Istenkirály voltam papa. Jó ezt hallani még akkor is, ha csupán egy edzésről van, pontosabban volt szó. A lényeg, hogy beindultak a gyakorlások a WVSU-n. Lorka kapkodva és kissé szófukaran mesél az új mesterről és annak módszereiről.

Újra edzés

Kiscsoportokban gyakorolnak, hiszen csapatedzésről a szezon utáni időszakban nem lehet szó. Futás, erősítés, speciális dobásgyakorlatok szerepelnek a menüben. Az utóbbiak között volt egy érdekes.

Plusz/mínusz és a hármasok

Hármasok a körív 5 pontjáról. Alapvonaltól, 60 fokról és középről. 11 pontról indulnak és 21-et kell elérni. Ha nem dobod be, akkor mínusz 2 pont, ha bemegy, akkor plusz kettő. Két ötös csoportban csinálták, és Laura elsőként végzett a sajátjában. Volt azonban olyan is, aki lenullázta magát. Mondjuk ez nem nagy dicsőség.

Az erőnlét is fontos

100 felülés, 100 fekvőtámasz, 100 felhúzódzkodás és így tovább. Saci és Panka valószínáleg nagyon élveznék a gyakorlatokat, de Lorka is helyt állt, sőt a fekvőtámaszban az elsők között volt. Köszi Kriszta! A húzodzkodás inkábba fiúk sajátja, de ott Amerikában a lányoknak is (némi könnyítéssel) meg kell küzdeniük ezzel az erősítőelemmel.

Hajnali futás

Biztos annak is van valamilyen sportélettani oka, hogy az edzők szeretnek reggel 6-ra futóedzést előírni. Kérdésemre, hogy ez hogy ment, sommás válasz jött.

Láttál már reggel 6-kor ébredni?

Valóban nem volt értelme további kérdésnek. Hacsak a hogyan továbbról nem. A Freshman of the Year elismerés tulajdonosa ugyanis kapós tud lenni. De ez már egy másik történet, ha egyáltalán lesz ilyen sztori.