A jó játékos akkor is dob legalább 10 pontot, ha nagyon nem megy neki a játék. Lorka 15-öt termelt, pedig mintha kótyagosítót vett volna be. Ilyen még nem volt, hogy az edzője kétszer is a cserepadra szólította, mert szamárságokat csinált a pályán. Aztán a végén benyomott két hármast (összesen hármat), hogy ezzel biztosítsa be csapata győzelmét.

A McKendree tényleg nem egy világverő csapat. Utolsó előttiek a bajnokságban, de az UMSL, ahogy szokott, ellenük is megszenvedett. A harmadik negyed után ugyan már 14-gyel is vezettek, kicsúszott a számon, hogy akkor ez megvan, mire 4 perc alatt nyomtak egy 0-12-t. Ebben benne volt a gyerek is a maga 4 eladott labdájával. Brrr.

Aztán az utolsó 6 percben betermelt 8 pontot, közte az említett két hármast, és már csak kicsit kellett izgulni a végén.

A mérlegéhez tartozik még 4 lepattanó és két gólpassz is.

A Tritonok mérlege így 6-7-re javult. Ezzel 5 fordulóval a vége előtt már annyi győzelmük van, mint amennyi tavaly összesen volt, de kellene még kettő. Ezt hazai pályán hozhatják. A gond, hogy 3 éllovassal, egy hozzájuk hasonló és egy papíron gyengébb csapattal játszanak majd. Az UMSL pedig még sosem csinált kényelmes meccset, magyarán bárkinek meg tudják keseríteni az életét, de a legbénábbak ellen is képesek szenvedni. Ok, jó szórakozás ez hajnalonta itt Budapesten, csak az a kettő azért legyen meg!