Remekül sikerült a bemutatkozás hazai pályán. 23 pont, 7 lepattanó és 5 gólpassz. Ennyi dióhéjban és még annyi, hogy Laura hatalmas, szinte már fellegekben járó ugrása fogadja a mérges darazsak honlapjára érkezőket. Íme:

Fontos volt a jó bemutatkozás

Bár a yellow jackets csapatában már a múlt héten is pályára lépett, de az a meccs ugye idegenben volt, így a hazai közönség nem láthatta, hogy Smith edző a nyáron kire adta ki az egyetem pénzét. Jó vásárt csináltak, vagy egy ismeretlen európai országból érkező fehér lány elveszi valaki teljes ösztöndíjas helyét?

Keep calm

Nos, mindenki lenyugodhat, a fehér 23-as bevált. Csapata legjobb pontdobója volt a Clarion Egyetem ellen (is), és nehéz pillanatokon segítette át csapatát.

Laura vezette a rohamokat

Az első hazai meccs mindig fontos. Ilyenkor mérik fel, hogy milyen lesz az idei csapat, mire számíthatnak a nézők, szurkolók. Smith edző alapos interjút adott a helyi lapnak. A cikkben bitang jó játékosnak írta le Laurát, akinek ezek után tehát bizonyítania kellett. Megtette,

kritikus helyzetekben mutatta meg, hogy helyén van a szíve és tudása.(Köszi Kriszta).

A meccs

Látszólag nem kellett volna izgulni, hiszen szinte végig a WVSU vezetett, de az amúgy 8-10 pontos előny pont a nagyszünetre olvadt el. 33-31 volt csak az eredményjelzőn. A második felvonás elején aztán Laura bedobott egy büntetőt, lerohanás után ziccert értékesített, majd kiosztott egy fontos gólpaszt, így újra 5 ponttal mentek, sőt már 8-cal is, hogy a 4. negyed elején újra csak 3 ponttal vezessenek a darazsak, 50-47.

Az utolsó negyed

A 31. percben közel sem úgy nézett ki, hogy 10 pont feletti győzelem lesz ebből. Azonban a yellow jackets második támadásának végén

Lorka eleresztett egy demoralizáló hármast,

de 61-56 után nagy szükség volt a 6-ból 6 büntetőjére is. Szerencsére az utolsó három perc büntetőpárbajából a WVSU jött ki jobban. Mindenki pontosan dobott a vonalról, így vége 80-69 lett.

Béna szóviccel a címlapon

A meccs után őt kérték egy gyors értékelésre. Elmondta, hogy eleinte izgult a játékstílusa miatt, hiszen Magyarországon sokkal több kontakttal védekeznek és ehhez még alkalmazkodnia kell. Sőt kritikusan arról is beszélt, hogy

még többet vár magától,

de a lényeg a győzelem.

A meccset értékelő cikk címe mindenestre róla szól. Hevenyészett fordításban: az importált Szörényi, nagyon fontos (important) volt a hazai csapat győzelméhez. Ok, elnézzük ezt a döccenést, de azért felkérjük Sukkert egy jobb szóviccnek álcázott rím faragására. 

Vasárnap is meccs

A mini torna ezzel nem fejőződött be. Vasárnap újra pályára lépnek. Az ellenfél már jóval erősebbnek ígérkezik. Az Edinboro University egy húszassal verte a másik charlestoni egyetem, amúgy Lauráék elé rangsorolt csapatát. Róluk majd holnap délelőtt.

Ami viszont jó hír, hogy addigra felépül Dee, az elsőszámú irányító, nagy szükség lesz rá. Ja, még egy egy szolgálati közlemény. A szezonra újabb hófehér kosárcipők érkeztek!