Október 25-én játsszák a Tritonok az első szezonbeli meccsüket. Igazi edzőmérkőzés lesz, se közvetítés, se statisztika, még a bíróban sem vagyok biztos. Egy jukóval, azaz 2 éves főiskola csapatával mérkőznek meg. Sokat nem tudok róluk, de utána meccselnek még a szomszédos Washington Universityvel is.

UMSL

A WUSHU azért érdekes, mert tavaly, már Laura nélkül, simán kikaptak tőlük pedig a Washington divízió III-as csapat. Igaz, ott a legjobbak közé tartoznak. Az amerikai sportrendszerről már sokat írtam. Ők azért játszanak a harmadosztályban, mert egyszerűen korlátozott mennyiségű pénzt szánnak a sportra. Megtehetik, hiszen az egyetem tanulmányi szempontból országos, sőt világhírű. A tavalyi amerikai ranglistán 23-ak voltak, lényegében a Harvarddal, Yale-lel, MIT-vel vannak egy szinten. Méregdrága suli.

Természetesen féltő izgalom van bennem. A minap két csapatra osztva edzettek. Csak az "öregek" látták, hogy a kezdők és a cserék játszottak egymás ellen - legalábbis ezt mesélte Laura. Ő a jobbak között volt, "nagyon elvertük őket" jött a gyorsértékelés. Azt mondja, sok új dolgot csinál, de a védjegyének számító erőszakos betöréseket még visszafogottan próbálgatja. Megértem.

Mindent csak akkor, ha tökéletesnek gondolja.

Arról már nem is beszélve, hogy novemberben a helyszínen "ellenőrzöm" az állapotát. Remélem, mindenki számára szórakoztató lesz.