A következő meccsre koncentráljunk, ami megtörtént, azon ne bánkódjunk - ez az amerikai szemlélet és szerencsére Lorkára már kezd átragadni. Én azonban a kádári rendszerben szocializálódtam, erre pedig alaposan rányomta a "mi lett volna ha" és az "úgy sem tudunk rajta változtani" mondatkombója.

De kész, vége, haladjunk a korral a lányom kedvéért, így erőt merítek a számokban jól megmutatkozó részsikerekből.

A negyedik játéknap után vessük pillantásunkat a statisztikákra!

Mindjárt mosolygósabban látjuk a jelent.

Benn az első tízben

Itt mindenre van adat, de tényleg. Kedvencem a winning streak, azaz a nyerő széria. A szombati vereség miatt ez most nem érdekes számunkra, de Laura 20 dobott pontja annál inkább.

Ezzel a szezont tekintve feljött a 9. helyre, 15,8-as átlaggal. Ebben benne vannak az összes, tehát konferencián (bajnokság) kívüli meccsek is. Még jobb helyen áll,

ha csak a bajnokikat nézzük, ekkor a 8., 16,5-ös átlaggal.

Erről az adatról tudni érdemes, hogy csak azokat veszik számításba, akik a bajnoki meccsek 75%-án szerepelnek. Világos, 2-3 jó mérkőzéssel nem lehet arcoskodni.

A számok mögött

A 8. helyet 25 mezőnygóllal, 4 hármassal és 12 büntetővel érte el. Ez utóbbin van még javítani való, de nem vagyok telhetetlen. A listát vezető lány amúgy 23,5-ös átlaggal rendelkezik.

Mérik azt is, hogy ki milyen hatékonyságból dob a mezőnyből. Itt

Lorka a negyedik, 0,521-es mutatóval, tehát több mint minden második dobása kosár lesz.

Az első helyet 0,737-tel tudja magának a tavalyi bajnok centere.

Még egy érdekes adat. A hárompontosakat 0,706-os átlaggal vezeti egy shooter.

17 dobásából 12 volt jó.

Az ilyen játékosokról tudni kell, hogy nekik szinte nincs is más dolguk, csak kívülről dobni. Nem kell betörjenek, védekezésben többnyire a leggyengébb támadót kapják. (Olyasmi, mint az NBA-ban Ray Allen volt.) A WVSU is szerződtetett már a következő szezonra egyet. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy jó 4-esre nagy szükség lesz. Lexi ugyanis jövőre végez.

Itt, mármint a hárompontosoknál, csak azokat veszik figyelembe, akik legalább meccs/2 hármast érnek el. Hmm, ha mondjuk a bajnokság végén Lorka is szerepelne ezen a 10-es listán. Na, milyen pozitív lettem a végére?