Azt már a korábbi tapasztalatom is sejtette, hogy más lehet élőben a Tritonok gárdája, mint a streamen keresztül. Csütörtökön Zsuzsa látta őket játszani, ráadásul győztes meccsen, szerinte egész lendületes volt a játék. A mérkőzés apró, de számunkra fontos eseménye volt, hogy Laura leülhetett a cserepadra.

A mérkőzés hőse Shawnta volt a maga 15 pontjával.

Melegítőben, óvatosan eligazgatva a bal lábát, de már ott volt. Ahogy ez a fenti fotón is látszik. A meccs előtt az edzők nagyon örültek ennek, Katie egyenesen odáig ment, hogy ő, azaz Laura a csapat kabalája, ha ott van velük, akkor nyernek. Így is lett. A harmadik negyedben egy parádés 5 perccel eldönteni látszottak a Jewels elleni találkozót, hogy aztán szintén 5 perc alatt a frászt hozzák ránk. 

A 4. megyed elejei 17 pontos előny a 36. percre 4 pontra olvadt úgy, hogy 6 percen keresztül nem sikerült mezőnykosarat szerezni. A végén azonban az iránító bepöttyingetett néhány büntetőt, egy hármas is beesett, így 57-50 lett a vége. Én pedig elégedetten konstatáltam, hogy Zsuzsát és Laurát is láthattam a közvetítésen keresztül. Laurának ez a "cserepadozás" különösen fontos lépés volt a gyógyulásában.