5000 dollár, ennyit kellene egy hónap alatt összegyűjteniük a lányoknak. Kedden indult a csapat hagyományas adománygyűjtő kampánya. Sportfelszerelésekre fordítanák a befolyt összeget. Ezt reklámozzák egy videóban a lányok, amely elején Laura kéri a csapat támogatóit pár dollár átautalására.

Hasonló gyűjtés volt az előző egyetemén is, de ott a csapat kollektíve vállalatokhoz látogatott el. A mostani verseny azonban kicsit a csapattagokról is szól. Ki tud több támogatot felhajtani. Olyan érzésem van, hogy ez is elhelyezi a fiatalt egyetemistát, sportolót. Nem véletlenül hívott fel bennünket Laura. Mi is kipróbáltuk, természetesen egy kis csalafintasággal, de a pénz átment.

Ha te is úgy érzed, hogy egy magyar sportolót ilyen módon is támogatnál, akár 10 dollárral, most nagyon egyszerűen megteheted. Elég hozzá egy magyar bankkártya. Csak erre a linkre kell kattints, a többin már végig vezetnek és a végén a neved is ott lehet, (csak ha akarod) a dicsőségfalon.

Amúgy ez az egész az amerikai életre nevelés része. Kevésbé van tarhálási jellege, mint Magyarországon.

A célül kitűzött 5000 dollár sem egy egetrengető összeg, éppen ezért az ilyen akció a közösségi segítőkésség elmélyítésének eszköze. Az egész társadalom erre épül. A magán szolidarításra, amely azt sugallja, ha tartozni akarsz valakikhez, ha megteheted, akkor a jövedelmed egy részét dobd be a közösbe. Ne az államtól várd a segítséget, az ugyanis nem a megfelelő intézmény erre. Szimpatikusabb, mint folyton a regnáló kormányt szídva az államra kacsingatni, majd sopánkodni a mogorva tisztviselőkön, a türelmetlen nővéreken, az ideges tanárokon. 

10 dollár még Magyarországon sem sok. Akár ki is próbálhatod, hogy miképpen megy az adománygyűjtés az óceán túlsó partján.