Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Izgulunk, a jövő héten már meccs

Október 25-én játsszák a Tritonok az első szezonbeli meccsüket. Igazi edzőmérkőzés lesz, se közvetítés, se statisztika, még a bíróban sem vagyok biztos. Egy jukóval, azaz 2 éves főiskola csapatával mérkőznek meg. Sokat nem tudok róluk, de utána meccselnek még a szomszédos Washington Universityvel is.

UMSL

A WUSHU azért érdekes, mert tavaly, már Laura nélkül, simán kikaptak tőlük pedig a Washington divízió III-as csapat. Igaz, ott a legjobbak közé tartoznak. Az amerikai sportrendszerről már sokat írtam. Ők azért játszanak a harmadosztályban, mert egyszerűen korlátozott mennyiségű pénzt szánnak a sportra. Megtehetik, hiszen az egyetem tanulmányi szempontból országos, sőt világhírű. A tavalyi amerikai ranglistán 23-ak voltak, lényegében a Harvarddal, Yale-lel, MIT-vel vannak egy szinten. Méregdrága suli.

Természetesen féltő izgalom van bennem. A minap két csapatra osztva edzettek. Csak az "öregek" látták, hogy a kezdők és a cserék játszottak egymás ellen - legalábbis ezt mesélte Laura. Ő a jobbak között volt, "nagyon elvertük őket" jött a gyorsértékelés. Azt mondja, sok új dolgot csinál, de a védjegyének számító erőszakos betöréseket még visszafogottan próbálgatja. Megértem.

Mindent csak akkor, ha tökéletesnek gondolja.

Arról már nem is beszélve, hogy novemberben a helyszínen "ellenőrzöm" az állapotát. Remélem, mindenki számára szórakoztató lesz.

Tovább


Lauráék megszerezték a harmadik helyet

Laurával a csapatban harmadik lett a kosárlabdacsapat az UMSL házi úszóversenyén. A viadalt az úszók szervezték olyan csapatépítő-tréning jelleggel. Több számba is rajtkőre álltak a különböző sportolók. Alex és Laura vezetésével a kosarasok a 4x25-ös hátúszóváltóban tudták megcsípni a dobogót.

A gyorsot, amely 4x50 volt inkább hagyjuk, maradjunk annyiban hogy Alexa a második hosszon már sokkal inkább Ericre, az angolnára emlékeztett, mint Egerszegi Krisztinára.

Laura azonban egy diadalban is benne volt. A mixváltóban, amelynél fiú-lány és sportági vegyescsapatok mellúszásban versenyeztek már simán nyertek. Csak jól jött a 3 év óvodai úszóedzés!

Tovább


Hatodik helyen az UMSL

Hatodik helyre sorolták a szokásos év elejei rangsorban a tavaly 4 közé jutott Tritonokat. Mint ismert a GLVC, azaz a konferencia erősorrendbe állítja a gárdákat. Pontosabban az edzők szavaznak. Ez alapján az első helyre a Lewis került. Mindez azért érdekes, mert az előző szezonban nem ők voltak a legjobbak, sőt, még a döntőbe sem kerültek be. Ami mellettük szól, hogy itt játszik egy 182 centis center, Jessica Kelliher, akit viszont országos szinten is jegyeznek. Kicsit Barta Brigire emlékeztet, de a csatás lány izmosabb volt. Talán miatta gondolják úgy, hogy idén a Lewis lesz a bajnok, a 14 edzőből 7-en vélekedett így. A második, a mindig esélyes Drury, szerintem ők a favoritok már csak azért is, mert az év újoncát is ők adták az előző szezon végén.

UMSL Tritons

A Tritonok a hatodik helyen állnak 127 ponttal, ami érdemi előrelépés. Amikor 2 éve Laura érkezett még a 100-at sem érte el ez a mutató. Az UMSL honlapján a rangsort ismertetve azt is kiemelik, hogy

Laura visszatér.

Megemlítve, hogy benne volt a bajnokság harmadik csapatában és 14,2 pontot ért el a 2016/17-es szezonban. 

A helyezés hízelgő, hiszen kiöregedett a csapat domináns, 191 centis centere, a csupaszív négyes, Shawnta, és a kiváló pöttöm irányító Sammy is. Helyére úgy tűnik sikerült megfelelő kicsit igazolni, míg a center ponterejét Laurának, Shawnta küzdeni tudását pedig egy első osztályból érkező lánynak kellene pótolnia.

A helyzet tehát nem reménytelen, sőt! Márciusban a legjobb 4-ig jutott a gárda, onnan viszont már csak egy lépés a döntő. Miért is ne, ehhez csak 12 csapatot kell a végén megelőzni.

Tovább


Jönnek a meccsek, vettünk két jegyet

Az első idei hivatalos mérkőzés november 9-én lesz, de előtti még vannak olyan edzőmeccsek is, amelyekről nem készül statisztika. Zártkapus gyakorlásnak mondanám ezeket. Október 25-én egy NJCAA-gárdával játszanak. Ennyi a biztos, de lesz még legalább egy további felkészülési játék is.

UMSL TritonsAz előszezonnak hivatalosan hétfőn lesz vége, utána megkezdődhetnek az edzők által is felügyelt csapatedzések. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kevesebb lesz a futás és a konditerem, hogy a labda vegye át a hatalmat. Utána derül ki, hogy az edzők elsősorban kikre számítanak. Pár nap és sejteni lehet a kezdő ötöst és valószínűsíteni az aktív rotáció tagjait.

Írnék okosakat, de nem tudok biztosat. Tavaly ilyenkor simán hátradőltem volna, de most más a helyzet. Mindenesetre bízakodva vettünk egy nagy levegőt, de főleg két repülőjegyet, és a csapat három meccsét már kint tekintjük meg.

Novemberben utazunk.

Remélem élvezni tudjuk majd a mérkőzéseket. Még sosem láttuk Zsuzsával Laurát egyetemi csapatban előben játszani. Megérdemelnénk.

Tovább


Új csapat, új remények

Laura nem szokott coelhos idézeteket irogatni a különböző közzésségi médiás felületeire, de most megtette. "The comeback is always stronger than the setback." A tavalyi sérülés után ez most nem tűnik unatkozó csajos csöpögésnek, sokkal inkább elszántságnak. Erre az évre megfelelő mottó lesz.

UMSL

Amúgy keményen gyűri, hogy utolérje magát. Már mindent csinál, amit eddig tudott, de az agya még lassítja, ezt kell leküzdenie. Meg azt a mandulagyulladást, amely a hét elején tört rá. Antibiotikum, 2 nap pihenő, hogy utána ismét a többiekkel legyen. Amerikában nem lehet sokáig otthon kúrálgatni magadat. Nem értek vele egyet, de ez van.

UMSL

A legújabb videókon már ő is fut fel a hegyre, vagy gyötri magát a füves atlétikai pályán. St. Louisban szép az idő, 25 fok körül van. A kérdés már csak az, hogy november elején milyen nap süt le Laurára. Ha azzal segíteni tudok, akkor a végén még meggyőzöm magam egy szezon közbeni repülésről is.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek