Baromi gyenge voltam matekból. Maradjunk annyiban, hogy az érettségi 1979-ben nem volt megugorhatatlan feladat, ha az ember droid módjára bemagolt néhány képletet.

Így lett meg a kettes.

Lorka ebben nem rám ütött. Szerencsére. Mára már lesajnálóan értekezik tudásomról. Joggal. Történelemmel pedig nem illik visszavágni, hiszen

ő négyest kapott belőle a tavalyi érettségin.

Mindez azért érdekes, mert Amerikában is tanul matekot. Mit tanul, élvezi.

Sajnálja, hogy nem járhat valódi órákra

Online órára jár, pontosabban néz, hiszen a feladatokat videón kapják meg. A tanár szintén így magyaráz, majd feladatokat küld emailen. Ezek abszolválása heti 3-4 órát vesz el az életéből. Az már csak hab a tortán, hogy legutóbb beszélgetésünk közben oldotta meg a szerdára beadandókat. 

Apa, neked ez egy rémálom volna, mert egy hét alatt sem értenéd meg a dolgokat.

Tudod mi az a nevezetes azonosság? - intett le, amikor kevésnek véltem a matekre fordított heti időt. Ezen elgondolkodtam, a nevezetes izét aztán megnéztem a Google-ban és arra jutottam, hogy igaza van.

Így már nem is tűnik olyan könnyűnek a WVSU 

Ezt mi sem mutatja jobban, hogy csapattársai naponta küzdenek a számokkal, gyökökkel, meg vonal alatti területekkel. (Ok, Jill barátnő kap segítséget, ha már nagyon megszorul egy feladattal)

Mit mutatnak a dolgozatok?

Amúgy kapott már jegyeket is, pontosabban osztottak ki teszteket. Ha jól értettem, akkor kettő hibátlan lett, kettőben pedig 1-1 pont úszott el apró figyelmetlenség miatt. Magyarán ötösnek tűnik ez a tantárgy is. A nagyob kihívást jelentő angolról majd holnap...