tudott haladni, pedig harckocsira illő abroncsai vannak.

Spagetti, szósz, innivaló és némi rágcsa, ezek kerültek a képzeletbeli szatyorba, hiszen most 2 nap bezártság következik. A konferencia szombati meccseit is hétfőre tették át. Jogosan, hiszen holnap útnak indulni lényegében az öngyilkossággal érne fel.

Apropó utak, annyi hó esik, hogy semmit sem tisztítanak, felesleges, megvárják, hogy szombaton délután elálljon a folyamatos havazás.

Addig lényegében 48 órás pizsamaparty veszi kezdetét, de persze

a szorgalmasabbak kihasználják az alkalmat a tanulásra is.

Lorka is nekiveselkedett az angolnak. Fogalmazást kellett írjon egy szöveg szóhasználatáról. Még a kérdést is nehez értem, így nem próbálkozom meg a feladat kifejtésével. Ez a félév mindenesetre jóval nehezebb lesz, mint a kitűnőre teljesített előző. Ezzel persze semmi baj sincs, hiszen végül is turizmus diplomáért is ment a csajszi az Egyesült Államokba. Ezen pedig az évszazad hóvihara sem tud változtatni.