Történt, hogy a pulykaünnepen a fiú kosárcsapat maradt csak a kollégiumban. A kezdeti közös bohóckodás kissé elfajult és a végén már az egyik poroltó is lekerült a falról, hogy egy égő zacskót eloltsanak.

Az eseményeket rögzítették a biztonsági kamerák

és három srác számára fegyelmi lett belőle. A kezdő ötös tagjairól van szó.

Amerikában az ilyesmivel nem viccelnek,

kirúgással fenyegetik őket.

Utolsó szalmaszálként azonban levelet írhattak az egyetemi vizsgálóbizottságnak és innen érdekes a történet. Kérelmükben nem a cselekményt akarták bagatelizálni, nem másra tolták a felelősséget, hanem olyasmire hivatkoztak, ami nagyon is jellemző az USA-ra.

Arról írtak, hogy honnan jöttek. Fekete gettókból, szlömösödött városrészekből, ahová ha visszaküldik őket, ott a totális lecsúszás, és a bűnözás vár rájuk. Ráadásul igazat írtak. Két srác divízió I-es ajánlatot utasított vissza, csak ne kelljen Clevelandban maradnia. Azt mondták,

ha nem költöznek egy jóval békésebb kisvárosba, akkor beszívja őket a bűnözés határán billegő nagyvárosi élet.

Hát ez is Amerika. Így jobban érthető, hogy az egyetemek jelentős részén miért nincs ereszdelahajam élet, hogy miért élnek inkább a campuson a diákok és sportolók, hogy miért nincs bulinegyedbe rohangálás.

Védik magukat a környezettől és, ne szépítsük, olykor saját maguktól is.

A három srác ügyét pénteken tárgyalták, hétfőn verdikt. WVSU vagy az utca? Bizakodnak. Az utolsó figyelmeztetésben, amely itt tényleg életről és halálról dönt.