Egy jó játékos akkor is dob 10 pontot egy meccsen, ha nem igazán megy neki. Sőt, még akkor is, ha gyakorlatilag agyonverik a pályán. Ezt történt Lorkával 2016 utolsó napján. 

Idegenben játszott az UMSL, az ellenfél az a Lindenwood volt, amelyik mindig kiélezetten küzd a Tritonok ellen. Lényegében szomszédvárról van szó, hiszen az otthonuk Saint Louishoz tartozik, de mivel 4 éve érkeztek az NCAA-be, ezért egy másik konferenciába kaptak besorolást. Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a sportra, ezért is váltottak az NAIA-ról, a rangosabb NCAA-re.

Laurának jól indult a meccs, hiszen 0-2 után az ő remek tempójával egyenlítettek a pirosak. Utána azonban

jött a missuori rémálom.

Az ellenfél agresszív, a videóközvetítésen keresztül durvának tűnő játékával nem tudtak mit kezdeni a Tritonok. 2-18 is volt már az eredményjelzőn, amely nem is igazán adta vissza a 8 eladott labdát hozó első negyed képét. A helyi szpíkerek pedig már a győzelemük utáni statisztikáról értekeztek.

A második negyedben végül is annyi történt, hogy sikerül megállítani az oroszlánok eszméletlen futását, így csak 12 pont volt a hátrány 20 perc után, 18-30. Ennek akár örülhettünk is volna, de

a 18 dobott pont rémségesen festett az eredményjelzőn.

Az ellenfél szorítása alig enyhült, Laurát kétszer is úgy csapták le betörése után, hogy a fején átbucskázva landolt az első széksoroknál. A fújás azonban elmaradt.

Egy ereje teljében lévő Horváth Pisti már hosszan értekezett volna a füttyögő zebrákkal,

amely során a meccs utáni találkozó számukra szomorú képe is kirajzolódott volna. Nekünk 8000 kilométerről azonban csak az izgulás és a féltő szisszegés maradt.

A második 20 percre aztán megmutatták a Tritonok, hogy az idei csapat miben különbözik a tavalyitól. 

Vért, verejtéket és könnyeket nem kímélve küzdötték egyre közelebb magukat az egálhoz,

amelyet Robneisha demoralizáló hármasával értek el 43-43-nál.

Laura is kezdett felocsúdni a kapott pofonokból, és fogcsikorgató elszántsággal harcolta ki a faultokat, hogy ezúttal 6-ból 6 büntetőt vágjon be. Az utolsó kettő jelentette a szögeket a Lindenwood meccskoporsójába, 60-54. Ekkor már csak egy perc volt hátra. Előtte azért még a bírók elmentek megnézni az újbóli brutális taglózást, flagrant, azaz szándékos fault után kutatva, de megkegyelmeztek a hazai játékosnak.

Az összességében 12 pontig és 5 lepattanóig jutó Lorka pedig besimította a dupla kegyelemdöfést.

A meccs után az edzőjük egyénileg nem értékelte a meccset, azt mondta, ha egy ilyen derbit meg tudnak nyerni, az önmagáért beszél és büszke rájuk. 2016-ra így már csak a tequliás buli maradt hátra.

Legközelebb január 5-én lépnek pályára a Tritonok. Lényegében ekkor kezdődik a bajnokság. 16 konferenciameccsen mérettetik meg magukat.

Eddig 1-1-re állnak a bajnokságukban, kb. 10 győzelem kellene a kényelmes rájátszáshoz.

Az ellen az Indianapolis ellen küzdenek majd, amelyik hajszálra azonos eredménnyel áll, el kellene tehát lépni tőlük.