26 pontos győzelem és váratlan feltámadás a Tritonoktól. Nem akarok nagy jelentőséget tulajdonítani jelenlétünknek, de a mostani szezonban először tudott nyerni az UMSL. Három zakó után ez már nagyon kellett. Más kérdés, hogy az elmúlt 9 szezonban egyszer sem kaptak ki a hazai nyitómeccsen. Ehhez persze ellenfelet is tudni kell választani, a Pardue ilyen volt, de azért nem voltam nyugodt szombat délután. A vendégek ugyanis 1-1-re álltak, két szoros meccset játszva olyan csapatokkal, amelyek közvetlen riválisok a GLVC-ben.

UMSL

Most is zökkenőkkel indult a találkozó, az első negyedben még az ellenfél ment 3 ponttal. Utána azonban jött egy 15-2-es hazai rohanás és minden kisimult. Lathrom, a csapat újonc irányítója ihletett formában dobott, 5 hármast vert be és a többiek is jó teljesítményt nyújtottak.

Laura neve mellett 8 pont és 7 lepattanó állt,

de kiosztott három gólpasszt is. Volt blokkja és labdaszerzése is. Mindössze a dobásbiztonságon kellene javítani, ha ez rendben lett volna, akkor bőven túllépett volna a 10 ponton. Sebaj, ami a fontosabb, hogy rendben érzi a lábát. Semmi fájdalom, semmi bizonytalanság a kapott 31 perc alatt. Talán még az ütés elleni lábvédőket is felveszi legközelebb, ezt eddig babonából nem tette.

Hétfőn kemény meccs jön, egy sokkal erősebb csapat ellen lépnek pályára, a papírforma az ellenfél mellett szól. Ha azonban Laura lassan eléri korábbi sebességét, rizikóvállalását, akkor akár reménykedhetünk. Halad az úton és ezt jó közelről látni.