Egy agyrázkódást nagyon komolyan vesznek Amerikában. Egy agyrázkódást mi is komolyan veszünk, különösen, ha Lauráról van szó. Történt, hogy a keddi edzésen saját csapattársa könyökölte le Lorkát. Az a lány, aki a tavalyi súlyos sérülésénél is ott volt.

Hatalmas dudor a fejen, hogy este jöjjön a fejfájás, enyhe szédülés, fényérzékenység és korai lefekvés.

Látták ezt rajta a másnapi edzés előtt és azonnal csináltak egy agyrázkódástesztet. Olyasmit, mint amilyet az NFL-játékosoknál is végeznek a mérkőzések alatt.

UMSL

A lényeg, hogy 4 nap teljes pihenő, még sétálni is csak lassan szabad, így pénteken és vasárnap nem játszik. Aztán hétfőn még egy orvosi ellenőrzés. Itt remélhetőleg azt állapítják majd meg, hogy enyhébb sérülése van csupán és újra edzhet.

Megjegyzem jókor és egyben rosszkor jött ez a kényszerű szünet. Pont kezdett formába lendülni, a mérleg másik serpenyőjében viszont a vizsgaidőszak beadandói és térdének pihentetése áll.

A meccseken tehát ott lesz, de nem léphet pályára. Egy könnyebb ellenfél, majd egy divízió I-es csapat vár rájuk. Laura közelről tanulmányozhatja a hétvégén társai játékát, taktikáját. Az edzők pedig meglátják, hogy nélküle mennyit is ér a csapat.