10. hely az alapszakaszban és kiesés már az első körben - ez volt a WVSU sorsa tavaly. Akkor a 7. helyezett Glennville ütötte el őket a 8-as döntőtől egy elég sima meccsen. A 10. hely okán ugyanis idegenben kellett játszani.

Reális álom a Elite Eight

Idén más a helyzet, 8. hely (jobbra számítottam) és ez a hazai pályát jelent az első körben.

Az ellenfél az az UVa-Wise lesz, akiket pont csütörtökön vertek meg idegenben 10 ponttal a mérges darazsak.

Laura azon a meccsen 31 pontot termelt.

Milyen erős a Wise?

Egy szóval? Verhető! Bővebben? Kellemetlen, viszonylag nagytestű centerekkel is rendelkező gárda. A pontjaikat azonban két kisebb játékos dobja. Az egyikük, Blair Harding 11. a pontlistán, 14,9-es átlaggal. Sőt, tavaly benne volt a konferencia első csapatában is.

A dobólistán Laura 16,2-es átlaggal a 7.

Győzelmeiket leginkább otthon szerzik, ez a meccs viszont Charlestonban, azaz nekik idegenben lesz. Nyerni idegenben csak az utolsó és az utolsó előtti helyezett ellen tudtak. A WVSU otthon, még tavaly, 26 ponttal nyert ellenük.

És utána?

Legyünk optimisták és induljunk ki abból, hogy nyerünk. Nos, akkor az országosan is rangsorolt, ligaelső jön, azaz a West Liberty. Csakhogy őket már legyőzték Lorkáék és az idegenbeli vereség is 10 ponton belül volt.

Ennyire azonban ne szaladjunk előre. Szerda hajnalban nem alszom, hiszen a mérkőzés a legjobb 8-ért magyar idő szerint hajnal 1-kor kezdődik. Már most remeg a gyomrom...