31 pont Lorkának és létfontosságú győzelem idegenben a Wise ellen a mérges darazsaknak. Ezzel a sikerrel megvan, hogy a rájátszás első körében otthon játszik majd a WVSU. Az utolsó fordulóban dől el, hogy a 6., 7., vagy a 8. helyen végeznek az alapszakaszban.

A 8. hely szinte kizárt. Csak akkor következhet be, ha rosszul ismerem a versenykiírást és az egymás elleni eredményeket számolják pontegyenlőség esetén (százalékot számolnak, de ez mindegy).

Ami játszik, az a 6. vagy 7. hely

7. helyen akkor végezne a csapat, ha kikapnak a Charlestontól és a jelenleg 7. Urbana nyerni a listavezető West Liberty elle, ráadásul idegenben.

Minden más esetben megőrzik a 6. helyet. Ez pedig azt jelentené, hogy a bajnokság utolsó előtti helyezettjével kezdenék a rájátszást. Ami fontos, hogy hazai pályán.

Mi az esélyek?

Mondjuk a jelenleg 11. helyem álló Wesleyen nem rossz csapat annak ellenére, hogy 4 győzelmük van. Ott játszik a tavalyi év újonca, aki a szezon elején sérült volt, így sok nyerhető meccset elbuktak. 2016-ot nullla, azaz 0 győzelemmel kezdték.

A mérges darazsak kétszer is nyertek ellenük, idegenben 6, otthon 5 ponttal. Nem lenne sima a mérkőzés.

Ha a 7. helyről kezdenék a rájátszást, akkor a Shepherd jönne. Hm, otthon magabiztos 18 pontos győzelem volt, de idegenben fájóan széteső játékkal 13 pontos vereség. Kellemetlen ellenfél a Shepherd. Nem túl magasak, de futnak és kiméletlenül mennek előre. Ráadásul ismerik a WVSU gyenge pontját, azaz képesek zónázni.

Jön a charlestoni Fradi-Újpest

Egyelőre ennyi gyorsértékelésnek. Szombaton városi rangadó a másik egyetem csapatával. Az otthoni zakóért és a renoméért jó volna visszavágni.