Megjelent az első olyan cikk az UMSL honlapján, amely már szorosan az idei szezonhoz kapcsolódik. Az idénykezdet előtt közzé teszik a csapatok edzők által kialakított rangsorát. Ez olyan becslés, hogy kit tartanak favoritnak. Ilyenkor figyelembe veszik az előző évet, kik maradtak és kik távoztak az adott csapatból. Ha egy jó játékos kiesik, akkor kevesebb pontot adnak, ha tavalyról megmarad az erős mag vagy sikerül országos szinten is jegyzett játékost igazolni, akkor előrébb kerülhet az adott csapat.

Az UMSL őrzi tavalyi 9. helyét a 16-os mezőnyben, de a keleti és nyugati csoport között átrendeződtek az erőviszonyok.

Az edzők szerint 4 egyetem kiemelkedik a bajnokságból. Utána jön szintén 4 középerős gárda, majd az UMSL. Hm, azért ezzel olyan nagyon nem lennék elégedett. A legjobb 8-ba várom őket, ami már a központi rájátszást jelentené. Azaz semleges pályán egyenes kiesésben mérkőznek a csapatok.

Az UMSL-ről szóló elemzésben főleg az előző szezonban is itt szereplő játékosokat emelik ki, ismertetik a statisztikájukat, eddigi pályafutásukat. Majd megemlítik a két jucóból (NJCAA) jött lányt, akik juniornak, azaz harmadévesnek számítanak.

Viszont nem szólnak Lauráról és Shelbyről. Pedig nekik komoly címeik vannak. Shelby ugyanis NJCAA divizio II-es bajnokcsapatból érkezett és ott viszonylag sokat játszott, 8 pontos átlaga volt. Laura pedig ugye itthon őrzi a MEC Év Újonca elismerését. Meglátásom szerint ők ketten komoly erősítést jelentenek, akikkel a rivális edzők nem számolnak.

Azért egy fontos dolog, ami arra utal, hogy az UMSL honlapjának szerkesztői azért sejtenek valamit. A cikk végén ugyanis a felsoroltakon kívül ott van Laura fotója is. Barátkozzanak vele az ellenfelek, lesz még gondjuk ezzel a magyar lánnyal!