Egy hét múlva véget ér az open gym időszaka. Azaz október 14-én kihirdetik a csapatot és edző sokkal több, hosszabb és főleg teljes értékű tréningeket tarthat. Azon a reggelen fél 7-kor kezdenek és 9-ig tart majd a practice, hogy még azon a napon konditerembe is vonuljanak. Szép lesz.

A fotó az open gym utolsó pénteki edzése után készült, megünnepelendő a kemény felkészülés végét.

Cél a kezdő ötös

A lányok is érzik, eljött az idő, be kell kerülni a csapatba, sőt a kezdő ötösbe. Mert ugyan az UMSL-nél nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi szemléletre, de a játékosok azért már  helyezkednek. Te biztosan játszol majd, azért nem kell mindent rádobni, mintha kedvelne az edző - röpdösnek az ilyen és ehhez hasonló mondatok. Lorka is kapott már belőlük. Egy biztos, ragaszkodnia kell saját stílusához, játékfelfogásához. Azaz, betörni, dobni, akciózni mindenáron. Ha ebből kizökkenne, akkor nem volna önazonos.

Ki fog gólt dobni

Az edző is bíztatja, senki kedvéért ne fogja vissza magát, gyerünk, menjen. Érthető, hiszen befejezte a sulit, így távozott a csapattól a legponterősebb csatár, akinek 11,7-es volt a meccsátlaga volt. Laura 16,3-at hozott össze a WVSU-ban, tehát szükség lesz a ponterős játékára. Arról már nem is beszélve, hogy a házi dobólista 3. helyezettje sincs már a csapatnál, a 4-et pedig tavasszal keresztszalaggal műtötték. Maradt a 10,8-as átlagot teljesítő center, és egy 7,6-os átlaggal bíró irányító.

Az edző viszont idén pozitív szezont és 8-as döntőt vár a tavalyi 11-16-os mérleg után. Ehhez egy ponterős szélsőre égető szüksége van. Mi ugye ismerünk egy ilyet, ráadásul a Tritonoknál játszik. Gyerünk csajszi!