Tiszta NBA, legalábbis ami az utazást illeti. Szombaton, azaz ma, ismét útra kelnek a lányok. Újra Ohio az úticél, 3 óra 17 perc buszozással. A tavalyi utolsó, de az idén egy 5,8-as dobóhátvéddel megerősödött Urbana az ellenfél.

Nehéz lesz

Egy nem túl magas lány mit változtat az erőviszonyokon - tehető fel a kérdés. Sokat, tavaly ugyanis krónikus ponthiányban szenvedtek az urbanai lányok, most azonban rendre 80 dobott pont közelében végeznek. Danie Shafer a legutóbbi két meccsén 31 és 32 pontot rámolt be az ellenfél gyűrűjébe, közte a bajnokéba is. Mellesleg 3 forduló után vezeti a konferencia egyéni ponttáblázatát 25-ös átlaggal.

Ki az a Danie Shafer?

5,8 magasnak írják, azaz 172 centi körül lehet. Agresszív, pattogós, már már kegyetlen kosárlabdát játszik. Ha hagyják, akkor bárhonnan a gyűrűt támadja és hármast is dob.

Tiszta Laura, csak valahogy van benne valami fura könyörtelenség.

Érdekes, hogy egy másik Divizió II-es csapattal jött, ahol viszont csak epizódszerepeket kapott. Az a statisztikákból nem derül ki, hogy miért.

151 pontos zakóval nyitottak

Én sem nagyon akartam elhinni, de minden oldalon az áll, hogy az urbanai lányok 151-72-re kaptak ki egy Divizió I-es csapattól a nyitó meccsükön. Igaz a Ball State jelenleg 121. a ranglistán, ami kimondottan erősnek számít. Ebből az következik, hogy

ha megfelelő nyomást gyakorolnak az Urbana játékosaira, akkor bizony zavarba hozhatók.

Az már egy másik kérdés, hogy WVSU lányai képesek-e erre.

Pontzuhatagra számíthatunk, hiszen az Urbana a MEC-en belül 3. a dobott pontokat illetően, 79-es átlaggal, a WVSU itt csak a 11., érzékelhetően alacsonyabb, 66,3-as átlaggal. Ami azonban a kapott pontokat illeti, itt mi állunk jobban, 5. hely, 67,4-es átlaggal, míg az Urbana meccsenként eddig 88 pontot szedett be, és ezzel utolsók.

Laurán sok múlik

Magyarán, a csütörtöki 25 pont jól mutat Lorkától, de az az érzésem, hogy ismét ennek közelében kellene teljesítenie, mert

a mai meccs nem a védelmek csatája lesz.

Persze ettől még Smith edző még kitalálhat valami csodataktikát az ellenfél üdvöskéjének megfékezésére. Mondanám, hogy meglátjuk, de az előzetes adatok szerint még élő statisztika sem biztos, hogy lesz, így este 8-kor látatlanban szorítunk a lányunkért. Bízom benne, hogy ez is elég lesz. Mi mindenesetre ma sem alszunk.