Egy ponttal megverni az országos rangsor 17. helyezettjét nem semmi. Közben a frászt hozni a budapesti "vén szülékre" kockázatos. 22 meccs után mindenesetre megtanultam, hogy az utolsó pillanatig nem lehetek nyugodt, ha UMSL-meccset nézek. 

Történt, hogy 5,37 volt már csak hátra és 12-vel mentek a Tritonok, simán átjátszották a Bellarmine legendás letámadását és szoros védekezéssel 40 pont közelében tartották az ellenfelet. Ekkor azonban, ahogy Sanyi bácsi mondaná, elkezdtek meghülyülni. 2,32-vel a vége előtt, 7 pontos előnynél kimaradt egy tiszta ziccer, cserébe jött egy hárompontos. Utána pedig teljesen leblokkoltak a hazaiak. 15 másodperccel a vége előtt aztán a krach beütött, egy eladott labda után kétszer is próbálkozhatott a neves ellenfél a palánk alatt, a második bement.

Ráadásul újra ott maradtak letámadni, de Laura áthozta rajtuk a labdát, meggyötört közeli dobása azonban kimaradt, hogy a gyűrű másik oldalán a lapattanót az eddig haloványan játszó UMSL-center besimítsa. A maradék 6 másodperc alatt aztán csak egy kétségbeesetten ráhányt hármasig jutott a Bellarmine.

58-57 az UMSL-nek!

A győzelemmel matematikailag is biztos a 12-es rájtászás. A legrosszabb esetben is a 11. helyen zárnak, de ahhoz mindhárom hazai meccset el kellene veszíteni. Ha a papírformát érvényesítik a lányok, akkor simán meglehet a 6-7. hely, amely hazai meccset és kedvezőbb ellenfelet jelent a rájátszásban. 

Laura ezúttal nagyot küzdött, kompenzálandó a rossz dobóformát.

8 pontja mellé 5 lepattanó és 2 gólpassz került a statisztikai lapjára,

de legalább 3 labdát is szerzet a földharcokban, viszont ezeket a csapatnak írták be.

Legközelebb az a Missuori S&T következik, amelyet idegenben már 3 ponttal legyőztek. Az ellenfélnek még halvány reménye van a rájátszásra, így valószínűelg foggal-körömmel küzdenek majd.