Laura futni fog. Sokat, 3 mérföldet. Ennyi ugyanis a cross country verseny távja. A kérdés már csak az, hogy miképpen került be ebbe a csapatba. Ehhez szükség van egy kis magyarázatra.

A WVSU-n a labdajátékokra helyezik a hangsúlyt női vonalon. A teniszezők 5 külföldivel állami bajnokságra törnek. A softball ebben az államban kiemelt sport és "mi" is jók vagyunk. A röpiseknél is cél az állami döntő (bocsi a lebonyolításukat nem ismerem). A kosárlabdát pedig most akarják ismét felemelni, a cél a bajnoki Final Four. Ennek érdekében igazolták Lorkát és még két kimondottan ügyes lányt.

Cross Country versenyre készülve

Akkor most mi ez a terepfutás? Az NCAA szabályai szerint ahhoz, hogy valamely egyetem indulási jogot kapjon a bajnokságokban legalább 5 sportágban kell versenyezni. A WVSU-n a terepfutás az 5. sportág. A csapat tagjai között két "profi", azaz sportösztöndíjas van és öten a kosárcsapatból. Közülük hárman akár terepfutóként is megállnák a helyüket. Lorka "pechje", hogy a kosárcsapaton belül ő az ötödik legjobb középtávú futó. Amúgy fenét pech, büszke vagyok rá.

Hétvégén verseny

A lényeg, hogy szombaton Kentuckyban megmérkőznek egy másik egyetem csapatával, ha jól értem, de lehet, más iskolákból is lesznek ott versenyzők.

Ígérem, hamarosan képben leszek cross countryban is 

Ahogy Laurát ismerem nem adja majd olcsón a bőrét. Hihetetlen versenyszellem van benne. Emlékszem arra a kerületi általános iskolás futódöntőre amikor elképesztő 400 méteres hajrával szerzett bronzérmet a 2000 méteres távon.

Pénz áll a házhoz

Amúgy bekerülni ebbe a csapatba nem csupán dicsőség kérdése. Azzal honorálják, mert amcsiban semmi sincs ingyen, hogy

a következő félévben nem kell fizetni a tankönyvekért sem.

Csak a miheztartás végett, erre a félévre 489 dollárba került az iskolai felszerelés. Most erre sem kell költeni és klassz futómezek is jönnek. Arról már nem is beszélve, hogy Laura imád versenyezni, így most 5 ilyen alkalma lesz megmutatnia magát a kosárszezon előtt. Az eredmény pedig nem olyan fontos (edzésnek is fel lehet fogni), de ahogy ismerem, az ájulásig fut majd, ahogy ezt a Csatában is tette az üldözéses körbe futásoknál. Fuss Lorka, fuss!