20 ponton belüli vereség és 6-8 pont Laurának - ezt reméltem a WVSU első mérkőzése előtt. Ismét kishítűnek bizonyultam, Lorka ugyanis 18 pontot dobott és ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa. Íme bizonyságul az élő statisztika lementett képe a lefújás pillanatából.

A meccset idegenben játszották egy divízió I-es csapattal szemben. Ennek finomságairól itt írtam már. A lényeg, hogy ez egy bemutatómérkőzés volt, mi edzőmeccsnek mondanánk, rendes órával, bírókkal, de nem számít bele az egész éves bajnoki statisztikába.

Mindazonáltal mindenki komolyan veszi.

Olyannyira, hogy az ellenfél a mérkőzés után megtartotta a kötelező sajtótájékoztatót is. Ilyenkor a hazai csapat lényegében csak magával foglalkozik, de aki jól bírja az angol nyelvet, annak élvezetes lehet. Fontos, hogy a pódiumra kiültették a csapat most bemutatkozott két új fiatal játékosát. Láthatóan már most építik a karrierjüket.

Laura lett a mezőny legeredményesebb játékosa

A meccs után természetesen beszéltünk Lorkával. Feldobott állapotban volt, a csapattársai is csicseregtek rendesen a környzetében. Az edző értékelése szerint jól helytálltak. Ezt Laura úgy fogalmazta meg, hogy

se gyorsaságban, se taktikában, se ügyességben nem voltak jobbak nála a divízió I-esek

Aminél érződött az osztálykülönbság, az a testméret. Az ellenfélnél nyolc 183 centinél magasabb játékos volt. A két irányítót leszámítva pedig a többiek is nagyobbak voltak Lorkánál.

Az első 4 pont az övé volt

Az amerikai egyetemi csapatoknál az érkező freshmanek, azaz újoncok, ritkán kerülnek a kezdő csapatba. Ahhoz, hogy ez így legyen ki kell emelkedjenek a gárdából. Laura annak is köszönheti a 18 pontját, hogy

kezdőként lényegében végig játszotta a mérkőzést.

Csak az utolsó 6 percre ült le. Addigra fogyott el az ereje az őrült rohanásban és akkor érezte úgy az edző, hogy a másik újoncnak és a kiegészítő embereknek is lehetőséget ad.

Legközelebb már tényleg élesben

A meccsről és annak tanulságairól majd délután írok, akkor felébred a kisasszony, hiszen 4 órás buszozás után tértek haza. Addig is egy kimásolt fotó a mérges darazsak 23-asáról, indul a jellegzetes csel:

Mindenesetre pénteken bevált Kriszta edző tanácsa amelyet akkor kapott, amikor a csapat egész éves taktikájáról beszélgettek még a múlt héten: nem kell 40 figura, mond meg a többieknek, ha baj van, adják oda a labdát, a többit megoldod.