Laura nélkül gondolta megnyerni a Maryville elleni sorsdöntő meccset a Tritonok edzője. Idegenben játszottak, csak a győzelem adott volna esélyt a 8-as rájátszásra. A hazaiak sokkal esélyesebbek voltak, hiszen masszívan pozitív mérleggel álltak az UMSL negatív mutatójával szemben.

Egy negyedig reménykedhetett a sikerben az UMSL-szakvezetés. Utána az alapszakasz 5. helyén álló Szentek mészárlást rendeztek a 11. és 15. perc között. 18-6-os futást produkáltak. Ezk után csak a kapaszkodás jutott a mieinknek. Hol közelebb, hol távolabb voltak a Maryville-től.

Laura a 17. percben állhatott be, 4 percet játszott, de őszintén szólva nem tudott segíteni.

Sajnálom, de várható volt, hiszen ebben a szezonban nem találta a ritmust. Volt 3-4 jó meccse, de olyan, amely után csettinteni tudtam volna, talán csak egy. Minden bizonnyal ebben a 2017 novemberi súlyos sérülése játszott közre. Már annak is örültem, hogy idén visszatért és 26 meccsen pályára tudott lépni. A dinamika hiányzik a játékából. A korábbi, mindent elsöprő, szívszaggató betörések erőtlenebbnek tűnnek. A távoli dobások mozgása sem állt össze.

UMSL  Maryville

Májusban diplomát kap és addig még sokat kell tanulnia, de döntéseket kell hoznia kosárlabdaügyekben is. Például, hogy Amerikában, vagy inkább itthon tesz kísérletet a régi önmagának visszaépítésre. Látok rá esélyt, az OKC-sztár, Paul George is 2 szezonon át küzdött önmagával, hogy újra a régi legyen egy hasonló sérülés után. Hasonló cipőben járt Derrick Rose is. Mindkettőjüknek sikerült. Pozitív példa tehát van, de hozzá hit és türelem is kell. Még simán el tudok képzelni egy egyéves mesterképzést az UMSL-en, de ha mást dob a gép, azzal sincs gond.

Mindezt már a meccs szünetében, 12 pontos hátránynál leírtam, hogy ne lehessen elfogultsággal vádolni. Azt azonban tisztázzuk, hogy csak magamnak engedem meg a vele szembeni kritikát és megtartom a féltő aggódással vegyes drukkolás privillégiumát is.

Végül a Maryville simán hozta a mérkőzést, az UMSL pedig nem jutott a rájátszásba. Az egész szezont tekintve ezt nem is érdemelték volna meg, nyerhető meccseket buktak el olyan simán, hogy az már szinte fájt. Majd jövőre - írnám, de semmit sem akarok elkiabálni. A májusi diplomaosztóra készülünk és bízunk a "cum laude" minősítésű végső bizonyítványban is. A filmekből ismert kalapdobálás élményét pedig, minden előjel szerint, a helyszínen is megtapasztaljuk majd.