Ismét otthon játszanak a mérges darazsak és a statisztikák alapján győzelem is lehet a dologból. A Concord Egyetem lesz az ellenfél. Tavaly pont a WVSU előtt végeztek a bajnokságban és idén is ide sorolták őket az előzetes ranglistán.

Ebben a szezonban egy győzelmük és 2 vereségük van.

Az utóbbiakat egy félkészülési tornán gyűjtötték be, a győzelem pedig hazai pályán történt, de egyik sem volt konferenciameccs. Ami még érdekes, hogy a két vereségüket abban a konferenciában szereplő csapatoktól szenvedték el, amely egyik tagja a hét közepén elgázolta Lauráékat.

A számok alapján

egy tavaly még 5 pontos átlagot sem termelő, nem is túl magas, 172 centis lány húzza a csapatot.

Őt támogatja egy 182 centis center lány, aki viszont az előző szezonban jobban szerepelt, ami a számokat illeti.

Az ellenfél többségében fehér játékosból áll.

Ez némileg meghatározhatja stílusukat.  Sőt a húzóneveik testméretei is hasonlatosak a WVSU lányaihoz. Igaz a névsorukban van egy 190 centis lány, de őt még nem vetették be. Pedig veszélyes lehet, hiszen

egy divízió I-es csapattól érkezett,

azonban ott kevesett játszott az elsős évében.

Miért nem játszik?

Amerikában simán megcsináják azt, hogy az addig ismeretlen játékost a konferencia-mérkőzéskre tartogatják. Az excsatás Barta Brigit is az első évében az első két meccsen nem küldték pályára. Az ottani edző ezt akkor azzal indokolta, hogy el akarták dugni a konferencia-mérkőzésekre. Akkor ez nagyon bejött az Armstrongnak.

Akikre tehát érdemes figyelni a Concordban:

A konferenciameccsek mindig kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen ezek alapján lehet eljutni akár az országos 64-es táblára is. Egyelőre ez "nem fenyegeti" a WVSU-t, de a tavalyi 10. hely után idén az 5-6. helyre várja csapatát Smith edző.