Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Fájó diadal

Szép éremmel gazdagodott Laura kollekciója. A Csata DSE megnyerte az U23-as játékosoknak kiírt Hepp-kupát. A döntőben simán, 30 ponttal elintézve a BKG-t. Ilyenkor következne Laura értékelése, de ez elmarad.

Hepp-kupa Szörényi Laura

Nem volt ott a döntőn. Történt ugyanis, hogy a Final Four előtt Szekszárdon játszott a csapat NB I/B-meccset, kikaptak 12 ponttal. Laura ezt végig a cserepadról láthatta. 25 évesen egy tinicsapattal buszozott 2x másfél órát, bemelegített, majd kispad. Utána higgadtan megkérdezte, hogy kell-e ő ebbe a csapatba a Hepp-kupában, mert, ha csak a kispadon ül, akkor inkább dolgozna helyette. Ráadásul a kupadöntő első meccse is a Szekszárd volt, ahová már eljött két menő spíler az NB I-es gárdából.

Nem voltam ott, így nem tudom, hogy mi volt kérdésére a pontos válasz, de nem utazott el a döntőre. A győzelem után kapott érmet a hétfői napon, hogy a szerdai soproni keretbe már ne nevezzék. Itt tartunk most. Beszéltünk róla, sok okosat nem tudtam mondani neki. Egy lemondás, az lemondás, az atyai szív pedig elfogult. Ez a bejegyzés pedig inkább a történelemnek szól, hogy pár év múlva emlékezzek sportpályafutásának egyik sarokkövére. Kissé önző módon remélve, hogy nem az utolsóra.

Most látom, hogy az ezt megelőző cikk pont arról szólt, hogy november végén 4 hármast is bedobott a Hepp-kupa-menetelés első meccsén az Ajka ellen. Innen juttatták el a kispad végére. Ha az elmúlt 14 évet is nézem, akkor nyugodtan kijelentem, méltánytalanul.

Tovább


Laura az UMSL "Évtized csapatában"

Hatalmas elismerésben részesült Laura. Volt egyetemén beválasztották az "Évtized csapatába". Hat játékos kerülhetett be, a kezdő ötös és egy hatodik ember. A lányomat hátvéd poszton jelölték. Megható büszkeséggel nézem az amerikai cikket, amelyben ott szerepel a neve és legfontosabb statisztikai adatai.

UMSL Szörényi Laura Évtized csapata

Ahogy írják, az érintett edzők és programokhoz közel állók megkérdezése után alakították ki a csapatot. 

Egyelőre keresgélem a szavakat, pedig már-már hozzászoktam, hogy Amerikában megsüvegelik az adott közösségért sokat dolgozókat, sportolókat. Jól esett, ez tényleg egy örök emlék lesz, amelyet tisztelni lehet. Azt teszem.

Tovább


Ez a különbség a piros és a zöld csoport között

Régi játszótársak ellen készülődhetett Laura. A Csata DSE Hepp-kupát játszott a KLKS ellen. Az ellenfélnél 3 játékost ismertem meg, akikkel kenguru, gyerek és serdülő meccseken gyűrkőztek egymással. 15 évvel ezelőtt a KLKS még 30-40 pontot vert rá lányom akkori csapatára, felnőtt (már serdülőben is) korban viszont fordult a kocka. 144-44 lett a mérkőzés végerdménye, amely inkább idézte a gyerekkori nyomasztó fölénnyel megvívott mérkőzéseket.

Csata DSE Szörényi Laura KLKSLaura 19 pontot ért el, közte 3 hármast, de a munka utáni szellemi fáradtság érződött rajta, ma elég pontatlanul célzott, főleg középtávolról. Ez van, így is csapata 4. legeredményesebb játékosa lett, ami szép teljesítmény.

Most jön másfél hét pihenő, hogy 25-én Győrben játsszák le első idegenbeli NB I/B-s derbijüket.

Tovább


A pontkirálynő

14 perc alatt 15 pont úgy, hogy 24 percet a padon ücsörgött, nem rossz teljesítmény. Addig az NB I-ben játszó fiatalok játszottak a Bajával, vezettek is 10-15 ponttal. Laurát a 24. percben küldték először a pályára talán mert az ellenfél beállt zónázni. 

Ki tudja miért, talán a 6 év amerikai távollét ismeretlensége, de a bajai edző hagyta Laurát dobni. Messziről, de hagyta. Az egyik dobása előtt a lányom még ki is nézett az ellenfél padjára, hogy jól látja, nem támadják meg, ez valami vicc? De nem, csak álldogáltak a behátráló magas ember mögött. Akkor parancsolj kérlek, tartott egy egész jó dobóedzést, 4/7-re alakítva hármasstatisztikáját. 12 ponttal 4 perc alatt csapata legeredményesebb játékosa lett. 

Utána már kirendeltek rá egy játékost, de ennek meg a bemozgás utáni faultolás lett a vége (az egyik betörés simán bemehetett volna). A végére összejött 15 pont, ha egyszer így, akkor így, láthatta, akinek látnia kellett. 

A Csata DSE simán nyert a Baja ellen 17 ponttal, ezzel 2-1-re javítja statisztikáját.

Tovább


Szomorkás beszámoló

Azt tudjátok, hogy szűkszavú szoktam lenni, ha vereségről van szó, pláne, ha Laura nincs a középpontban. Így volt ez az NB I-es tagságra pályázó BKG ellen. 19 pontos vereség úgy, hogy minden a 4. negyed elején dőlt el, de már addig sem volt rózsás a helyzet.

Lorkának az NB I-ben készülő fiatalokkal nincs meg az összhang, pl. ők ismerik a saját figuráikat, a lányom pedig nem. Az improvizálásból pedig egy erős csapat ellen nem sok jó jön ki. A végén azért összeszorgoskodott 5 pontot, miután labdához jutott, de ezzel csak kozmetikázni tudták az eredményt a végén. Ennyi elég is lesz erről a meccsről.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek