Két oklevél fotóját küldte el Laura pénteken. Ezek azt tanúsítják, hogy a gyakorlatban végzett az UMSL alapképzésén, azaz diploma vár rá május 18-án. Nem is akármilyen,

cum laude,

azaz dicséretes teljesítménnyel. A gépelés közben is kihúzom magam a büszkeség okán, még akkor is ha se ö, se é betű nincs a nevében.

UMSL  oklevélAz mondjuk érdekes, hogy ezt a két oklevelet már előre átadták, de a diplomájára még két hétig várni kell. Mindenesetre már komoly papírjai vannak arról, hogy pr- és reklámszakember. Nem együtt, hanem külön külön. Nagyjából olyasmi ez mintha egy TF-t végzett egyetemista kapna egy papírt kosárlabda edzői végzettségéről és a sportmenedzseri tanulmányairól is. A diplomája pedig üzleti kommunikációról szól majd.

UMSL  oklevélAmúgy már készülődünk, másfél hét múlva felszállunk a philadelphiai járatra, áhhh, Boeing 767 valamikor a 20. század végéről (köszi AA), de a kalapdobálás kedvéért kibírom a központi filmet és a fapados zeneszolgáltatást, hogy utána már diplomával a hátizsákban, együtt jöjjünk haza. Diplomás nagylány, de ezzel még nincs vége. Már lázasan végezzük a papírmunkát, Amerikában is van ilyen, hogy 2020 májusában egy hasonló, de mesteri certificate-t tudjak megosztani. Visszafelé mondjuk az üzleti osztályon utazva, ahogy a végzettséghez illik? Elkezdek gyűjteni rá!