Őrjítő meccs lehetett a jóval esélyesebb Glenville ellen. Bár a hazai pályán játszó WVSU lányai már 18 ponttal is mentek a 3. negyed elején, 3 perccel a vége előtt 96-92 volt oda. Aztán minden jóra fordult. Lorka büntetőzött, Brianna ziccerezett, hogy a végén Shea betermeljen 4 pontot. A győzelemhez azonban kellett Laura és Brie közös védekezése 3 másodperccel a vége előtt.

Rátereltem a támadót Brie-re, ő pedig pankásan kivette a kezéből a labdát - adott gyors leírást az esetről Laura.

Ez azért nagy szó, mert az ilyen szerelést Amerikában többnyire faulttal büntetik.

Végül is 100-98 lett a mérges darazsaknak.

Lorka remekül játszott, hiszen egyéni amerikai rekordot (career-high) állított fel. 33 pontja mellé kiosztott 5 gólpaszt és lekapott 4 lepattanót.

Micsoda hülye taktika

Az ellenfél az egész bajnokság során mindent vagy semmit taktikával lép a pályára. Egészpályás letámadás, a labdás állandó kergetése, rohanás és dobás a támadásban. Nem véletlenül ők dobják, de kapják is legtöbb pontot a meccseiken.

Átlag 94 pontot dobnak, cserébe 88-at kapnak.

Arra egyelőre nem jövök rá, hogy ebben mi a poén, hiszen ez már nem középiskola, ahol a jobb játékosok egyetemi ösztondíjban reménykedhetnek. A taktikájuk része még az is, hogy 15-en lépnek a pályára, folyamatosan 3 ötös sort cserélve, olykor másfél percenként is. Igen, Amerikában nem 12 embert írnak be a jegyzőkönyvbe.

Laura ellen ez nem működött

A Glenville ellenfelei tehát arra törekszenek, hogy az első védelmi vonalon valahogy átmenjenek, utána már egy-egyben lehet megverni a szembe jövő védőt.  Lorka billentős csele ellen pedig nem volt ellenszerük. Így

hét ziccer, három hármas, egy tempó és 8 büntető után állt össze a 33 pontja.

Az általam nem várt siker után 4-5-re javult a WVSU mérlege. A következő meccs a bajnoki utolsó otthonában lesz. A Bobcats azonban 8 vesztes mérkőzés után szombaton nyerni tudott, így nem lehet ellazázni ezt a küldetést sem.