Azért sem örülök a Urbana ellen egy ponttal elvesztett meccsnek, mert 4-4 lehetett volna a győzelem-vereség mutató. Ez pedig jól jött volna karácsony előtt. Addig ugyanis jön két olyan mérkőzés, amelyek kevés sikerrel kecsegtetnek. Mindjárt vasárnap, 13-án egy remek formában játszó divízió I-es csapathoz látogatnak Lorkáék.

Northern Kentucky

Még leírni is borzongató, hogy az első osztály jelenlegi 82. helyezettje ellen lépnek pályára. Ahogy szokták mondani ez már egy másik kávéház. Divízio I-ben aki bent van az első 100-ban az magyar élcsapatok szintjén játszik. Mindenesetre 6-2-es a mérlegük és augusztusban Costa Ricában voltak felkészülési tornán, ahol a honlapjuk szerint megverték a házigazdák válogatottját. Hm...

Miről ismerszik meg egy ilyen csapat, miben jobb pl. a WVSU-nál? Egyszerű a válasz. Mind a 12 játékosuk kifogástalan.  Ennek az az egyszerű oka, hogy itt bővebb anyagi lehetőségek okán 15 játékost szerződtetnek, azaz adnak nekik sportösztöndíjat.

Lorkáénál hatan játszanak teljes sportösztöndíjjal.

Ezen kívül a válogatásnál nem csak a kosártudást, hanem a testi adottságokat is figyelembe tudják venni. Lorka mesélte, amikor a szezon elején egy másik első osztályú egyetemmel játszottak, hogy a kosárlabdáról nem tudtak többet, de mindegyik 5-15 centivel magasabb volt nála. Ha nem ment másképpen, akkor erőből oldották meg a feladatokat.

Geryék is jönnek

Állítólag az amerikai szülei is ott lesznek, hiszen az egyetem alig 1 óra autózásra fekszik lakhelyüktől, Stamping Groundtól. Sőt, azt ígérték, hogy a gyülekezet egy-két tagja is elkíséri őket megnézendő Laurát. Ez mindenképpen jó lesz, mert a gyerkőc szeret szurkolók előtt játszani.

Tudásfelmérés

A kérdés ezek után az, hogy mi értelme egy ilyen megmérettetésnek. Laura számára biztos nagy kaland lesz élesben lemérni egy ilyen csapat játékerejét. Helyre tenni a dolgokat. Belőni saját tudását. Még akkor is, ha csapat szinten macska-egér harc várható. Láttam már olyan meccset, amelyen az első osztályú gárda 151-72-re nyert a WVSU szintjén játszó csapat ellen.

Ha minden igaz lesz élő közvetítés. Akkor pedig a hitelkártyának is szerepe lesz, mit nekünk (Zsuzsa) 10 dolcsi, hogy hd-ban lássuk a 9400 embert befogadó, újonnan épült arénát és benne Szörényi Laurát.