Az Amerikábon oly népszerű Twitteren mutatják be az idei szezon csapatát az UMSL-nél. Egyenként töltik fel azt, hogy mit gondolnak magukról és a világról a játékosok. 

Azért jöttem az UMSL-hez, mert egy győztes akartam lenni

 Ezt mondja ebbe a rövid bemutatkozásba és egyben megköszöni szüleinek, hogy segítették, támogatták abban, hogy elérje céljait úgy, ahogy azt ők is tették. Köszi Laura, szép szavak!

Laura támadó! Jó, ezt eddig is tudtuk, de a Tritonok honlapján is így szerepel, ami azt mutatja, hogy a sérülése után is a pontszerzést várják el tőle. Azért szokatlan ez a megjelölés, mert vannak nála magasabbak, akiket hátvédként aposztrofálnak. Ők azonban újoncok.

Mondjuk Laura tényleg nem a legendás védekezéséről híres, sokkal inkább a dobjunk több gólt, mint amennyit kapunk elv mellett szokott érvelni.

És akkor a címben feltett kérdésről, amely egyben válasz arra is, hogy meddig marad a lányom Amerikában. Pontosabban, hogy meddig tanulhat még az UMSL-en.

Másfél évvel számolhat.

A neve előtti "rs" azt jelenti, hogy "redshirt", azaz igazoltan kihagyott (sérülés) egy sportolói évet és ezért 5 évet maradhat, mint igazolt játékos az adott egyetemen. Alapesetben ugyanis 4 évet lehet sportolói ösztöndíjjal eltölteni egy egyetemen. Idén idén végez a tanulással, kommunikáció és reklám diplomája lesz, és ha minden rendben lesz, akkor jövőre még egy speckó marketing képesítésre is szert tehet, hiszen 5 évig járhat az egyetemre. 

Így három végzettséget adó diplomája lesz.

Már kinézte az ehhez szükséges órákat. Semmi akadálya sincs, hogy a 2019-2020-as szezon a sportolói karrierje mellett az iskolában is értelmesen és hasznosan teljen el. Rajtam nem múlik, még másfél évig szívesen melózom olyan keményen, mint amennyire Laura volt képes a talpraállása érdekében.