Túlzás volna azt állítani, hogy otthonosan mozgom az amerikai tanulmányi rendszerben. Az azonban biztos, hogy az augusztus közepén megkezdett félév feléhez érkezett Lorka. Ilyenkor kiadják az első értékeléseket.

Artból (művészet) megjött az eredmény, A, azaz ötös lett.

(A félév december 10-e körül zárul, utána az itthoni vizsgaidőszakra hasonlító szünet jön, a kosárcsapatnak pedig meccsek és edzések)

Ez az a tantárgya, amelyben a feladatok egy részét egy elektronikus palatábla segítségével oldja meg. Magyarán emailben küldi el a tanárnak és hasonlóan kapja meg az értékelést is.

Azt Lorka elmagyarázta, hogy ez nem egy festőtanfolyam. Esztétikát, terek, arányok, kompozíciók harmóniáját tanítják. Amúgy meg meghatározott feladatokat kapnak.

A fenti festményen a magyar piros-fehér-zöld ugye ok, azonban a hazai olvasók figyelmét felhívnám a lebukó nap árnyalatára is.

Update: Azóta felhomályosított a családom többi része, hogy miért voltam gyenge 4-es rajzból. A kép ugyanis közel sem erről szól. A feladat az volt, hogy magáról rajzoljon. Így már valódi értelmet nyertek a színek, alakok, formák. Maradjunk annyiban, hogy a napban is tévedtem.

Itt pedig egymástól eltérő formák és méretek összeillesztése volt a házi tematikája. Nem zárom ki, hogy ebben is tévedek, mindenestre úgy értelmezem:

egy, a 40-es években készült amerikai film forgatókönyvvázlata elevenedik meg.

A jövő héten jönnek a további eremények. Ne szépítsük, jobban izgulok, mintha engem értékelnének. Ezek az első jegyei az amerikai egyetemen, három év múlva már biztosan másról szólnak majd a bejegyzéseim ebben az időszakban.