Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Trükkök tucatjai

Wow, micsoda hát mögötti átütés utáni hármas volt. Aki nézi az NBA-t, az pontosan tudja, hogy Steph Curry védjegye ez a mozdulat. Nos, valami ilyesmit gyakorol Lorka is. Nem írom le a mozdulatsort, mert könnyen hülyét csinálnék magamból, de a minap elkísértem a gyereket segíteni a házi feladatában. A Csata kadettjei éppen országos döntőt játszottak, így miénk volt az egész terem. (Köszi Kriszta!)

Büntetők, ziccerek, betörések, lepördülések, és trükkök tucatjai.

Ezeket gyakorolta Laura. Nekem a bója állás, a védekezés és a kosárba hulló labdák kézre dobálása jutott, de soha rosszabb 40 percet. Megizzadtam no, de ez a 3/4 óra nem rólam, hanem róla szólt.

Olyanokat csinált, amely készségeket csak sok, sok gyakorlással lehet megszerezni. A meccseken ezekből eddig minimálisát láttam és szurkolói lelkem hiányolta ezt. Most egy fekete fiú, aki St. Louisban a fiú csapat tagja és nagyon komolyan készül a nagybetűs életre, több gyakorlatot is mutatott Laurának. Érdekes volt látni, hogy micsoda mozgások vannak a vérükben és nem hiúk ezt átadni. A Tritonok női csapatának üdvöskéje pedig most ezeket ismételgeti izzadásig. Érezhetően meg akarja csinálni őket, hogy azáltal is jobb legyen a következő bajnokságban. Még gyakran pattan messzebbre vagy magasabbra a labda egy popsi alatti hátsó átütésnél, de sebaj, csak idő és gyakorlás kérdése és becsukott szemmel is menni fog.

Láthatóan megfogta Lorkát egy amerikás félmondat: ha nem próbálod meg, akkor mitől leszel jobb? Ez oly jellemző az ottani sportolókra, egyszerűen akarnak jobbak lenni, ha nem más, akkor a saját örömükre.

Tovább


Meghívó, avagy egy újabb válogatottság

Számtalan előnye van annak, ha valaki egyetemista. Például az, hogy bekerülhet az Universiade-válogatottba. Ehhez persze a kosárlabdában illik gyakran beledobni a gyűrűbe a labdát. Ezt nézik majd meg június 12 és 17-e között a válogatott kijelölt szakvezetői. 22 játékos kapott meghívót az egyhetes össztartásra, közte a Tritonok üdvöskéje is. Nem kis büszkeség ez nekem.

Az már egy másik kérdés, hogy ki az a 12 játékos, aki elutazhat majd Tajvanra augusztus második felében. Ez most nem is olyan fontos, a lényeg, hogy a hazai edzők elnéztek Amerika irányába. Öten kaptak meghívót a tengerentúlról. Szafi, Szonja, Janka, Pálma és Laura. Plusz Amadea, aki már a felnőttekkel készül és szinte biztos, hogy benne lesz az utazó keretben.

Ami most fontos, hogy a jövő héten Lorka befejezi az online-kurzusát, azaz szerez 3 újabb kreditet az UMSL-en. Utána pedig, Barbarával együtt, készülhet az újabb közös összetartásra. A lányok az U16 és U18 után ismét közös szobát választottak. Eddig ebben semmi meglepő nincs, már megszoktam a klubszinten együtt soha nem játszó párost. A Varga-családdal pedig mindig jó együtt szurkolni a csajokért. Miért is volna ez idén másképp?!

Tovább


Újra itthon, kis meglepetéssel

Sima repülés, álmosság, paprikás krumpli és a kutya. Tőszavakban ennyi történt hétfő délelőtt. Itthon van Lorka.

Most 3 hónap Magyarország, benne 4 hét tanulás, mert online kurzust vett fel a nyárra. Muszáj, hiszen az egyetemváltás miatt kreditelmaradása van. Ezzel most behoz egy tantárgyat (azaz 3 kreditet). Csütörtökre már van beadandója. A többi a szemeszterekre marad, valamint jövő nyárra.

Most csak ennyi, egyszerűen örülünk. Ja, és nagyon klassz pólót kaptam a gyerkőctől!

Tovább


Gyarapszik a csapat

Most már szinte biztos, hogy a csapat tekintélyeként viseltetnek Laura iránt a Tritonoknál. Neki jut ugyanis az a feladat, hogy a potenciális új játékosoknak megmutassa az UMSL-t.

Eddig hivatalosan 4 új női kosárlabdázó érkezését jelentették be, de egy ötödik lány is valószínűleg Triton-mezbe öltözik augusztustól. Shelby volt csapattársáról van szó, aki a Johnson CC-ből érkezik. Arielle Jackson a neve. Alacsony dobóhátvédről van szó, akinek a hárompontos az erőssége. Megnézve róla egy videót úgy érzem, hogy bátrabban támadhatná a gyűrűt, de a csapaton belüli feladatokról az edzők döntenek.

Jöhet egy 187 centis center is. Őt egy másik ligából igazolnák, egy önmagában nem túl erős egyetemtől. Rachel Novotny 7,4-es pontátlaggal és 4 és feles lepattanóval rendelkezett. Őt is Lorka kalauzolta. Még nem tudni, hogy a Tritonokat választja-e.

Közben az év utolsó edzésén megsérült Jordan is elkezdte a rehabilitációt, már ami a tényleges mozgást illeti. Lelkesen fut, ami jó, hiszen arra utal, hogy októberben már pályára léphet a keresztszalag műtétje után.

Tovább


Vizsgaidőszak

Vége a sportolásnak, most két hét vizsgaidőszak. Magyarán tanul rendesen a csajszi. Hány vizsgája lesz - tette fel a kérdést Azurák Csaba, amikor erről meséltem neki. Nos, ilyesmi nincs az UMSL-en. Házi dolgozatokat írnak (5-10 oldal), valamint teszteket töltenek ki, ez utóbbi számít felelésnek. Valamint asztronómiából még elmegy egy gyakorlatra, mert erre is kap pontokat.

A jegyet ugyanis a május 12-én meglévő százalékra kapják a diákok. Ebben minden benne van. Dolgozat, otthoni "paper", gyakorlat, órai munka, részvétel. A jó hír, hogy kínos jegyre egyik tantárgyból sem számítunk, sőt a "kis négyes", azaz a 3.25-ös átlag megszerzésére van komoly esély. Ugye max 4.0-ás lehet valaki.

Edzések tehát már nincsenek ebben az utolsó két hétben. A csapatnál megkapta a nyári edzésprogramot, amely egy elég bonyolult, sok futáson alapuló dobógyakorlat. Szűk egy órás program. A kikötés, hogy

a nyár folyamán 5000 kosarat kell dobni.

Ehhez persze nem ártana termet is találni, remélhetőleg a Csata segít ebben. Persze minden felajánlásnak örülünk!

A repjegy május 15-ei landolást ígér, 10 órakor ott a helyünk Ferihegyen, hogy utána 3 hónapig itthon legyen a nagy lány. Az már egy másik kérdés, hogy 4 hetes online kurzust is felvett. Erről még senki se kérdezzen, mert fogalmam sincs, hogy miképpen lehet így tanulni. Teszteket tölt majd ki és beszámolókat muszáj írnia. Valamilyen kommunikációs tantrágy lesz ez, de rám jövőre vár a nagy feladat. A kötelező történelmet itthon szeretné hasonló módszerrel elvégezni. Már megint porolhatom le az egri tudást, de sebaj, holtig tanul az ember. 

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek