Amerikában mindenről vezetnek statisztikát és a listákat közzé is teszik. Érthetően, rendszerezetten. Laura előkelő helyen szerepel az egyik fontos mutatóban.

A büntetődobó-listán az 5. helyen található, 10 meccsen 34 büntetőből 29-et értékesített és ez 85,3 százalékos átlagnak felel meg.

Ebből is látszik, hogy dobásbiztonsága fejlődött, a legutóbbi meccsen pedig már jónak láttam a mozgáskoordinációját is. Senki ne értse félre, ahhoz mérem, amilyen volt! Dinamikus, de mégis ütemtelen megindulásai ugyanis komoly terhelést jelentenek a lábaknak.

UMSL  statisztika

A Tritonokat mások is képviselik ezeken a listákon. A csapat egyik erőssége, a 182 centis Alex pl. első a lepattanók megszerzésében, és labdaszerzésben is az 5., míg az idei pontfelelős Ariel a 6. a pontátlagban. Teljesítménye nagyjából megfelel Laura 2 évvel ezelőtti számainak. Labdaszerzésben Kaitlynn tudott még elcsípni egy 8. helyet.

Ezek persze csak számok, a lényeg, hogy meglegyen a rájátszás abban a bajnokságban, amelynek első három csapata nagyon erősnek tűnik és az UMSL számára idén a legjobb 8 megcsípése lehet a reális cél.