Megvan az új csapat, két érkezővel. Egy újonc, Breanna Diestelkamp csatlakozott a Tritonokhoz. Különleges története van. A bajnokság legjobb csapatában, a Druryban játszik ugyanis egy másik Diestelkamp, csakhogy ő mix, azaz félig fekete lány. Breanna viszont kimondotta világos bőrű. Pedig egy családról van szó. Érdekes lesz, hogy miképpen meccselnek egymás ellen.

Breanna magas és még növésben van.

Ezt Laura mondta, mert tavasszal még alacsonyabbnak tűnt. Hivatalosan 6,2-nek, azaz 187 centisnek mondják, de ugye még fejlődésben van. Szép jövő előtt állhat, mert gimnáziumi videói szerint simán eldobja a hármast is, de azért a mozgása centeres, miközben sok blokkot is kioszt. Hogy miért nem a nővére csapatához került, talán a következő hetekben megtudjuk.

A másik lány irányítónak jön. A divizio I-ből érkezik, fehér és állítólag sokat passzol. Játszani még nem látták a többiek, de már ismerkednek vele. Nem is túl alacsony, mint amilyen Sammy volt. A fotón jobbra alul, Laura előtt látható. Danielle Berrynek hívják. Az előző bajnokságban megsérült és kevesett játszott. Az azt megelőző szezonja viszont jó volt. 7,2 pontátlag, 62 gólpassz és 48 labdaszerzés. Ez utóbbira nagy szükség lesz az UMSL-nél. A gárda, az EIU a 2017/18-as évadban 3-26-os mutatóval rendelkezett. Legutóbb 11-18-cal zártak, ekkor 8 meccsen tudott játszani.

UMSL

Kitették a szezon menetrendjét is. A lányok már tudtak róla, de most végleg megerősítették, hogy decemberben Puerto Ricóba mennek két meccset játszani. Nagyon örülnek neki, 5 évente jutnak el ilyen helyre. Laura pont elcsípte.

Apropó Laura, már egy kicsit játszogattak, csak visszafogottan, de azt mondja, hogy teljesen rendben van a lába, semmi zavarót nem érez. Ha Derrick Rose-nak is másfél év kellett a térdsérülés utáni teljesértékű visszatéréshez, akkor mi sem sietünk sehová és a suli is nagyon fontos. Egy mestert várunk haza 2020-ban.