Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Új menedzser érkezett

Az idei szezont tényleg komolyan veszik a női kosárlabdázóknál is. (Nem mellesleg a teniszezők most nyerték meg a MEC-konferenciát, azaz a bajnokságukat, így májusban mehetnek az országosra.)

A jobb szereplés érdekében Lauráékhoz is érkezett egy új menedzser.

A kimondottan kedves diáklány a csapattagok minden kívánságát lesi, ami az edzéseket és meccseket illeti.

Ő hozza törölközőket, viszi el az izzadt mezeket, rendezi a kulacsokat, stb. A játékosoknak tehát tényleg csak a mérkőzéssel, a győzelemmel kell törödniük.

Persze ezt nem pusziért csinálja. Amerikában bevett dolog, hogy a diákok dolgozhatnak a campuson. Ezért cserébe elengedik a tandíj egy részét, magyarán így fizetik ki őket. Ezt a lehetőséget nem mindenkinek adják meg, tehát ki kell érdemelni. Ashley is ennek a rendszernek a keretén belül került a csapathoz. Az alkalmazását azonban az egyetem vezetése hagyja jóvá, azaz ezzel is támogatják a női kosárlabdázókat.

Tovább


Fotó a régi teremből

Ha nem mondtam volna, akkor két kétezres terem áll a WVSU sportolóinak rendelkezésére. A tavaly épült újról mutattam már felvételeket, de Lorkáék a minap a régiben gyakoroltak. Ennek apropóján az Instagramra is kikerült egy fotó. 

Amikor itt jártunk, mi is megnéztük. Legalább fél évszázados, de ahogy mondanánk, elég sok magyar csapat duzzogva elfogadná. Ha az egykor legendás Honvéd-csarnokra és Puskás Artúrra gondolok, akkor ez nem is kérdés. Nem szar no...

Ide ugyanis biztosan befér vagy 2000 ember, csak a padok olyan oldszkúlok, és az is látszik, hogy már több újrafestést is megért a terem.

Egy meccsrészlet a Laura előtti időkből:

Különben tényleg impozáns ahogy az újat mellé építették, egy rövid folyosón lehet átmenni a csili-vilibe. A meccsek ebben lesznek, az első hivatalos otthoni derbire november 13-án kerül sor.

Tovább


Csütörtöktől minden megváltozott, megkezdődött a hivatalos szezon

Azért elég fura dolgokat is csinálunk - mesélt az első olyan edzés után Lorka, amelyen a coach már hangos szóval irányította a gyakorlást. Ezeket azonban a csatás fegyelmezettségben nevelkedett lányom nem éli meg nyűgnek. Mint mondja,

azért van, hogy ezeket az újdonságokat is elsajátítsa.

Azonban arra valóban vágyik, hogy mindezeket megbeszélje Krisztával. Például a szokatlan szempont szerint végrehajtandó letámadásos védekezést. 

Ez most így hogy?

Ha a csúcson lévőt megverik, akkor azonnal segíteni kell menni és közben elfordulni. Ebből néha futkosós kavarodás keletkezik. Az sem teljesen világos számára, hogy elhagyván emberét az miért maradhat 1-2 másodpercre teljesen tisztán. Nagyjából eddig értettem a taktikai problémát, innen tényleg Kriszta értelmezései és jó tanácsai jönnek.

A srácoknak tetszik

Amcsiban szokás, hogy a fiúk vagy akár más sportágak játékosai is megnézik az edzéseket.

A kosaras fiúk szerint sokkal egységesebbek, mint tavaly voltak.

Szerintük erősebbek az előző szezon gárdájánál még akkor is, ha "csak" három új játékos érkezett. Viszont köztük van Lorka is, és ez nem kevés, sőt.

Tovább


Miamiba mennek játszani

Sajna nem abba a Miamiba, hanem az ohioi Oxford városában található Miami Egyetemre lesz a kirándulás november 6-án. A helyi iskola csapatával játszanak edzőmeccset, ami nem lesz piskóta, hiszen divizio I-es gárdáról van szó. Ez lesz az első olyan találkozó, amelyik bíróval, órával történik, de sem a bajnokságba, sem rangsorba nem számít be. 

Scrimmage game-nek hívják az ilyen meccseket. Arra jók, hogy megnézzék, mennyire szoktak össze a lányok.

Hivatalosan amúgy holnaptól, azaz csütörtöktől ér véget a "néma edző" időszak, de már ma gyakorolták az alapfigurát.

A coach még mindig nem ereszthette ki a hangját, de szeme villanásai már irányt szabtak a játékosoknak.

A szezonnyitóig még van két futóverseny, az egyik pont ma, szerdán. Charlestonban kellemes az idő, süt a nap és 19 fokot mérnek, ráadásul a táv is eggyel kevesebb, mindössze 3 mérföld lesz.

Tovább


Edzés reggel 6-kor

Van úgy, hogy az ember ziccerből is homályt dob. Különösen akkor, ha a terem foglaltsága és a sűrű társadalmi programok miatt hajnal 6-ra rendel el gyakorlást az edző.

Amikor én még kis srác voltam

Nagyon együtt éreztem Lorkával. Sportos emlékeim köszöntek vissza. 42 éve, a margitszigeti uszoda nyitott 50-ese felett lebegő decemberi páraködben csobbanni a hol hideg, hol meleg medencébe, gyerekpróbáló dolog volt. Másodosztályú úszóként ugyanúgy, mint Verrasztóék, hosszú kilométerek teljesítettem a reggel 6-kor kezdődő edzéseken.

3000 gyors oda 5-ös, vissza 7-es levegővel, aztán már mehettek is - kaptuk az egyórás edzésadagot Kolossa Pista bától. Ezek voltak a minialapozások, hogy délután könnyebben menjen a 60x100 gyors időre. Túléltem, de a hajnali úszás nem lett a barátom.

Egy emlék Sopronból, kenguruként a gyerekmezőnyben

Gondolom futottatok - kérdeztem a lányomat a fenti tapasztalat okán. Dehogy, páros gyakorlatok voltak, sejtheted milyen eredménnyel - jött a válasz. Sejtettem, hiszen - és ez már kosaras emlék 11 évvel ezelőttről - a 8.30-ra kiírt kengurumeccsek is komoly kihivást jelentettek a jó alvókával rendelkező Lorkának.

Sebaj, ha ez kell a november 13-val kezdődő bajnoksághoz, akkor legyen. A lényeg, hogy előbbre lépjenek a tavalyi helyezéshez képest, amivel annyira nem voltak elégedettek. Lám, lám, nem véletlenül igazoltak az öreg Európából egy csatás spílert.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek