Idegörlő győzelmet aratott az UMSL a Saint Joseph ellen. Nem túlzás, ha azt írom, az 1 pontos diadalt Laurának köszönhetik a Tritonok, de még ne ugorjunk egyből a 3 negyedhez.

11-0-val kezdtek a Tritonok, sajna az első 4 percet nem közvetítették, így csak Laura második duplájától láttuk a meccset. Ezek után az ellenfél, az Amerikában eléggé lenézett fegyverhez, a zónához nyúlt. Sikerrel. Rossz volt nézni, ahogy az UMSL lányai nem tudtak mit kezdeni a területvédekezéssel. Az első 5 perc 11 pontja után a nagyszünetig csak 22-ig jutottak. A Saint Joseph ráadásul a harmadik harmadban többször is át tudta venni a vezetést. Ekkor azonban jött Laura.

Beállította a katapultot és bevert 4 hárompontost.

Szinte már nyugodtan dőltem hátra itt Budapesten, hiszen 8 perccel a vége előtt 9 pont volt a Tritonoknak, és az ellenfél megrogyni látszott. De nem, kihagyott tiszta helyzetek, majd az ellentámdásokból 3 pontos akciók, és 4 perccel a vége előtt 47-49-es hátrány volt a táblán. Már-már úszni látszott a mérkőzés, de az ellenfél is képes mellé dobni két ziccert, így 3 másodperccel a vége előtt 1 ponttal vezetett az UMSL és oldalbedobással jött az ellenfél térfelén. Elveszíthetetlen szituáció, de mégis sikerült bénázni, így a Saint Josephé lett a labda. Nem mellesleg ezt 5 perces videózás után ítélték meg a zebrák.

A vendégcsapat tehát kapott még egy esélyt, és bizony csak rajtuk múlt, hogy a dudaszós tempó leperdült a gyűrűről. Izzasztó, szívszorító 1 pontos (54-53) győzelem volt, amely nagyon kellett, így ugyanis az UMSL 2-2-re javított a konferenciában. 

Laura 18/12-vel, 3 lepattanóval és két gólpasszal zárt.

A jövő héten a bajnokság egyik legerősebb csapatához látogatnak, a Lewis legyőzése több volna, mint bravúr, akár csodát is emlegethetnénk.